Cytuj:
jakie punkty byście dodali do regulaminu lodowiska?
Zakaz fotografowania regulaminu
GrzechuNara pisze:
Nie mogę tylko zrozumieć - czemu nie można doprowadzić do otwarcia dla większej ilości uczestników, naszego stawu koło dawnego budynku LOK a obecnie Domu Samotnej Matki ???
Po obserwacji lodowiska przy CSR mogę stwierdzić, że tłumów nie było więc pisanie o potrzebie stworzenia czegoś dla większej ilości osób nie do końca jest uzasadnione.
Aby myśleć o lodowisku w parku musimy wpierw znaleźć osoby, które wezmą za nie odpowiedzialność. Na lodowisku przy CSR pracownicy przez całe ferie sprawdzali stan lodowiska i w razie potrzeby odśnieżali je i sprzątali. W razie jakiegokolwiek urazu każdy mógł zwrócić się po pomoc do pracownika CSR.
Wiem, że w minionych latach wielu z was jeździło w zimie na łyżwach po lodzi na parkowym stawie. I nikt nie potrzebował tam regulaminów, obsługi czy pomocy medycznej. Dzisiaj sami zwracacie uwagę, że przy lodowisku przydałaby się wypożyczalnia sprzętu a sam regulamin powinien być sprecyzowany. Kiedyś jak się wywaliłem na lodzie bo był nierówny to albo szedłem gdzieś indziej albo wracałem do domu nie mając do nikogo pretensji. Dziś pierwsze o czym myśli wielu to kto jest za to winien i jak powiadomić o „skandalicznym przygotowaniu” dziennikarzy bądź leci do sądu. Dla mnie niezapomnianym przykładem tego jak się zmieniliśmy jest incydent jaki miał miejsce podczas strzelania z hakownicy podczas Jakubów. Na forum z ludzi, którzy włożyli serce w organizację Jakubów zrobiono bandę amatorów, którzy nie potrafili zabezpieczyć imprezy. Każdy chce uniknąć tego typu sytuacji stąd nie dziwię się, że nikt się nie palił do organizacji lodowiska w parku.