Czepialski pisze:
Co z tego, że był przetarg? Co z tego, że wygrał ten, kto zaoferował najwięcej? Nic to!
Co z tego, że za wybudowanie Orlika
zapłacono kwotę dwukrotnie wyższą, aniżeli za te, których powstało w analogicznym okresie setki w całym kraju. Nic to!!! (???)
Nasz zdobył sobie miano rekordowo najdroższego - tyle, że fakt ten nie tylko nie napawa mnie jakoś dumą, lecz również nie wzbudził zaufania w CBA, która to instytucja do dnia dzisiejszego nie zakończyła kontroli naszej "chluby".
Gdybyśmy zbudowali Orlika tradycyjnego, a zaoszczędzoną kwotę (
1 mln zł.) "dorzucili" do kwoty, jaką zabezpieczyła Rada Miasta jako kwotę maksymalną, którą można było wydać podczas przetargu na obiekt po byłym kinie (
1,2 mln zł.), to mielibyśmy i obiekt sportowy i doskonałe miejsce pod bibliotekę, centrum kulturalne, punkt informacji turystycznej i inne w doskonałej lokalizacji.
Czy więc gospodarnością byłoby wybudowanie standardowego, w pełni funkcjonalnego Orlika i zakup wspaniałego obiektu, czy jest nią może postawienie zastanawiająco drogiego obiektu sportowego???
Przy okazji, byłem na otwarciu kilku Orlików w naszym regionie - moim skromnym zdaniem są to doskonałe, spełniające swoje zadania boiska, które w głównej mierze odróżnia to od naszego,... że
były wybudowane za dwukrotnie mniejsze pieniądze.
Czepialski pisze:
A więc Gronicz jest też umoczony!!!
Skoro już użyłeś tego sformułowania....
Czepialski pisze:
A jedynym ratunkiem jest K.Walotka - przy okazji fajny gość i spoko koleś - ale popierany przez "stowarzyszonych" w PP.
Sugerujesz, że gdyby był popierany przez "stowarzyszonych" w PO - byłby jeszcze fajniejszy i jeszcze bardziej spoko???
Czepialski pisze:
A tak przy okazji - czy Przekorny w swoich obowiązkach służbowych ma wpisane odpowiadanie na forumowe wpisy?
A kto pyta...???

YELLO_35 pisze:
Zareklamuj człowieka jakoś , bo mało o nim wiem
Masz "źródło", które powinno zaspokoić Twoją chęć poznania w stopniu wystarczającym...
zadaj sobie trud kliknięcia tutaj i/lub
tutaj.