Dzisiaj jest 10 maja 2025, 16:59

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
VIP
VIP

Radosław Baranowski - dyrektor Miejskiegop Domu Kultury, nauczyciel w ZSZiL i radny w powiecie zgorzeleckim. Postac, ktora juz wiele razy byla wymianiana na forum:
darsyl napisał:
Cytuj:
Czy p.Baranowski, szef rady powiatu musiał siedzieć w komisji w SP-5, jak wielu biedniejszych chciało tej fuchy? Tylu ich było, a i tak zawsze RADNY nieporadny się wepchnie.

szamo napisał:
Cytuj:
Jak się dobrze orientuje to p. Baranowski w tych godzinach siedzi w szkole bo jest nauczycielem

w koncu bombas napisal
Cytuj:
nicram
Cytuj:
Dlaczego w MDK w Zgorzelcu za zupelnie spolecznie organizowane imprezy trzeba p. placic za sale?
to pytanie do pana Radosława Baranowskiego, może Admin wpadnie na pomysł wywiadu z panem dyrektorem, myślę, że pytań mogłoby się nieco nazbierać.

No i stalo sie, zainteresowalem sie tematem :)

Na poczatek informacje techniczne wyciagniete z oswiadczenia majatkowego za 2005r.:

http://www.bip.iap.pl/gfx/zgorzelec/fil ... nowski.pdf

VIII Inne dochody osiągane z tytułu zatrudnienia lub innej działalności zarobokwej lub zajęć z podaniem kwot uzyskiwanych z każdego tytułu:

-> z tytułu zatrudnienia w MDK Zgorzelec - 67.848,70
-> w ZSZiL w Zgorzelcu - 11.325,76
-> z tytułu diety radnego powiatowego - 17.174,40
żona - z tytułu zatrudnienai w SP-5 Zgorzelec - 38.255,73

Wniosek:
Pan RB osiaga sredni miesieczny przychod z posady dyrektora MDK (5654 zl), jako nauczyciel w ZSZiL (944 zł), z tytl radnego powiatu (1431,2) co razem daje kwote 8029,2 zł.

Pytanie brzmi, czy RB posiada jeden etet czy wiecej, a moze w MDK ma 0,5 etetu i w szkole 0,5. A moze ma po jednym tu i tu. W takim razie czy wolno osobie zatrudnionej na caly etat podejmowac stosunek pracy na innych stanowiskach, czyli innymi slowy czy mozna miec np. 2,5 etatu ? Czyli pracowac za siebie i jeszcze za 1,5 osoby ? Czy tak jest ? Sprawdzimy.

Ponadto zapraszam wszystkich do zadawania pytan, na ktore chcielibyscie uzyskac odpowiedz od od Pana Baranowskiego. Na te pytania postaram sie uzyskac odpowiedz w wywiadzie, ktory przeprowadzimy jak tylko liczba dobrych pytan bedzie wystarczajaca.

Ostatnio zmieniony 20 lut 2006, 16:16 przez aleksander, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
VIP
VIP

Alex, na miłość boską :twisted:
uważaj, jak cytujesz, bo raz poprawiłeś, a ja tu widzę więcej takich wpadek. Moja grzeczność może się skończyć, bo mi się to zwyczajnie nie podoba.
Czy chcesz, aby moje stosunki z dyr. Baranowskim sie popsuły, czy znowu nie uważałeś :lol: Mam swoje zdanie nt działalności Domu Kultury, ale pozwól, że będę je sam wypowiadał :!:
Cytuj:
w koncu bombas napisal
Cytat:
Cytuj:
Dlaczego w MDK w Zgorzelcu za zupelnie spolecznie organizowane imprezy trzeba p. placic za sale? to pytanie do pana Radosława Baranowskiego, może Admin wpadnie na pomysł wywiadu z panem dyrektorem, myślę, że pytań mogłoby się nieco nazbierać.
ta kwestia nie jest moja:
Cytuj:
Dlaczego w MDK w Zgorzelcu za zupelnie spolecznie organizowane imprezy trzeba p. placic za sale?

reszta owszem, czyli lekkie pomieszanie.

wygląda, że wczoraj jakaś balanga była :wink:

Tytuł:
VIP
VIP

rzeczywiscie, jadnak musze jechac na jakis wypoczynek, bo przez ta prace juz zapominam wstawiac podwoje quote bo to mial byc cytat w cytacie :D Mam nadzieje ze przynajmiej te 2 dni w Brukseli postawia mnie na nogi. Powyzsze juz poprawilem i przepraszam bo nie mam zamiaru nikomu psuc stosunkow, tylko to zwykla pomylka :)

Tytuł:
VIP
VIP

ok :lol: wyślij jakąś ładną widokówkę

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

mnie to by bardzo interesowało na jakich zasadach część Domu Kultury jest zamieniona w knajpę, a na muzeum, albo inne pomysły (np. Izba Pamięci Stalagu VIIIA) nie ma w mieście miejsca.
I druga sprawa, jak wygląda rozliczenie imprezy Festyn jarmarczny (gratuluje nazwy :lol: ) Jakuby, czy jest jakiś przetarg ogłaszany, czy organizacja jest przypisana dożywotnio jednej osobie :?: Ile kosztuje to miast, czyli nas. jakoś nie spotkałem nigdzie takich informacji.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mnie interesuje zdanie R.B na temat kina POza.Czy bilety 11 zł. to nie przesada-patrz temat obecny na tym forum, czy rozlicza swoich pracowników z efektów ich pracy i jak to wygląda? Co jest mobilizacją dla jego pracowników do efektywniejszej pracy oprócz stałego etatu,płaconego zusu i ciepłej posadki? Kiedy sekretariat przestanie wyglądać jak miejsce spotkań na kawkę,bo zawsze jak tam zachodzę to chcę zawrócić.Powód: wrażenie:- nie przeszkadzać! Tu się pije teraz kawę!
Co Pan myśli o pozostawieniu otwartych drzwi tzw.trójki? Tak aby to pomieszczenie sprawiało że jest otwarte na wpływy z zewnątrz?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Niech Mariusz więcej nie powołuje się na np. statusy i na cokolwiek o czym nie ma pojęcia, bo będzie kompromitacja za kompromitacja, i będzie się bał wyjść ze swojej projektorni. A wychodzić trzeba żeby odświerzyć umysł i wystawić pierś na razy lub medale.

Tytuł:
rekrut
rekrut

To co napisała Diablica to chyba nie w ten temat miało trafić, ale coś w tym chyba jest,nic nie dzieje się bez powodu, bo Mariusz Tokarczyk swoją pozą przyczynił się do zwiększonego zainteresowania MDK a w szczególności samym Dyrektorem.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Cytuj:
Wniosek:
Pan RB osiaga sredni miesieczny przychod z posady dyrektora MDK (5654 zl), jako nauczyciel w ZSZiL (944 zł), z tytl radnego powiatu (1431,2) co razem daje kwote 8029,2 zł.

Pytanie brzmi, czy RB posiada jeden etet czy wiecej, a moze w MDK ma 0,5 etetu i w szkole 0,5. A moze ma po jednym tu i tu. W takim razie czy wolno osobie zatrudnionej na caly etat podejmowac stosunek pracy na innych stanowiskach, czyli innymi slowy czy mozna miec np. 2,5 etatu ? Czyli pracowac za siebie i jeszcze za 1,5 osoby ? Czy tak jest ? Sprawdzimy.

Nie wiem czy z formalnego punktu widzenia jest to prawidłowe ale z punktu etycznego to nie.Po pierwsze 2 osoby mogłyby mieć pracę a nie jedna ,no i na 3 etatach nie bedzie pracować w sposób solidny.Któryś etat musi być mniej ważny.Ciekawe który?
A pensja Baranowskiego 8029,2 jest ogromna!
Jako dyrektor tak mało prężnego domu kulturu zarabia
5654 i to jest przesada!
Nie jest wart takiej pensji. 1200 zł. wystarczyłoby.+ oczywiście ZUS no i premia za wybitne wyniki.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Paździoch:
Cytuj:
mnie to by bardzo interesowało na jakich zasadach część Domu Kultury jest zamieniona w knajpę, a na muzeum, albo inne pomysły (np. Izba Pamięci Stalagu VIIIA) nie ma w mieście miejsca.

Popieram!!! Najpierw PALACE a potem Dobrzynki,Jacubki.Totalne zaniżenie poziomu. No ale przy zarobkach 5654 zl
można pozwolić sobie na taką chałę :evil:
Jaki MDK taki dyrektor.

Tytuł:
rekrut
rekrut

1.Na jakich zasadach wynajmowany jest lokal rozrywkowy Nikolaos Rusketosa?
a.od kogo-od MDK czy od Urzędu Miasta?
b.Ile wynosi miesięczny czynsz i do czyjej kasy wpływa?
c.Na ile lat Nicolaos R. ma podpisaną umowę i co ile lat jest odświeżana na nowo i czy jest dawana możliwość przetargu stanąć co jakiś okres ? Przetarg może wyłonić innego chętnego który wywindowałby cenę w górę i tym samym dał możliwość zarobku miastu
d.Nicolaos Rusketos jet w komisji kultury.Jak wygląda współpraca obu Panów?
2.Czy zamiast nocnego lokalu rozrywkowego nie lepiej by było urządzić coś innego co ma związek z działalnością domu kultury lub jakąś salę pamiatkową ? Jakie jest na ten temat Pana zdanie?

Tytuł:
rekrut
rekrut

Pytanie do Pana Dyrektora - Czy oszpecenie holu MDK siatką odgradzającą PALACE nie wymagało zgody konserwatora zabytków czy kogoś takiego? Moim zdaniem postawienie tego "płotu" to lekka przesada....

Tytuł:
VIP
VIP

W czwartek (16 lutego) 10:00 umówiłem się z Panem Baranowskim na wywiad. W związku z tym zapraszam do zadawania pytań na jakie chcielibyście uzyskać odpowiedzi.

Przypominam, o przestrzeganiu netykiety.

Tytuł:
VIP
VIP

Czy kino POZA i w ogóle sala kinowa doczeka się jakiegoś remontu i dostanie wyposażenie na poziomie, jeśli nie europejskim, to chociaż krajowym :?: Widać zmienianą instalację grzewczą, może to początek zmian :?: :shock: , jednak włączona farelka dogrzewająca salę :!: :!: , świadczy, że jest to tylko atrapa (te nowe kaloryfery).
To jedyne w Zgorzelcu kino i śmieszne są pojawiające się głosy, że po co ono komu. Ja bym chciał, aby właśnie to kino doczekało się remontu.
Mam do p. dyr. Baranowskiego pytanie: jaki jest jego rzeczywisty stosunek do wspólnych polsko-niemieckich przedsięwzięć kulturalnych, w szczególności do projektu Europejskiej Stolicy Kultury 2010 Goerlitz-Zgorzelec :?: Nie od dziś wiadomo, że mu to lekko wisi i daleki jest od tzw. zaangażowania w sprawę. Dlaczego Miasto usiłuje tą sprawę załatwić za pomocą społecznych (czytaj: darmowych) sił :?:
Od kiedy zamknięto goerlitzką Stadthalle, zniknął wygodny i tradycyjny partner dla MDK. Obecnie nie istnieje odpowiednia partnerska instytucja po lewej stronie Nysy, z którą układałaby się współpraca, przynajmnie ja o takiej nie wiem, bo z teatrem jakoś słabo to idzie. Czy to ma być taka forma patriotyzmu :?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

jaki byl dalszy ciag kradziezy rzexby z MDK? Niky o tym nie informowal, czy sie znalazla, a to juz mineło pare latek. Czy sie znalazla, czy nie, jak sie skonczylo sledzwto :?: I kto był winien, że sie tak stalo, czy przyczyna bylo zlezabezpieczenie MDK, czy cos innego.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.