Dzisiaj jest 15 maja 2025, 6:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 73  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

nikos pisze:
Znowu tylko ze śmietanką MDK.

Pytasz czy stwierdzasz? :roll:

nikos pisze:
Co jest w tym projekcie?Z kim projektant to uzgadniał.Z jakimi fachowcami?.

Skoro nie wiesz to skąd ten wniosek:
nikos pisze:
Kicz i pośpiech nie są warte.

???

Co do samego wniosku to się ogólnie zgadzam - ale nie wiem na jakiej podstawie tutaj to napisałeś... :|

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Do YELLO.
Mam wiele przykładów z MDK kiedy to są omawiane sprawy na forum przy pracownikach którzy nie powinni uczestniczyć.To jest od szczebla sprzątaczki , portierów i wyżej.Natomiast liberalna, wręcz rodzinna atmosfera doprowadza ze tam wszyscy żądzą,i wszystko wiedzą najlepiej.Myślę ze czas na miotłę.
Nikos

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

nikos pisze:
...Myślę ze czas na miotłę...

A tu akurat się zgadzam... 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Na ulicy Daszyńskiego bodajże gazownia robi podłączenia, rozkopana jedna strona ulicy, oznakowanie jest fatalne, jak jest ciemno to nie widać zwałów ziemi na ulicy. O mały włos nie wpakowałem się autem na te wykopy. Czy w naszym mieście są służby, które wyciągają konsekwencje za złe oznakowanie miejsca robót ziemnych? Czy policja nie jest od tego albo SM? Firma rodem z PRL! Rozumiem, że trzeba wykonać pewne prace, ale zabezpieczcie to porządnie!!!

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Marcopollo pisze:
Na ulicy Daszyńskiego bodajże gazownia robi podłączenia, rozkopana jedna strona ulicy, oznakowanie jest fatalne, jak jest ciemno to nie widać zwałów ziemi na ulicy.

Ja tam widziałem auta Ricardo - czyli roboty elektryczne.
Pomijam fakt , że gazownia od kilku dobrych lat nie wykonuje sieci gazowych... :roll:

Marcopollo pisze:
Czy policja nie jest od tego albo SM?

Jest - dzwoniłeś czy tylko tutaj lamentujesz?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
dzwoniłeś czy tylko tutaj lamentujesz?

Nie lamentuje, dzwoniłem. Ale to i tak nie zmienia faktu, że oznakowania robót ziemnych na ulicach i nie tylko jest fatalne. Ilekroć wyłaniasz się z za zakrętu, a tu niespodzianka roboty ziemne. Gdyby nie wczorajszy bieg to chyba nie uporządkowali by tego syfu z drogi.

Tytuł:
pismak
pismak

Marcopollo pisze:
Gdyby nie wczorajszy bieg to chyba nie uporządkowali by tego syfu z drogi.

I tu mamy rozwiązanie naszych bolączek drogowych - organizować więcej biegów ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
Marcopollo pisze:
Gdyby nie wczorajszy bieg to chyba nie uporządkowali by tego syfu z drogi.

I tu mamy rozwiązanie naszych bolączek drogowych - organizować więcej biegów ;)

To nie jest wyjście, nikt nie kontroluje tego w jakim stanie zostawiają firmy drogi po remontach. Co przekop to nierówności. Pierwsze miesiące wszystko gra, ale potem się zapada i co z tym? Jest jakaś mądra instytucja która powinna "choć teoretycznie" być odpowiedzialna za kontrolę powykonawczą?

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Cytuj:
nikt nie kontroluje tego w jakim stanie zostawiają firmy drogi po remontach.

Skąd masz takie informacje? :roll:
Stwierdzasz , że nikt nie odbiera tego rodzaju robót?

Marcopollo pisze:
Jest jakaś mądra instytucja która powinna "choć teoretycznie" być odpowiedzialna za kontrolę powykonawczą?

I jest - tylko nie wykonuje swojej roboty należycie. A to różnica.
Nie pytaj mnie kto ma się tym zajmować - to proste do ustalenia choćby telefonicznie :|

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Skąd masz takie informacje?
Stwierdzasz , że nikt nie odbiera tego rodzaju robót?

Chodziło mi o jakość wykonania, przeważnie każdy przekop przez drogę po max pól roku siada i robi się dołek. Wydaje mi się, że powinien ktoś odpowiedzialny za konkretny odcinek drogi zareagować i wezwać wykonawcę do poprawienia fuszerki, jak zaczną poprawiać dwa, trzy razy za swoje pieniądze to przyłożą się do lepszego wykonani za pierwszym razem
YELLO_35 pisze:
Nie pytaj mnie kto ma się tym zajmować - to proste do ustalenia choćby telefonicznie
:roll:
Nie jestem aż tak sprytny jak Ty, podpowiedz.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Przypomnę - tak wygląda koncepcja przebudowy miejskiego amfiteatru:
Obrazek

Jednak przy okazji warto byłoby wykorzystać teren po zbiorniku ppoż i w ten sposób (oraz wycięcie niektórych drzew) powiększyć i "dodać przestrzeni" temu obiektowi. Ciekawe czy decydenci pomyślą o takiej korzystnej i rozwojowej zmianie?

Ostatnio zmieniony 30 gru 2010, 14:49 przez paawlus, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
obserwator
obserwator

Za
http://www.zgorzelec.eu/projekty-realiz ... yskim.html

Budowa drogi na przedmieściu Nyskim
W związku z ogłoszonym naborem do Narodowego Programu Przebudowy Dróg Lokalnych 2008-2011 dnia 27 września 2010r. Miasto Zgorzelec złożyło deklarację uczestnictwa w Programie. NPPDL 2008-2011 to inicjatywa Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z października 2008r. Program tzw. "schetynówek" jest dodatkowym źródłem środków na rozwój lokalnej infrastruktury drogowej. W grudniu br. Szef MSWiA Jerzy Miller zatwierdził dotacje na drogi lokalne dla samorządów , w tym dla Zgorzelca. Zgorzelec otrzymał 1.556.000,00zł dotacji na "Budowę drogi na Przedmieściu Nyskim w Zgorzelcu"
W ramach projektu wybudowana zostanie nowa droga, która położona będzie równlegle do istniejącej zrewitalizowanej ulicy Daszyńskiego. Budowa drogi oraz ciągu pieszo-jezdnego obejmuje odcinek od ul. Wrocławwskiej poprzez skrzyżowanie z ulicą Nowomiejską do ulicy Struga oraz łącznik projketowanej drogfi do ulicy Iwaszkiewicza. Łączna długość planowanego do budowy odcinka wynosi 659,04 mb.
P.S.
Pogrubienie moje.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

andreas pisze:
Budowa drogi na przedmieściu Nyskim

Czyli co? Ul. Iwaszkiewicz remontują i kawałek wyremontowanej Ul. Prusa do ul. Struga po raz kolejny? Czy jak ta droga ma przebiegać?

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

andreas pisze:
W ramach projektu wybudowana zostanie nowa droga, która położona będzie równlegle do istniejącej zrewitalizowanej ulicy Daszyńskiego. Budowa drogi oraz ciągu pieszo-jezdnego obejmuje odcinek od ul. Wrocławwskiej poprzez skrzyżowanie z ulicą Nowomiejską do ulicy Struga oraz łącznik projketowanej drogfi do ulicy Iwaszkiewicza. Łączna długość planowanego do budowy odcinka wynosi 659,04 mb.

Marcopollo pisze:
Czyli co? Ul. Iwaszkiewicz remontują i kawałek wyremontowanej Ul. Prusa do ul. Struga po raz kolejny? Czy jak ta droga ma przebiegać?

Na moje oko to odcinek równoległy do Iwaszkiewicza na obecnych polach i krzakach pomiędzy blokami od nr 33 , a odbudowywanym Placem Pocztowym (nie wiem jak to się włączy we Wrocławską) , potem na krzyżówce z Nowomiejską dalej prosto polami do ulicy Żeromskiego (ścieżka wychodzi przy Jutrzence) i odcinek do Struga (jedyny asfalt na tej trasie). Tak podpowiada mi wyobraźnia - ale żeby z tego drogę dla aut robić to z lekka szokujące... :| Wg mnie to byłby fajny odcinek pieszy i ewentualnie rowerowy. Auta zabiją klimat tych miejsc :-?

Zna ktoś dokładny przebieg?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
(nie wiem jak to się włączy we Wrocławską)

Hehe tez się nad tym zastanawiałem chyba, że pomiędzy blokami na Ul. Wrocławskiej jest wjazd więc może chcą tam wjazd zrobić. A odcinek do Ul. Nowomiejskiej do Ul. Ogrodowei to jaka to nazwa ulicy?
Mapka i dwa warianty, mnie odpowiada bardziej ten niebieski :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1092 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 73  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.