bog180 pisze:
Krzywus na trenera a conajmniej na skautowca
trenerka mnie nigdy nie kusiła. A co do scoutingu - nie mam czasu na analizowanie gry i składów drużyn oraz szperanie po zagranicznych ligach, co nie znaczy, że nie dostrzegam ciekawych graczy tu i ówdzie. Zapewne podzielę się chętnie swymi spostrzeżeniami, jeśli ktoś będzie chciał posłuchać.
bog180 pisze:
kolejny smerf maruda bezkoncepcyjny
maruda - raczej krytyk. Widzisz różnice w tych słowach?
bezkoncepcyjny - a tego to już nie wiesz, więc nie pisz na wyrost. Z pewnością mam ciekawszą koncepcję na grę niż te osoby, które biorą za to pieniądze.
bog180 pisze:
postarajcie się chociaż o jakieś rozsadne jedno zdanie bez negacji wszystkiego co z Turowa
pisząc "rozsądne zdanie" masz na myśli pieśni pochwalne i zachwyty np. nad tym, że Johnson z 211cm potrafi załadować piłę przodem czy tyłem? Nad kim- nad Waflem czy Sarzałą? Nie mam 12 lat i wsady nie są dla mnie w koszykówce najważniejsze. Zobaczymy jak przyjdzie grać przeciw Burrellowi czy Vardzie, co ten "Air" Johnson pokaże.
Jak już wspomniałem, nie jestem marudą a krytykiem. Nie każdy musi być zachwycony wsadami CJ czy kolejnymi trójkami Chylińskiego z otwartych pozycji w meczu z outsiderami. Turów miał w zamierzeniach sponsora walczyć o tytuł MISTRZA KRAJU, a walczy by uniknąć KOMPROMITACJI jaką jest niewątpliwie udział w PRE-PLAY OFF. Czy w związku z tym jest się czym zachwycać i być zadowolonym?
Do tego dochodzi wynik 1-5 w EuroCup.
Jeśli uznać, że powodem do radości jest każdy wygrany mecz - to tak, masz rację, ja muszę jawić się w Twoich oczach jako "maruda". Natomiast jeśli weźmiesz pod uwagę przedsezonowe cele i wyłożone na tą drużynę pieniądze, to wybacz, ale inaczej nie można określić obecnej pozycji Turowa jako kompromitacja.
Spójrz na Starogard Gd. - Bogicevic miał jakieś 5 mln złotych mniej niż Turów. (szacunki medialne). Widzisz jaki ZESPÓŁ zbudował...? Taki Angley to pewnie gra za "czapkę gruszek", a jaki ma wpływ na grę Polpharmy i jak ją ciągnie. Myślisz, że Loyd kosztuje Turów mniej? Bo ja nie sądzę... a co znaczy dla Turowa? Opróżnia bidon i ogrzewa krzesełko w czasie meczu.
Można by tak wymieniać poglądy jeszzce przez tydzień i to i tak nic nie zmieni.
BOG180 - Mamy po prostu inne priorytety i inne spojrzenie na Turów jako całość.