Dzisiaj jest 10 maja 2025, 8:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Witam,

browar w Lwowku Slaskim znow odzyl i ma sie dobrze.

Na specjalistycznych forach uzytkownicy zachwalaja ten "zloty, niepasteryzowany trunek" jako jedno z najlepszych piw w polsce - dostepne na mazowszu, slasku opolszczyznie, nawet w Lubaniu.

Czy w Zgorzelcu mozna juz takze kupic to piwo ? Widzial je ktos z was ?

Nie mowie o restauracji staromiejskiej ktora wciska klientom jako Lwowka (nawet w czasie gdy browar byl zamkniety) czeskiego Rohozca + nieswieze zapachy z zalanej piwnicy (dopiero po wniklimy i dociekliwym dopytywaniu - kelnerka stwierdza ze to nie Lwowek ...)

Ed Lover

p.s. nie wspomne juz o dostepnosci innych specjalow regionalnych jak Ciechan itd.
Na polkach same napoje piwopodobne.

Ostatnio zmieniony 13 paź 2010, 9:13 przez Ed Lover, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jak mnie pamięć nie myli owy trunek był już w sprzedaży parę lat wstecz i miałem okazję pić to piwko. Dobry trunek, fakt że było to w górach latem i na rowerze, a wówczas to by każde wyjątkowo smakowało ;)

Tytuł:
pismak
pismak

Byłem w tym roku w browarze przy okazji organizacji Jakubów. To było zaraz po uruchomieniu linii produkcyjnej. Z tego co się dowiedziałem od pani prezes piwo sprzedawało się w takim tempie, że browar nie był w stanie nawiązać z nami współpracy i sprostać naszym oczekiwaniom. Powiem więcej – na miejscu w browarze nie mogłem kupić piwa nawet na spróbowanie. Obawiam się, że możemy jeszcze poczekać zanim któryś ze zgorzeleckich lokali zacznie sprzedawać lwóweckie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

PiTeK pisze:
Byłem w tym roku w browarze przy okazji organizacji Jakubów. To było zaraz po uruchomieniu linii produkcyjnej. Z tego co się dowiedziałem od pani prezes piwo sprzedawało się w takim tempie, że browar nie był w stanie nawiązać z nami współpracy i sprostać naszym oczekiwaniom. Powiem więcej – na miejscu w browarze nie mogłem kupić piwa nawet na spróbowanie. Obawiam się, że możemy jeszcze poczekać zanim któryś ze zgorzeleckich lokali zacznie sprzedawać lwóweckie.

Juz od ponad miesiąca można dostać piwko w barze Relax u Tomka

Tytuł:
pismak
pismak

A gdzie jest ten bar?

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

ul Dzika za przejazdem kolejowym

też uwielbiałem to piwko ale ceny jakie proponuje szanowny pan Tomek sa jak z PEWEXU dotyczy to tez piwa z browaru FORTUNA z wielkopolski o nazwie CZARNY SMOK ! Przykładowo piwo CZARNY SMOK w zwykłym sklepie w Gnieźnie kosztuje 1.89 u niego 3,99 - 4,50 pln

osobiście takie bicie cenowe uważam za nieuczciwe :roll:

Tytuł:
rekrut
rekrut

mruczek pisze:
ul Dzika za przejazdem kolejowym

też uwielbiałem to piwko ale ceny jakie proponuje szanowny pan Tomek sa jak z PEWEXU dotyczy to tez piwa z browaru FORTUNA z wielkopolski o nazwie CZARNY SMOK ! Przykładowo piwo CZARNY SMOK w zwykłym sklepie w Gnieźnie kosztuje 1.89 u niego 3,99 - 4,50 pln

osobiście takie bicie cenowe uważam za nieuczciwe :roll:

Nie chciałbym polemizowac z kolegą na temat cen piwa ale wydaje mi sie że to poprostu ekonomia. Browar Fortuna ma bardzo dobre piwo które trzeba dowieżć do Zgorzelca.To generuje pewne koszty. Sprzedający tez chce zarobić. Każdy nrzuca swoją marżę.Niezależnie od marki piwa.Tak samo jest z Lwóweckim które notabene w hurcie jest duzo droższe niż Fortuna z Miłosława. Poza tym w wielkopolsce jest wiele małych lokalnych browarów które musza byc konkurencyjne na rynku.4 PLN za piwo to i tak chyba nie duzo biorąc pod uwage inne Zgorzeleckie lokale. Zawsze można sie kopnąc osobiście po pifko do Gniezna)) i zobaczyc jaki będzie koszt lub nie pic go))
Pozdrawiam))

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kiedyś często tam bywałem na lwóweckim i jutro po dłuższej niebytności znów się wybiorę. Mam nadzieję, że atmosfera nadal ta sama i obsługa miła.

[ Dodano: Sob Paź 16, 2010 6:06 pm ]
Byłem, wypiłem.
Smakowało. Piwo super! Świeże i dobre. Niebanalny smak. Na pewno nigdzie indziej w Zgorzelcu nie wypijesz takiego piwa za jedyne 4 złote. Polecam smakoszom chmielowego trunku.
Ja z całą pewnością w miarę możliwości czasowych będę tam bywał częściej i polecę ten lokal znajomym, a czytających te słowa już teraz zapraszam na spróbowanie, a może i Wam smak nowego piwa przypadnie do gustu.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.