Witam was - mam znowu przyjemność zaprosić was na koncert w Kuźni - tym razem wystąpi zespół ,, Nawiasem mówiąc''
który odbędzie się w Kuźni 27 lutego o godzinie 20.00 wstęp 10 zł - chciałbym wprowadzić zwyczaj aby przed głównymi zespołami grał ktoś w ,, suporcie'' myślę że uda mi się coś znaleźć/
Faktem jest, iż muzyki precyzyjnie słowem opisać się nie da. Faktem jest też, że zespół (nawiasemówiąc) jakby chciał, to nie jest w stanie uciec od stylistyki narzuconej używanym instrumentarium. Tworzonym kompozycjom dalej jednak do tego, co klasyczne, rock (nawiasowy), to ten który wybrał się na skromny melanż ze stylistyką funk i jazz.
W 2006, wówczas jeszcze formacja Luzem, wygrała piątą edycję leszczyńskiego festiwalu INTER FESTIVAL. Nagrodą główną było nagranie płyty, którą zespół zarejestrował w śmigielskim studiu nagrań All Sound. Nagrań dokonano w składzie:
Julia Stolpe – głos
Michał Dolata – gitara solowa
Karol Dudkowi – gitara rytmiczna
Joanna Dudkowska – gitara basowa
Michał Ratajczak – perkusja
Kolejne dwa lata działalności to sporo zmian personalnych i tym samym muzycznej stagnacji, które zakończyły się wraz z końcem 2008 roku. Od tego czasu zespół pod nową banderą – (nawiasemówiąc) – zarejestrował dwie kolejne płyty demonstracyjne, które obecnie promuje podczas swych koncertów. Obecny skład:
Maciej Kończak – głos
Agnieszka Ciszak – głos
Michał Dolata – gitara solowa
Karol Dudkowski – gitara rytmiczna
Joanna Dudkowska – gitara basowa
Janusz Kozłowski – perkusja
nawiasemowiac@gmail.com