jak to ladnie okreslil mi kierownik techniczny... "na razie sufit robi kap....... kap....... kap...... ale przez weekend moze zrobic sie kap..... kap.... kap... kap.. kap.kap.kap.kap.sruuuuuu"

W kazdym razie ekipa z empika dzielnie tam walczyla od samego rana, i poki co wyglada na to ze bez problemu wyrobia sie z otwarciem przed fantasy parkiem. Ten nasz zgorzelecki empik taki troche maly, przynajmniej w porownaniu do tego co widzialem w Magnolii (Wro), ale dobrze, ze w ogole bedzie, bo to wstyd zeby miasto nie mialo swojego Empika

To prawie tak, jakbysmy nie mieli McDonalda :p
Osobiscie mysle ze Empik bez klopotu sie utrzyma, Eden jednak mimo wszystko mial troszke kiepawa lokalizacje, bo stal tak lekko na uboczu, a jednak wjezdzajac do Zgorzelca od strony Wroclawia czy JG Plazy nie da sie nie zauwazyc
Fantasy Park troszke poki co odbiega od tego, jak ja to sobie wyobrazalem, ale zakladam ze to wszystko przez to, ze oni sie tam dopiero rozkladaja. Na dzien dzisiejszy widzialem 2 stoly do pilkarzykow, 3 do bilarda i jeden do cymbergaja. Powiadaja ze ma byc 8 torow bowlingowych - serio nie wiem jak oni chca je tam zmiescic, ale to sie okaze podczas otwarcia. Osobiscie bardzo bym chcial jakas wyodrebniona strefe dla pokerzystow, ale to jest zapewne niemozliwe do zrealizowania.
Co jeszcze z Plazowych wiesci... sam nie wiem. Auta stojace na wystawie sa superasne, nawet cena na pierwszy rzut oka nie taka straszna... dopiero po drugim rzucie oka okazuje sie ze cena podana jest w €uro
Co by przydalo tam sie jeszcze postawic... o kantorze juz wczesniej mowilem, o koszach na smieci rowniez... bankomaty z tego co sie orientuje niedlugo beda, niestety nie wiem z jakich bankow. Jako ze mozna tam sobie posiedziec i cos zjesc (tzn teoretycznie, bo na razie dziala tylko chinska restauracja) mysle ze mozna by sie zastanowic nad jakims hotspotem, ludziska w oczekiwaniu na "chintka dupe" (;]) mogliby sobie posurfowac po necie. A skoro o tym mowa, to jakis sklepik z elektronika by tez sie przydal, nawet jakis malutki, na ksztalt Sferisa z Kauflandu, bo o MediaMarkt to pewnie nie tylko w Plazie, ale ogolnie w Zgorzelcu nie mam co marzyc.
A w ogole to ide spac, bo od 5.10 jestem na nogach, bey.