Dzisiaj jest 14 maja 2025, 7:09

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Pytam dlatego, że taką informację "sprzedał" mi ostatnio jeden z urzędników Urzędu Miasta. W randze naczelnika...
no cóż, radzę zmienić informatorów, lub zacząć więcej 'płacić' :grin:
w Nowym Roku stawki pewnie pójdą w górę :|

[ Dodano: Pią Sty 29, 2010 12:33 pm ]
Co dalej w sprawie Piwnicy?
Sprawa pojawiła się na sesji RM, gdzie burmistrz dyplomatycznie wypowiedział się , raczej nie zajmując stanowiska, ale jakby puszczając oczko w kierunku ELG :o

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

na blogu burmistrza jest taki fragment:
Cytuj:
Co powinienem zrobić, kiedy znana restauratorka, od pół roku usiłująca zrobić ze mnie stronę w konflikcie ze swoim udziałem, zadaje pytania, na które nie mogę dać odpowiedzi po jej myśli, a ona innych odpowiedzi nie przyjmuje?

Cała ta awantura o Piwnicę Staromiejską przypomina kłótnię przekupek na bazarze. Im dłużej trwa, tym więcej sensacyjnych wątków się w niej pojawia. Dlaczego dopiero po 2,5 roku sprawowania przeze mnie funkcji burmistrza właścicielka Piwnicy Staromiejskiej zaczyna mówić o rzekomych nieprawidłowościach przy zbyciu lokalu, z którego korzysta? Dlaczego przed wygaśnięciem umowy dzierżawy nie przeszkadzało jej wszystko to, co teraz usiłuje wykorzystać jako argumenty we własnej sprawie? I wreszcie dlaczego cała sala doświadczonych biznesmenów bez mrugnięcia okiem przyznaje, że burmistrz powinien wymuszać na właścicielach nieruchomości ich sprzaedaż?! Nie rozumiem tego i nie akceptuję. Ja w każdym razie nie stworzę precedensu i jestem pewien, że znajdą się tacy, których stać jeszcze na trzeźwy osąd.
I ci, mam nadzieję, zrozumieją.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Panie Burmistrzu, miano 'przekupki' w stosunki do Euroopery jakoś mi tu nie bardzo pasuje..
Chyba to nieco nieprzemyślane :|

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Z końcem stycznia oczekiwałem na zamknięcie Staromiejskiej bo własnie do końca stycznia p. Gotthard miała umowę z EO. Dlaczego restauracja ciągle funkcjonuje?
Wydaje mi się, że ona kpi sobie po prostu z wszystkich i z prawa również. Czuje się zbyt pewnie i myśli że jest wielką postacią w Zgorzelcu? Dajcie spokój, knajpa to knajpa. Wcale nie jest powiedziane, że kolejny najemca również nie będzie prowadził bardzo porządnego lokalu. Dajmy szansę innym.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 23:53 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

turek pisze:
a z początkiem miesiąca brama zamknięta jest na głucho wieczorami

Wczoraj ok 19:40 brama stała otworem i stały tam dwa auta..ale w środku nie byłem więc nie wiem czy było otwarte..

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Chodziło mi o to, że jeśli umowa była do 31. stycznia to do tego czasu powinna nastąpić wyprowadzka. Bo wydaje mi się, że teraz dotychczasowi najemcy przebywają tam mimo, iż ich czas minął, a szyld "Piwnica Staromiejska" ciągle wisi.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 23:53 przez turek, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

nie mam zamiaru robić żadnej sensacji, EO się wypowiadała, że umowa jest zawarta do końca stycznia. Umowa a nie działalność restauracji. Wygląda więc na to, że siedzą tam bezprawnie lub EO dała im jeszcze jakiś czas na wyprowadzkę

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 23:54 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

master_pl pisze:
nie mam zamiaru robić żadnej sensacji, EO się wypowiadała, że umowa jest zawarta do końca stycznia.
nie ma się co dziwić, kolejka chętnych do wynajęcia lokalu ustawia się coraz dłuższa, stąd i nerwowość, komu się uda? :grin:

Tytuł:
obserwator
obserwator

Chuck Norris jr pisze:

Cytuj:
Panie Burmistrzu, miano 'przekupki' w stosunki do Euroopery jakoś mi tu nie bardzo pasuje..
Chyba to nieco nieprzemyślane :|

Całkowicie zgadzam się z tym stwierdzeniem, Gronicz przesadzil. Uważam Eurooperę za jedno z najprężniejszych stowarzyszeń, które wiele zrobiło dla miasta. Podziwiam osoby, członków Euroopery, którzy wielokrotnie poświęcając swój czas i zaangażowanie często kosztem własnych rodzin, zrobili w ciągu ostatnich lat wiele. Np. remont domu Jakuba Bohme, odbudowa słupa poczty polsko-saskiej, spotkania, prelekcje itp......Tak trzymajcie i nie dajcie się. A p. Burmistrzowi proponuję trochę wstrzemiężliwości.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

..i co, czynne, czy nie? bo nie byłem ostatnio w tamtych stronach :o

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 23:55 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek pisze:
Dziś nieoficjalnie dowiedziałem się od jednego z członków EO, że "Piwnica" prowadzi działalność "poza umową" Szkoda, że nikt z przedstawicieli EO nie przedstawił oficjalnie na forum ich stanowiska, nie byłoby niepotrzebnych domysłów ;)

ehh, stanowisko EO nie zmieniło się odkąd oficjalnie je opublikował Alex kilka miesięcy temu, więc nie bardzo wiem co teraz EO miałby ogłaszać?
Staromiejska funkcjonuje obecnie poza umową i jej właścicielka będzie musiała ponieść tego konsekwencję, począwszy od pokrycia faktury za zajmowanie pomieszczenia bez wynajmu a na wyjaśnieniu jakim cudem bez umowy wynajmu lokalu sprzedaje w nim alkohol skończywszy. bez umowy najmu nie jest ważna jej koncesja. moim zdaniem to strzał w stopę osoby zbyt pewnej siebie, nie pierwszy zresztą i nie ostatni. ale oczywiście obiektywny nie jestem i być nie mogę, więc nie mi oceniać.
Pani restauratorka nie była i nadal nie jest zainteresowana wynajmem lokalu, ona chce go kupić - i tyle.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.