jendrzej pisze:
Np. ostatnie wydanie Nowin Jeleniogórskich podaje:
" 6.105,78 zł ma zapłacić gmina miejska Zgorzelec za działania ograniczające konkurencję i praktyki związane z nadużywaniem dominującej pozycji na lokalnym rynku śmieciowym".
Trzeba dodać, że to jest
KOLEJNE naruszenie tej samej ustawy o konkurencji, przez to samo przedsiębiorstwo zarządzane przez miasto, ale nie ma się co martwić, przecież pieniądze pochodzą od nas. My płacimy pośrednio za wyimaginowane wizje i decyzje rządzących w Zgorzelcu.
jendrzej pisze:
a burmistrz Zgorzelca ogłosił zamysł połączenia miasta i gminy Zgorzelec w jeden organizm administracyjny.
Jendrzeju ... zaraz, zaraz ... ten pomysł o połączeniu dwóch gmin, to chyba był zgłoszony przez radnego Wróblewskiego wniosek o połączeniu gmin .... jakieś pół roku temu.
Podobno na ostatniej sesji (nie wiem, właśnie wróciłem z urlopu) radny Wróblewski przeprosił za swój pomysł.
Wielkie brawa za odwagę cywilną radnego Wróblewskiego!!Chciałbym z tego miejsca podziękować radnemu Wróblewskiemu za odwagę, honor i uczciwość.
Nie bał się powiedzieć, że został "wpuszczony w maliny".
Też uważam, że lepiej jest mieć twarz niż być flagą łopoczącą na wietrze.
Nie mogę więcej nic powiedzieć o sesji nie było mnie na sesji.
Marko!!
1) Czy wreszcie odpowiesz mi, jaki jest wynik zapytania o umożliwienie nam odtworzenia przez internet sesji miejskich, tak jak to ma miejsce z sesjami powiatowymi? Nie mogę uczestniczyć w sesji. W tym czasie pracuję.
2) Czy mógłbyś się dowiedzieć, jak wielkie prace zostały wykonane przez urząd w sprawie połączenia gmin?
Chodzi mi o to by mieć rozeznanie ile osób było w ten pomysł zaangażowanych i jak długo.
P
G
powyższe uprawnia mnie również do stwierdzenia, że
[ Dodano: Sro Lut 03, 2010 7:27 am ]PiTeK pisze:
m.in poleciał
Dzień dobry
Postanowiłem napisać w tym wątku albowiem pytania i wątpliwości, jakie mam dotyczą wyłącznie Urzędu Miasta w Zgorzelcu.
Zauważyłem dosyć często pojawiające się artykuły w jednym z naszych lokalnych tygodników.
Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że treści zawarte w tym artykule mają się nijak do panującej rzeczywistości.
Sprawa dotyczy artykułów, w których niejaki R. Gronicz wyjaśnia, jak to wspaniale jest w naszym mieście.
Zważywszy na to, że mieszkam i żyję w tym mieście, wiem, że rzeczywistość jest z goła inna.
Zacząłem drążyć temat i teraz mam pytanie:
Marko!!
Czy jest możliwe aby uzyskać informacje gdzieś w Urzędzie Miejskim w Zgorzelcu, jaki był koszt publikacji artykułów "promujących" burmistrza w 2009 r.?
Ze swojej strony nie życzę sobie aby burmistrz za moje pieniądze prowadził kampanię wyborczą.
Wolę oddać pieniądze biednym, niż dać na jego kampanię.
Uważam, że oddanie pieniędzy na kampanię R. Gronicza, to pieniądze wywalone w błoto, o swoją tezę poparłem już niejednokrotnie w wypowiedziach na tym forum i udokumentuję w dalszym czasie.
P
G
A za 285 dni …