Dzisiaj jest 15 maja 2025, 0:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mozart_WA pisze:
kilkanaście dni temu zaczął pokazywać jakieś ideogramy, a od bodaj wczoraj ,pokazuje godz. 13:40.
nie dramatyzuj... ;) poprostu mu bakteryjki wysiadły :D Się wymieni i po kłopocie :smt082 Po za tym zegar stojący, tzn. pokazujący ciągle jedną godzinę jest dokładniejszy od zegara chodzącego ;)

Ostatnio zmieniony 08 cze 2010, 21:28 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Ciekaw jestem, czy to jeszcze ten dział, czy już nie. Mianowicie wjazd do Zgorzelca od Żarskiej Wsi, obok stacji Areca istnieje wielkie, szkaradne składowisko wszystkiego i niczego. Mniemam iż jest to teren Citronexu. Wiem, że za bałagan na własnej posesji jest możliwość otrzymania mandatu, a tam przy głównej drodze naprawdę kole w oczy, taka wizytówka naszej Polski, czy nasza władza ma ten syf głęboko gdzieś? Nie jest to od wczoraj ale kilka lat!! Wstyd panie Toronowski, wstyd!!

Tytuł:
rekrut
rekrut

CO do architektów w naszym mieście: miałem okazję rozmawiać właśnie z osobą która troszeczkę w tym siedziała i w prawdzie dokładnie nie powiedział co i jak, ale nie ukrywał tego że w naszym mieście panuje w tym kierunku totalny nie ład i brak porządku wysoko postawieni ludzie mogą zmienić wszystko. Przytoczył do swojej wypowiedzi przykład którego już nie pamiętam , ale mniej więcej szło to tak, że ktoś wdrążył jakiś projekt dla miasta oczywiście na który zostały nałożone bardzo duże pieniądze i projekt już od dłuższego czasu stoi w miejscu,a w zasadzie to nawet nie ruszył. Takie są realia nie tylko naszego miasta, ale całej Polski więc myślę, że ludzie przeciętni nie mają na to najmniejszego wpływu jedyne co mogą zrobić to porozmawiać sobie o tym na forum tak jak robimy to my.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Mógłby mi ktoś wyjaśnić, po co podczas malowania pasów na jezdni na ul. Warszawskiej, jadąc od ul Łużyckiej jest prawy pas? Zrobili przez jakieś 200 m drugi pas ale właściwie nie wiem po co?

Tytuł:
pismak
pismak

A dalej stoi tam zakaz zatrzymywania się i postoju? Mi się zdaje ze jest coś w stylu pasa na drodze od dworca do granicy w Goerlitz - takie coś a'la parking i oczywiście zatoczka dla autobusów jest :)

Tytuł:
pismak
pismak

Pytanie: Na c**j toto jest zrobione?

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

jak to po co ? żeby nasi młodzi gniewni jeżdżący tatusiowymi autkami mogli się bezpiecznie zatrzymać i zagadać do jakiejś małolaty ! a nóż się skusi na "przejażdżkę" ...

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Mógłby mi ktoś wyjaśnić, po co podczas malowania pasów na jezdni na ul. Warszawskiej, jadąc od ul Łużyckiej jest prawy pas? Zrobili przez jakieś 200 m drugi pas ale właściwie nie wiem po co?

Podejrzewam , że chodzi o to żeby się na tym odcinku nie wyprzedzać. I np. nie ustawiać się obok siebie na światłach dla pieszych na wysokości pawilonu. Nagminnie to robiono choć podwójna ciągła tego zakazywała... :roll:
I wg mnie tak jest lepiej.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Podejrzewam , że chodzi o to żeby się na tym odcinku nie wyprzedzać. I np. nie ustawiać się obok siebie na światłach dla pieszych na wysokości pawilonu. Nagminnie to robiono choć podwójna ciągła tego zakazywała...
I wg mnie tak jest lepiej.

Droga jest na tyle szeroka i spokojnie dałoby radę zrobić dwupasmową z prawej do jazdy na wprost, a z lewej do skrętów do garaży na parkingi i stację paliw. A tak mamy drogę szerokości autostrady i jedem pas ruchu bo teoretycznie drugi wyłączyli z użytku :roll:
To już lepiej by wyglądało jakby dla rowerów wyznaczyli część jezdni.

Tytuł:
pismak
pismak

Zwróciliście uwagę, że postawiono nowe słupy, które prawdopodobnie zostaną wykorzystane jako nowe znaki? Być może chcą przenieść tam przystanki autobusowe. Obecnie autobusy zatrzymują się koło byłego kina. Teraz mogłyby zatrzymywać się wcześniej. Dzięki temu przy pawilonie można by utworzyć dodatkowe miejsca parkingowe.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Zwróciliście uwagę, że postawiono nowe słupy, które prawdopodobnie zostaną wykorzystane jako nowe znaki?

to pierw stawia się słupy a później zakłada na nie znaki ? ojej nie wiedziałam :smt082 myślałam że takie znaki stawia się w całości, przecież to żadna filozofia, chyba że są to słupy pod sygnalizację świetlną :) :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Być może chcą przenieść tam przystanki autobusowe

Chyba pks płaci dla miasta za swoje przystanki, więc w tym przypadku będą płacili za 400 metrów wyłączonego z ruchu pasa drogi?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Kolejna kasa na MDK http://www.zgorzelec.eu/aktualnosci/inw ... wanie.html Wcześniej widowiskowa, konferencyjna, kino... Trochę się tego nazbierało.

Tytuł:
pismak
pismak

wróżka pisze:
to pierw stawia się słupy a później zakłada na nie znaki

Pojawiły się znaki, z których wynika, że wydzielony pas stał się parkingiem oraz przystankiem dla busów.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Pojawiły się znaki, z których wynika, że wydzielony pas stał się parkingiem oraz przystankiem dla busów.

To ja też taki pas poproszę na Daszyńskiego od głównej krzyżówki (Getta, Okrzei, Warszawska, Staszica) do krzyżówki z Kościuszki, Piłsudskiego.
Dlaczego nie tam, gdzie jest to na prawdę potrzebne? Kto za tym stoi i ile za to bierze, że nie chce na Daszyńskiego przywrócić miejsc parkingowych równolegle do kierunku ruchu?
Czy to takie trudne?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 73  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.