mały jo pisze:
teoretycznie bezpartyjny polityk
Wyjaśnij mi, proszę, jak można być
"teoretycznie bezpartyjnym"???
mały jo pisze:
Pan Fiedorowicz zabiega o wpływy u działaczy SLD
Wydaje mi się, że miałeś na myśli nie "o wpływy", lecz o "poparcie", czy tak...? Zakładając, że tak, pozwolę sobie podjąć "sportową" polemikę...
O ile Fiedorowicz o poparcie w lokalnym SLD zabiegać nie musi (jeśli się mylę, rzuć garść dowodów na poparcie swojej tezy), o tyle w rożnych aktywnych środowiskach politycznych,.. i owszem.
Komorowski (obecnie Prezydent),również zabiegał o względy rozmaitych środowisk i ugrupowań politycznych,... w tym także lewicy?? Czy fakt ten nie wzbudza w Tobie,... niesmaku??
mały jo pisze:
Co chce tym osiągnąć.
Naprawdę nie domyslasz się...??
mały jo pisze:
A może tak na prawdę popiera poglądy SLD i środowisk lewicowych w takich sprawach jak kościół, in-vitro, związku homoseksualne.
A może,... tylko co z tego??? Czy sądzisz, że jeśli utożsamia się z poglądami lewicowymi (a z pewnością tak jest), może to mieć jakikolwiek wpływ na funkcjonowanie naszego miasta??? Możesz oczywiście wysnuć futurystyczną wizję apokalipsy w stosunkach pomiędzy burmistrzem a lokalnym klerem, czy na odwrót,... wzniesienie się na szczyty maga tolerancji w stosunku do gejów czy lesbijek. Tylko,... co z tego?? Byłego, obecnego i przyszłego burmistrza obowiązują przepisy prawa. I poza jego ramy nie wyjdzie - tego bądź pewien...
Poza tym, zapewniam Cię, że burmistrz Zgorzelca nie będzie miał najmniejszego wpływu na procesy decyzyjne w kwestiach o których wspomniałeś - bo one zapadają na najwyższych szczeblach. I nikt nie zapyta burmistrzów poszczególnych miast o zdanie w tej kwestii. Uspokoiłem Ciebie choć troszkę??
mały jo pisze:
Jestem ciekawy co o tym sądzicie.
Ot, co sądzę,..