Dzisiaj jest 09 cze 2025, 12:34

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

no to nam się piękny dzień kobiet zapowiada w Kuźni :D

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Mała -Mi , Dzień Kobiet zawsze jest piękny i pełen wrażeń , czy te zęby w twym obrazku chciały coś ?

Tytuł:
pismak
pismak

Czy w Kuźni w najbliższym czasie będzie zespół Cree?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Czy w Kuźni w najbliższym czasie będzie zespół Cree?

Będzie, będzie,.. już zacieram łapki z radości. Wystąpią 5 marca,...szczegółową informację masz na głównej w wiadomościach firmowych... ;-)

ps. A już niebawem Wolna Grupa Bukowina,... później prawdopodobnie Stare Dobre Małżeństwo. Wiosna w Kuźni zapowiada się nader ciekawie... :smt026

Ostatnio zmieniony 22 lut 2010, 20:09 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czaruś wiosna super ale i do końca roku zapowiada się ciekawie - za parę dni podam terminy festiwali organizowanych przez Kuźnię - pewne są dwa szanty i szewc i czekam na decyzje ,, unijne '' dotyczące innych . :smt026 :smt026 :smt026

Tak w marcu będą w Kuźni trzy koncerty i impreza tylko dla pań 6 marca . W dniach 20-27 Kuźnia będzie zamknięta .

5 marca Cree , 13 marca Wolna Grupa Bukowina oraz 19 marca

Akurat Kuźni

Zdrowa dawka poezji ska-kanej w Zgorzelcu już w piątek 19 marca. Niektórzy widzą w Akurat polski odpowiednik Manu Chao czy the Madness. Inni odrzucają te porównania, wskazując na niepowtarzalny styl grania zespołu. „Najradośniejszy polski zespoł”, znany jest z pełnych pozytywnej energii występów na żywo. Ich zawodowa kariera zaczęła się na trzema koncertami na Woodstocku, umieszczając Akurat w kanonie kultowych polskich zespołów. Potem grali również w Jarocinie, na Hunter Fest, Przystanku Olecko, FAMA-ie, Regałowisku czy Hrahovce, Punk do Police, Skateboard Fest, Mish & Mash Party w Czechach. 'Lubię mówić z Tobą' czy 'Jem pomarańcze' wzięły przebojem polski rynek ska i reggae , a zwrotkę „Śpiewam i tańczę i jem pomarańcze” nucą zarówno studentki pedagogiki jak i weterani rocka i ska. Najnowsza płyta, zatytułowana nomen omen, „Optymistyka” potwierdziła status i dojrzałość muzyczną zespołu. Ostrzejsza niż pozostałe i bardziej rockowa, wspięła się na szczyt notowań muzycznych.

19.03.10 godz.: 19.30
Restauracja Kuźnia, ul. Łużycka 33b, Zgorzelec
AKURAT
bilety: 15 zł

Stare Dobre Małżeństwo będzie dopiero na jesień przy okazji HARCERSKIEGO TURNIEJU DRUŻYN ,, GITARA'' , gdzie zobaczycie także ,, przyśpiewki turystyczne i harcerskie '' w wykonaniu młodych talentów .

Czy podoba sie wam nowa strona Kuźni www.kuznia.zgorzelec.pl . Rysunki są dziełem Tadeusza Andrzejczaka , który mam nadzieję że zorganizuje w Kuźni ponownie wystawę swojej satyry .

Ostatnio zmieniony 23 lut 2010, 7:16 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Robercie, a kiedy ACDC?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

"Szukam szukania mi trzeba

Domu gitarą i piórem

A góry nade mną jak niebo

A niebo nade mną jak góry "

Wojciech Bellon

13 marca Wolna Grupa Bukowina www.pulsar.net.pl/bukowina/ jest to druga grupa muzyczna w Kuźni z cyklu ,, Gitarą I Piórem'' , następną będzie stary i ciągle na dobry SDM.
Zapraszam szczególnie wszystkich którzy kochają góry i wędrówki , byłych i obecnych harcerzy tych uduchowionych i tych którzy tylko słuchają . Przed WGB wystąpi lokalny zespół - zresztą ,, uduchowiony'' Remik Cios i Ola Gieżban - oczywiście także utrzymany w klimacie.

Dla osób które będą na Cree ..... niespodzianka dodatkowego koncertu przed wystąpieniem młodego Ridla, wystąpi kapela z Pieńska - powstała w sierpniu .

Polecam też wejście na stronę http://www.akurat.pl/i posłuchanie grupy AKURAT , która będzie 19 marca w Kuźni .

Jak widzicie w tym miesiącu są naprawdę perełki muzyczne , zresztą nie tylko w tym ,bo jak zrobiłem zestawienie imprez i koncertów za rok ubiegły to naprawdę wypadliśmy ,, grubo '' w stosunku do innych miast .

A na ACDC muszę zrobić większy ogródek za Kuźnią :smt023 :lol:

Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 8:42 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 3 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Robert Gruszecki pisze:
Mała -Mi , Dzień Kobiet zawsze jest piękny i pełen wrażeń , czy te zęby w twym obrazku chciały coś ?

Chciały, chciały :D Powiedz mi Grucha co jest w cenie wstępu na dzień kobiet oprócz występu naturalnie.

WGB bomba! I już żałuję, że mnie nie będzie wtedy w Zgorzelcu :( ale coś mi się obiło o uszy o Starym Dobrym. Prawda to, że wystąpią w Kuźni? Proszę o jakieś info
Z góry dzięki i pozdrawiam :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Robert Gruszecki pisze:
następną będzie stary i ciągle na dobry SDM.

Będzie :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Robert Gruszecki pisze:
Termin 5 marca godzina 20.00 cena biletu 25 zł , zagra też prawdopodobnie jeszcze jakiś inny zespół ,,suportem ''
Prawdopodobnie nie zagra... :| z tego co wyczytałem u wokalistki na NK 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Na koncert WGB mamy jeszcze wolne miejsca :lol: , a co sie tyczy SDM -u to bedzie dopiero na jesiń podczas Harcerskiego Turnieju Drużyn ,, GITARA''

Ostatnio zmieniony 06 mar 2010, 17:17 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Robert dobre posunięcie bo występem SDM na Gitarze < Chwała wszystkim że wreszcie powraca> przewyższasz poziomem występów na kilku ostatnich Granicach. Bardzo dobry pomysł i mimo że poezja śpiewana nie jest komercyjno opłacalnym interesem to dobrze że w Zgorzelcu można i usłyszeć coś naprawdę ambitnego i na poziomie.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Turku , jak możesz to wklej parę zdjęć z koncertu Cree .

A ja ponownie zapraszam na jeszcze dwa koncerty w tym miesiącu

13 marca Wolna Grupa Bukowina http://www.pulsar.net.pl/bukowina/

19 marca grupa AKURAT http://www.akurat.pl

Ostatnio zmieniony 08 mar 2010, 10:05 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Robert Gruszecki pisze:
Turku , jak możesz
mogę i wkleję :) Cierpliwości ;)

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Robert Gruszecki pisze:
a co sie tyczy SDM -u to bedzie dopiero na jesiń podczas Harcerskiego Turnieju Drużyn ,, GITARA''

GITARA? To ten festiwal jeszcze istnieje?!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 40  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.