Dzisiaj jest 14 maja 2025, 12:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Udało mi się dotrzeć do bardzo wiarygodnych informacji w sprawie oddania Orlika. Okazuje się, że złożono dokumenty związane z odbiorem budowy, ale je wycofano. Zatem wychodzi na to, ze Orlik jest placem budowy.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Zatem wychodzi na to, ze Orlik jest placem budowy

Ręce opadają.
Dzisiaj nie mam czasu, ale w poniedziałek postaram się zawiadomić kogo trzeba o wykroczeniach.
Moim zdaniem nazwę to najskromniej - brakiem wyobraźni osób odpowiedzialnym za bezpieczeństwo dzieci i młodzieży.
Jeśli my dajemy przykład młodzieży, że prawo mamy za nic ....
Ale w końcu to nie pierwszy raz w tej kadencji burmistrz i wyznaczeni przez niego ludzie nie szanują i nie przestrzegają prawa.

Zaznaczam, że nie jest to przytyk tylko do R.Gronicza ale również do pozostałych osób odpowiedzialnych za rządzenie tym miastem.
To On w końcu ich powołał.

P
G

Tytuł:
pismak
pismak

Myślę, że pora porozmawiać o tematach jakie poruszano ostatnia na sesji Rady Miasta. Dokładniej chodzi mi o realizacje w Zgorzelcu programu ochrony środowiska. Okazuje się , że jest tragicznie.
Działania miasta doprowadziły do ignorowania zapisów programu a BM próbował nawet wmówić radnym, że to nie on odpowiada za realizacje programu.
Miasta praktycznie cofnęło się w swoich osiągnięciach. Już za dwa, trzy lata grozi nam zamkniecie wysypiska, a wszystko m.in. dlatego, że selekcja odpadów jest pozorna, nie przetwarza się biomasy, nie osiągnięto wymaganych wskaźników. Na 32 zadania do realizacji w17 przypadkach nie zrobiono nic. Radni, tym razem już nie tylko z SLD byli zaszokowani sprawozdaniem przygotowanym przez specjalistyczna firmę.

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Już za dwa, trzy lata grozi nam zamkniecie wysypiska, a wszystko m.in. dlatego, że selekcja odpadów jest pozorna, nie przetwarza się biomasy, nie osiągnięto wymaganych wskaźników. Na 32 zadania do realizacji w17 przypadkach nie zrobiono nic. Radni, tym razem już nie tylko z SLD byli zaszokowani sprawozdaniem przygotowanym przez specjalistyczna firmę.

A to nie dlatego m.in poleciał prezes MPGK?

Tytuł:
pismak
pismak

Marko pisze:
Myślę, że pora porozmawiać o tematach jakie poruszano ostatnia na sesji Rady Miasta.

Marko!!
Czy ja nie prosiłem o spowodowanie tego aby umożliwić nam oglądnięcie sesji Rady Miasta?
I co zrobiłeś ?
Nić!!!
Marko. Jeśli Ty nie mozęsz mi tego załatwić, to nie będę wiecej Cie o to prosił.
Może któryś z forumowiczów wie, jak umożliwić obejrzenie sesji Rady Miejskiej w internecie?
W momencie jej odbywania jestem w pracy. Zbliża się czas wyborów i chciałbym widzieć i słyszeć, jak pracją wybrani przeze mnie przedstawiciele.

PiTeK pisze:
A to nie dlatego m.in poleciał prezes MPGK?

W przypadku MPGK jest jeszcze jeden kaczan.
POdobno cmentarz zgorzelecki nie został do tej pory przekazany obecnemu administratorowi, przez poprzednika.

Nie chce wywoływać burzy ale z informacji, które posiadam, coraz częściej zdarzają się przypadki, zgłaszania się ludzi, którzy opłacili za miejsce pod grób lub grobowiec, lub dokonali przedłużenia okresu użytkowania miejsca grobowego a w kasie miejskiej nie ma tego odnotowanego.
Jednym słowem pieniądze wpływały na konto byłego administratora a on nie przekazywał ich do kasy miejskiej.
jak dla mnie ... afera. Żeby było śmieszniej władze o niektórych faktach wiedziały.
Nadmioeniam, że odbije się to później czkawką nam wszystkim.

P
G

Ostatnio zmieniony 01 kwie 2009, 14:24 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator

Aktualna pogoda stwarza możliwość odrabiania zległości w lekturze prasy. Można się dowiedzieć bardzo ciekawych rzeczy. Np. ostatnie wydanie Nowin Jeleniogórskich podaje:
" 6.105,78 zł ma zapłacić gmina miejska Zgorzelec za działania ograniczające konkurencję i praktyki związane z nadużywaniem dominującej pozycji na lokalnym rynku śmieciowym".
I jeszcze jeden, jakże istotny cytat:" Jedno jest pewne - w tej kadencji miasto i gmina Zgorzelec już na pewno nie będą budować wspólnej polityki śmieciowej.............a burmistrz Zgorzelca ogłosił zamysł połączenia miasta i gminy Zgorzelec w jeden organizm administracyjny.Wójt Kazimierz Janik tylko się z tego śmieje".

Tytuł:
pismak
pismak

jendrzej pisze:
Np. ostatnie wydanie Nowin Jeleniogórskich podaje:
" 6.105,78 zł ma zapłacić gmina miejska Zgorzelec za działania ograniczające konkurencję i praktyki związane z nadużywaniem dominującej pozycji na lokalnym rynku śmieciowym".

Trzeba dodać, że to jest KOLEJNE naruszenie tej samej ustawy o konkurencji, przez to samo przedsiębiorstwo zarządzane przez miasto, ale nie ma się co martwić, przecież pieniądze pochodzą od nas. My płacimy pośrednio za wyimaginowane wizje i decyzje rządzących w Zgorzelcu.

jendrzej pisze:
a burmistrz Zgorzelca ogłosił zamysł połączenia miasta i gminy Zgorzelec w jeden organizm administracyjny.

Jendrzeju ... zaraz, zaraz ... ten pomysł o połączeniu dwóch gmin, to chyba był zgłoszony przez radnego Wróblewskiego wniosek o połączeniu gmin .... jakieś pół roku temu.

Podobno na ostatniej sesji (nie wiem, właśnie wróciłem z urlopu) radny Wróblewski przeprosił za swój pomysł.

Wielkie brawa za odwagę cywilną radnego Wróblewskiego!!

Chciałbym z tego miejsca podziękować radnemu Wróblewskiemu za odwagę, honor i uczciwość.
Nie bał się powiedzieć, że został "wpuszczony w maliny".
Też uważam, że lepiej jest mieć twarz niż być flagą łopoczącą na wietrze.

Nie mogę więcej nic powiedzieć o sesji nie było mnie na sesji.

Marko!!
1) Czy wreszcie odpowiesz mi, jaki jest wynik zapytania o umożliwienie nam odtworzenia przez internet sesji miejskich, tak jak to ma miejsce z sesjami powiatowymi? Nie mogę uczestniczyć w sesji. W tym czasie pracuję.

2) Czy mógłbyś się dowiedzieć, jak wielkie prace zostały wykonane przez urząd w sprawie połączenia gmin?
Chodzi mi o to by mieć rozeznanie ile osób było w ten pomysł zaangażowanych i jak długo.

P
G

powyższe uprawnia mnie również do stwierdzenia, że

[ Dodano: Sro Lut 03, 2010 7:27 am ]
PiTeK pisze:
m.in poleciał

Dzień dobry
Postanowiłem napisać w tym wątku albowiem pytania i wątpliwości, jakie mam dotyczą wyłącznie Urzędu Miasta w Zgorzelcu.

Zauważyłem dosyć często pojawiające się artykuły w jednym z naszych lokalnych tygodników.
Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że treści zawarte w tym artykule mają się nijak do panującej rzeczywistości.
Sprawa dotyczy artykułów, w których niejaki R. Gronicz wyjaśnia, jak to wspaniale jest w naszym mieście.
Zważywszy na to, że mieszkam i żyję w tym mieście, wiem, że rzeczywistość jest z goła inna.
Zacząłem drążyć temat i teraz mam pytanie:

Marko!!
Czy jest możliwe aby uzyskać informacje gdzieś w Urzędzie Miejskim w Zgorzelcu, jaki był koszt publikacji artykułów "promujących" burmistrza w 2009 r.?

Ze swojej strony nie życzę sobie aby burmistrz za moje pieniądze prowadził kampanię wyborczą.

Wolę oddać pieniądze biednym, niż dać na jego kampanię.

Uważam, że oddanie pieniędzy na kampanię R. Gronicza, to pieniądze wywalone w błoto, o swoją tezę poparłem już niejednokrotnie w wypowiedziach na tym forum i udokumentuję w dalszym czasie.

P
G

A za 285 dni …

Ostatnio zmieniony 02 lip 2009, 10:25 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

Grzegorz pisze:

Marko!!
Czy jest możliwe aby uzyskać informacje gdzieś w Urzędzie Miejskim w Zgorzelcu, jaki był koszt publikacji artykułów "promujących" burmistrza w 2009 r.?

Oczywiście postaram się zadać takie pytanie, choć jak Wiesz na odpowiedź trzeba będzie poczekać.

Dzisiaj mogę Ciebie poinformować, że na jedno wydanie biuletynu Gronicz wydaje ponad 10.000 zł. W obecnym budżecie miasta zwiększył wydatki na promocję własnej osoby z 197.000 na 337.000 zł. (mogę w bardzo małym stopniu się mylić w dokładnych kwotach, bo podaje dane z głowy).
Bardziej dokładne informacje o wydanych środkach na promocje uzyskamy przy sprawozdaniu z realizacji budżetu.
Pytanie zadam juz jutro w formie pisemnej.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Marko pisze:
Grzegorz napisał/a:

Marko!!

Oczywiście postaram się zadać takie pytanie, choć jak Wiesz na odpowiedź trzeba będzie poczekać.
miejmy nadzieję, że nie pół roku, jak czekał Grzegorz na Twoją odpowiedź :grin: ,
ale, jak mawiają: na wszystko przychodzi czas

Marko, ostatnio w Faktach TVN dwukrotnie widziałem Twoją osobę w tym samym ujęciu żwawo oklaskującą jakiegoś polityka na jakimś dawnym mitingu. Czy to coś oznacza? :o

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Chuck Norris jr pisze:
oklaskującą jakiegoś polityka na jakimś dawnym mitingu

Też widziałem....zdaje się przy okazji wystąpienia Oleksego jak ogłosił, że będzie się ubiegał o członkostwo w SLD

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

jaro28 pisze:
przy okazji wystąpienia Oleksego jak ogłosił, że będzie się ubiegał o członkostwo w SLD

Bardziej żenującego faktu w polityce krajowej dawno nie było tak nawiasem mówiąc ;)

Tytuł:
pismak
pismak

[ Dodano: Pią Lut 05, 2010 8:57 am ]
YELLO_35 pisze:
Bardziej żenującego faktu w polityce krajowej dawno nie było

Yello
Był był

Popatrz na członków partii prawicowych i centrowych. Mohery ciągle to robią.
Nie potrafię zliczyć w ilu partiach był niejaki Rysio "Pysio" Czarnecki.
To samo tyczy się lokalnych polityków, którzy zmieniali chorągiewki, jak tylko wiatr zawiał.
Nie zmieniali kierunku !!!
Zmieniali wręcz chorągiewki w zależności od tego, z której strony wiał wiatr historii.

Nie to, żebym bronił Komuchów.
Gwoli sprawiedliwości dziejowej to napisałem bo tego nie zauważyłeś.

P
G

a za 282 dni

Ostatnio zmieniony 05 lut 2010, 8:59 przez Grzegorz, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

polityka i żenada to synonimy, nie wiem po co się kłócicie z której strony był bardziej żenujący fakt 8)

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

tadam pisze:
nie wiem po co się kłócicie

A gdzie tu kłótnia? :roll:

Grzegorz pisze:
Nie potrafię zliczyć w ilu partiach był niejaki Rysio "Pysio" Czarnecki.

To również mój "ulubieniec" ;) Ale jednak takiego pokazu dwulicowości jak Oleksy zaliczył nie pamiętam...z drugiej strony dwulicowość chyba jest na stałe związana z polityką. Nawet tą lokalną ;)

Grzegorz pisze:
Nie to, żebym bronił Komuchów.

Oni wszyscy siebie warci - dlatego się lepiej rozumieją :roll: 8)

Tytuł:
pismak
pismak

Chuck Norris jr pisze:

Marko, ostatnio w Faktach TVN dwukrotnie widziałem Twoją osobę w tym samym ujęciu żwawo oklaskującą jakiegoś polityka na jakimś dawnym mitingu. Czy to coś oznacza? :o

To nie był dawny miting, to był dzień w którym Jerzy Szmajdziński ogłosił swoją decyzję o startowaniu w wyborach prezydenckich.
To jemu biłem brawo i będę czynił to dalej.
Dla mnie jest najlepszym kandydatem na Prezydenta, choćby dlatego, że zna bardzo dobrze Ziemię Zgorzelecką i jej problemy, jest znawcą sportu, polityki zagranicznej, obronności kraju i szeroko rozumianej polityki społeczne itp itd.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.