Dzisiaj jest 14 maja 2025, 15:35

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

BELUSHI pisze:
Czekam

Na co...??? :shock: :grin: :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Na co...??? :shock: :grin: :lol:

Że Twoja wrodzona inteligencja podpowie Ci jak masz zareagować. :P
W powiecie nie ma "nieprawidłowości"? Gdzie ta dusza walcząca o lepsze jutro?
Sorki za OT

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

W kategorii "kembak roku" de łiner is...BELUSHI !!!

Gratulacje :smt044 :smt082

BELUSHI pisze:
Sorki za OT

Ja też :smt033

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Chyba nie ma wątku na tym forum w którym by się ktoś nie kłócił. Załóżcie panowie sobie jakiś nowy wątek zatytułowany kłótnie forumowiczów i tam się opluwajcie i rubta co chceta.... :smt084

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 22 lis 2012, 9:55 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

turek pisze:
kłótnia to taka forma ostrej dyskusji

Zgadzam się z Tobą, ale powinna dotyczyć tematu w którym się znajduje :)
Jeśli ogranicz się do obrażania innych forumowiczów to sio do innego i odpowiedniego tematu :lol:

Tytuł:
pismak
pismak

[quote="przekorny"]
Marko w wątku "Wszystko o Groniczu" stwierdził, że niemal wszystkie podległe miastu jednostki funkcjonują doskonale. Po co więc zmiana na stanowisku burmistrza, skoro wszystko działa ok???
Ja oczywiście rozumiem, że stara się za wszelką cenę uspokoić potencjalnych "podenerwowanych" armageddonem związanym ze zmianą na stanowisku burmistrza i groźbą utraty przez nich pracy,...
/quote]

To nie do końca jest tak jak mówisz. Ja pozytywnie oceniłem głównie placówki oświatowe i kulturalne. Wskazałem dwie spółki w których jest nieźle, pozostałe to poważny problem. O każdej można by napisać oddzielnie i sporo, ale nie w tym wątku.
Jeśli chodzi o same zmiany dla zmian to ja jestem przeciw. Zmian należy dokonać na każdym odcinku gdzie są ludzie, którym nie wychodzi, takich też jest sporo.
Zwróć uwagę na fakt że do zmian o jakie chodzi w następnej kadencji należy także zaliczyć styl zarządzania, kontaktu z mieszkańcami, organizacjami pozarządowymi, umiejętność współpracy z innymi samorządami, miastami partnerskimi, inwestorami, biznesem, radą miasta, te wszystkie sfery są zaniedbane i to jest straszne. Nie zawsze trzeba zwalniać ludzi wystarczy często dobrze ich zmotywować, konsekwentnie wymagać i rozliczać. Do takich działań niezbędna jest mocna osobowość, doświadczenie w zarządzaniu, nakreślone jasno cele i kierunki działania.
Dzisiaj w mieście tego nie ma, całość to jeden wielki chaos i kluczenie po omacku. Tak dłużej być nie może.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Marko, a Ty byś nie chciał?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Marko pisze:
w następnej kadencji należy także zaliczyć styl zarządzania, kontaktu z mieszkańcami, organizacjami pozarządowymi, umiejętność współpracy z innymi samorządami, miastami partnerskimi, inwestorami, biznesem, radą miasta

Jak bym słyszał slogan wyborczy, powtarzany systematycznie co wybory. Każdy mówi nikt nie robi. :(
Marko pisze:
Do takich działań niezbędna jest mocna osobowość, doświadczenie w zarządzaniu, nakreślone jasno cele i kierunki działania

A gdzie taką osobę znaleźć :roll:
Marko pisze:
Zmian należy dokonać na każdym odcinku gdzie są ludzie, którym nie wychodzi

Czyli co?? Wybory częściej niż cztery lata?? :smt082
Ogólnie tacy ludzie są wśród nas, lecz są na tyle mądrzy, że nie startują do wyborów bo wiedzą jak tam jest :smt023

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ktokolwiek burmistrzem zostanie w tych wyborach będzie to jedna wielka porażka. Obecny burmistrz raczej stołka nie utrzyma... Trzeba na kandydatury poczekać wtedy coś podyskutujemy :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mała_mi pisze:
Ktokolwiek burmistrzem zostanie w tych wyborach będzie to jedna wielka porażka.
mogłabys myśl rozwinąć?

Tytuł:
obserwator
obserwator

Zastanawia mnie ciągłe dopominanie się o nazwiska. Ja wolałbym usłyszeć wypowiedzi na temat jakie kwalifikacje merytoryczne powinien spełniać kandydat na Burmistrza. To przecież od tego zależy jakim będzie "fachowcem". Mamy aktualnego Burmistrza bez kwalifikacji i widzimy co się dzieje.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
Mamy aktualnego Burmistrza bez kwalifikacji i widzimy co się dzieje

To ja z chęcią wysłucham co się dzieje? Wszyscy narzekacie na Gronicz, a reszta się wstydzi poprzeć, na wyborach będzie miał całkiem spore poparcie, o ile wystartuje. A może zamiast narzekać to zaproponować jaką kolwiek formę pomocy? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, kto by nie zasiadł na tym stołku to i tak będzie źle. Przecież niejednokrotnie na całokształt pracy burmistrza mają wpływ osoby z najbliższego otoczenia, na teoretycznie niższych stanowiskach.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Podpowiadam, niech zorganizuje w tym roku FPG, niech przeprosi publicznie tych co obraził pomawiając o popełnienie przestępstw, niech przyzna się do błędu z budową hali, niech poważnie traktuje radnych, niech na siłę nie zmienia składu komisji rewizyjnej itd.itp. to może mu wyjść tylko na dobre. Czy to wystarczy żeby wygrać z Fiedią, to już inna rzecz. W ten sposób zachowałby twarz.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

jendrzej pisze:
niech przeprosi publicznie

Wiesz jak z przeprosinami jest, większości przychodzi to z wielkim trudem :roll:
jendrzej pisze:
błędu z budową hali

Ja osobiście nie jestem przekonany czy to faktycznie błąd, może raczej przeliczył się z inwestycją.
jendrzej pisze:
Czy to wystarczy żeby wygrać z Fiedią

Coś mi się wydaje, że gdyby wystartowali do wyborów tylko we dwoje to i bez przeprosin jakichkolwiek by wygrał.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.