Dzisiaj jest 15 maja 2025, 22:11

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

wróżka pisze:
koło spółdzielcy, jak wyjeżdżał ze swojego "centrum dowodzenia" pt."Łączy nas Zgorzelec" a było to w zeszłym tygodniu jakoś
jakieś foto, a może krótka relacja bezpośredniego świadka?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

prośba do PiSiorów (może i naiwna)
kto jest waszym kandydatem? zamiast zohydzać konkurentów spróbujcie namówić mnie na waszego człowieka... bardzo bym prosił o jakieś konkrety - życiorys, osiągnięcia, cele i wizje ich realizacji...
czyli kto? Zawada?

Tytuł:
obserwator
obserwator

No to mamy prawdopodobnie kolejnego kandydata na Burmistrza. Stowarzyszenie XXI wystawi prawdopodobnie Szymona Pacyniaka.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Myślę że się mylisz Jędrzeju słyszałem niemal publiczne stwierdzenie Pacyniaka mówiącego że najlepszym kandydatem na burmistrza byłby Kazimierz Janik.Lecz z tego co mówił Kazimierz ma dalszą wizję rozwoju gminy i będzie chciał to dokończyć.I jeszcze jedno Pacyniak jest doświadczonym politykiem i wie że rozbijanie się Kontrkandydatów pomaga Groniczowi.Tak więc chyba między bajki Twój wpis niestety.Ale szukajmy dalej kandydatów.......a może masz rację byłoby ciekawie pierwszy starosta i wicemarszałek kto wie?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

enigma pisze:
Lecz z tego co mówił Kazimierz ma dalszą wizję rozwoju gminy i będzie chciał to dokończyć.

:smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082
Biedna ta gmina.
]:->

[ Dodano: Czw Lip 22, 2010 2:19 pm ]
Z tego co słyszałem Szymon gra z Fiedką.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
enigma napisał/a:
Lecz z tego co mówił Kazimierz ma dalszą wizję rozwoju gminy i będzie chciał to dokończyć.

:smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082 :smt044 :smt082
Biedna ta gmina.

Dziwi mnie twój wpis. Nie wiem czy pamiętasz a powinieneś jak długo rządzi już w Gminie Zgorzelec Pan Janik. Ludzie go lubią , bardzo ale to bardzo wiele dla tej Gminy zrobił. Więc Twoje uwagi " Biedna ta gmina" są troszku nie na miejscu. Lepiej by było gdybyś napisał biedne to miasto, wtedy przyznał bym Ci rację.

Cytuj:
Z tego co słyszałem Szymon gra z Fiedką.

A to już było wiadome dawno dawno temu. :grin:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Hakeem pisze:
Dziwi mnie twój wpis. Nie wiem czy pamiętasz a powinieneś jak długo rządzi już w Gminie Zgorzelec Pan Janik.

Dla znawców tematu ta gmina to dno,jedna wielka gra pozorów.
Hakeem pisze:
Ludzie go lubią

raczej się go boją.
Hakeem pisze:
bardzo ale to bardzo wiele dla tej Gminy zrobił.

Przykłady proszę podaj.
Hakeem pisze:
Więc Twoje uwagi " Biedna ta gmina" są troszku nie na miejscu.

Jak najbardziej na miejscu.
Hakeem pisze:
Lepiej by było gdybyś napisał biedne to miasto, wtedy przyznał bym Ci rację.

100% popieram.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
widać nie jestem 'znawcą', bo do mnie też z wielu źródeł takie wieści dochodzą. Może tak nie jest, ale skąd w takim razie taka 'wieść gminna' funkcjonuje? Mistrz kamuflażu? Super specjalista od PR?
Jak to jest z tym Janikiem?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Dla znawców tematu ta gmina to dno,jedna wielka gra pozorów

Ty chyba sobie żartujesz?? Pokaz mi np. te gminy w których dokładają mieszkańcom do oczyszczalni przydomowych i do kolektorów? Był jako jeden z pierwszych i przy problemach z dopłatami na początku roku stanął na głowie, aby owe dotacje znów były.
CICHY pisze:
raczej się go boją

Nie wiem z czyich opowieści ty znasz Janika, ale na pewno nie rozmawiamy o tych samych osobach.
CICHY pisze:
Jak najbardziej na miejscu

Do świąt jeszcze daleko, a ty się już z choinki urwałeś????
CICHY pisze:
100% popieram

Nie sądziłem że to zrobię, ale zgadzam się w 100% :grin:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Hakeem napisał/a:
bardzo ale to bardzo wiele dla tej Gminy zrobił.

Przykłady proszę podaj.

Lubisz grzebać w necie za durnymi fotami itp... zatem wejdź sobie na stronę gminy i wyszukaj sobie .... a znajdziesz sporo.
Ale Ty przecież jesteś najmądrzejszy na tym forum wszystko wiesz od swoich ziomali, którzy wiedzą najlepiej :D

CICHY pisze:
Hakeem napisał/a:
Ludzie go lubią

raczej się go boją.

Przykłady podaj proszę ??

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Pokaz mi np. te gminy w których dokładają mieszkańcom do oczyszczalni przydomowych

Z tego co mi wiadomo to jeśli gmina nie ma zaplanowanej kanalizacji swoich wsi to dopłaca do oczyszczalni. Np. gmina Sulików planuje taką inwestycję w Studniskach i tam nie ma dofinansowania. Szczegółów (przyznam) nie znam ale sam dziękuję Janikowi za to , że te kilka tysięcy jednak ludziom oddaje.

CICHY pisze:

Ja myślę , że gdyby BM robił dla miasta tyle co Janik dla Gminy to wszyscy by go chwalili...spójrz choćby na stan dróg gminnych - i tych w mieście :-?

Tytuł:
obserwator
obserwator

YELLO_35 napisał/a:
Cytuj:
Ja myślę , że gdyby BM robił dla miasta tyle

A co robi? nic nie widac, poza piarem.
Proponuję wrócic do tematu, Janik nie kandyduje na burmistrza, po co chłopa ruszac?
Przypomnę osoby ubiegające się funkcję Burmistrza o których się mowi, kolejnosc alfabetyczna: Aniszkiewicz, , Fiedorowicz, Gronicz, Walotka, Zawada, (kandydaci o których można było przeczytac w prasie, internecie lub w inny sposób) dodatkowo z zaszłyszenia mówi się o Radomskim, Leszczynskim, Pakule,
Teraz rozmawiajmy, ale konkretnie. :smt023

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Ja myślę , że gdyby BM robił dla miasta tyle co Janik dla Gminy to wszyscy by go chwalili...spójrz choćby na stan dróg gminnych - i tych w mieście

Nie tylko drogi, dołożył do świetlic, siłownie dla młodzieży itp.
bartekz pisze:
Przypomnę osoby ubiegające się funkcję Burmistrza o których się mowi, kolejnosc alfabetyczna: Aniszkiewicz, , Fiedorowicz, Gronicz, Walotka, Zawada

Zawada? nie słyszałem :roll: Gronicz chyba szanse ma bardzo nikłe, Walotka jeśli publicznie wyprze się współpracy z panami łysymi to szanse całkiem całkiem, Fiedorowicz miał swój czas dziękujemy mu za to ale chyba niech się zajmie biznesem, własnym biznesem :lol:, Aniszkiewicz chyba jak najbardziej szanse ma dość spore.

Tytuł:
rekrut
rekrut

bartekz pisze:
Cytuj:
Proponuję wrócic do tematu,

Stwórzmy kryteria, którym powinien sprostac Burmistrz, np: doswiadczenie, wykształcenie , znajomośc języków,( moim zdaniem kryteria najważniejsze) dodatkopwo mozna brac pod uwagę program kandydata (o ile jest realny), zaangażowanie, może wygląd i byc może to co obiecuje itd, itd......
To są moje propozycje, czekam na inne.
O tym dyskutujmy, jeżeli chcemy miec dobrego Burmistrza. :smt023

Tytuł:
rekrut
rekrut

bartekz pisze:
Cytuj:
Proponuję wrócic do tematu,

zatroskany napisał/a:
Cytuj:
Stwórzmy kryteria, :smt023 którym powinien sprostac Burmistrz, np: doswiadczenie, wykształcenie , znajomośc języków,( moim zdaniem kryteria najważniejsze) dodatkopwo mozna brac pod uwagę program kandydata (o ile jest realny), zaangażowanie, może wygląd i byc może to co obiecuje itd, itd......

Pełna zgoda, zaczynajmy, bo wybory w listopadzie. :smt026

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 890 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 60  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.