Dzisiaj jest 10 maja 2025, 16:17

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
tuka pisze:
Marioland pisze:
Miałem dzisiaj włamanie na stronę jakaś **** wgrała swoje pliki co nie było miła

To pewnie te chinczyki.

pozdr.

LOL... Tukson :shock: . A co siętyczy strony, to podkład muzyczny o mało mnie nie zabił, a poza tym wygląda, jakby stronka jakiejś korporacji finansowej... No i to obracające się "logo"... Matko...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Strona wygląda jakby ktoś, kto jest jej włascicelem próbował mi coś sprzedać za jej pośrednictwem.
Obrzydlistwo.
Grafika nie pasuje do tego co autor chce przekazać internautom odwiedzającym jego stronę.
Może powinien on projektować strony dla banków, albo firm kredytowych :?: :lol:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

cube pisze:
LOL... Tukson :shock:

Jezeli to cos mialo znaczyc to chcialem powiedziec, ze
to nie ja.

pozdr.

Tytuł:
rekrut
rekrut

3 klipy Areosmith .
Polecam 3
A jak co¶ nie dzia³a dajta znac. 8)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Jet poprostu orginalna.
Po co mam robic strone jak inne.
Wole ten styl a kolorki s± takie bo mi monitor pad³ i jest w naprawie wienc ³aduje je na czrno-bia³ym tle ale za kilka tygodni strona siê poprawi.
Walnij se pu³ litra spiruty i ogladaj strone lub wy³±cz kolory na monicie.

Tytuł:
obserwator
obserwator

hmm... "jest poprostu orginalna" :lol:
A skad szablon sciagnales? - orginalnie skopiowany kod :D
A tak w ogole to ile masz lat? - pomysl o zalozeniu jakiej firmy, co robi strony www :D ( to dobra rada ) :D

Tytuł:
rekrut
rekrut

W Polsce przyjê³o siê ¿e strona s± bardzo kanciaste, wed³ug mnie bardzo podobne do siebie.
Szablony stron brat zakupuje mi w Irlandii gdzie mieszka, które potem przerabiam zmieniaj±c ich strukturê.
W rezultacie daje to taki efekt jaki widaæ na ekranie.
Przyciski do stron s± robione w odpowiednich programach.
Grafikê otrzymuje po zeskanowaniu lub napisaniu jej od podstaw i potem daniu obróbce graficznej.
Polecam najnowszy program Careera Studio cena oko³o 399.00 USA. Jest to wersja profesjonalna lup wersja uproszczona 199 USA.
Do pomocy mam Macromedia - Flash Professional 8.
A co do wideoklipów to normalnie jeden klip ma od 50 do 250 MB, ja za¶ potrafiê zmniejszyæ go do 500 bajtów nie zmieniaj±c jego oryginalnego wygl±du ani prêdko¶ci odtwarzania.
Wiec na ekranie ogl±daj±c klip ma siê wra¿enie ¿e ogl±da sie klip powy¿ej 100 MB a w rzeczywisto¶ci jest to poni¿ej 1 MB.
Niezdradze wam tajemnicy jak to robiæ, spróbujcie sami.
Mo¿e to dziwne ale moja strona zajmuje nie ca³e 2.50 MB a jak sami wiecie serwer Neostrady daje zaledwie 50 MB przeszczeni dyskowej.
Strona jest pod dwoma adresami www.marioland.friko.pl oraz www.marioland.neostrada.pl.
Kiedy¶ siê bawi³em w pisanie programów w Basicu potem by³ kod maszynowy i wre¶cie HTML oraz PHP i Java, a ostatnio bawie siê w C++.
Wszystkie te rzeczy ³±cze co daje takie mo¿liwo¶ci.
A i jeszcze jedno s± dwa kody iso do stron www jeden to ISO-8859-2 oraz ISO-8829-2.
Wystarczy wsawi¶ taki kod html>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2"
A w sprawie firmy to na razie nie mam sponsora a na rêcie niewiele mogê zdzia³aæ.
Piszcie czy co¶ nie dzia³± i ruszajcie na podbój internetu robi±c w³asne strony www.
Je¶li wyda wam siê to za trudne nie poddawajcie siê tylko spróbujcie pokonywaæ przeszkody.
Ja zanim zacz±³em pisaæ strony www to poszy³em do sklepu i kupi³em sobie kurs html zanim pierwszy raz mia³em styczno¶æ z netem.
Nie wiedzia³em co mnie czeka i jakie przeszkody bêd± czyhaæ na mnie po drodze.
Jeszcze jeno do Carery polecam kompa najlepiej z dwoma procesorami P4 jeden to P4 3.0 drugi to P4 3.2, 1 Giga ramy i kartê graficzn± ATI X 850 Pro lub Nvidia GeForce 7800 GTX 512 MB któr± sam mam.
Cena tej karty to zaledwie 650 EUR

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Mariusz Rapacz proszę Cię nie załamuj nas tutaj "fachowcu" aż za dobrze Cię znam, bo przychodziłeś do pewnego sklepu komputerowego, gdzie wszyscy mieli ubaw z Twoich rewelacji, nt. komputerów i internetu... byłeś już w prokuraturze, bo ktoś Ci łącze pingował i firewall dał Ci o tym znać? :lol:

Poza tym ISO to nie kod, tylko kodowanie stron zależne od regionu świata w jakim się znajdujesz. To są pewne określone normy i standarty. Np. w naszym regionie najbardziej popularnym kodowaniem strony internetowej jest iso-8859-2 lub mniej popularne, ale używane przez początkujących webmasterów windows-1250, a co do oprogramowania strony internetowej php? na serwerze neostrady? nie no proszę Cię... friko? to jak zaczniesz bawić się w działanie php z sql to wtedy zobaczymy na ile Cię tak na prawdę stać.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Mo¿e i nie ukoñczy³em szko³y studiów informatycznych ale za to skoñczy³em szko³ê w warszawie na na teleinformatyce 5,5
Dobra cwañiaku we¼ jaki¶ wideoskip powy¿ej 100 i zmniejsz go do 100 bajtów zachowuj±c oryginalne odtwarzanie i jako¶æ.
Powodzenia.
Neo nie daje szansy na PHP ale inne serwery to daj±.

Nie wiem jaki kierunek mia³e¶ na informatyce bo znam osoby które nigdy nie robi³y szko³y a potrafi± jak niejeden po studiach
A co do prokuratury to nic bo ABUSE siê zajê³o
A co do pracy to mam propozycje zatrudnienia w Netti.

Tytuł:
Marioland pisze:
W Polsce przyjęło się że strona są bardzo kanciaste, według mnie bardzo podobne do siebie.
Szablony stron brat zakupuje mi w Irlandii gdzie mieszka, które potem przerabiam zmieniając ich strukturę.
W rezultacie daje to taki efekt jaki widać na ekranie.
Przyciski do stron są robione w odpowiednich programach.
Grafikę otrzymuje po zeskanowaniu lub napisaniu jej od podstaw i potem daniu obróbce graficznej.
Polecam najnowszy program Careera Studio cena około 399.00 USA. Jest to wersja profesjonalna lup wersja uproszczona 199 USA.
Do pomocy mam Macromedia - Flash Professional 8.
A co do wideoklipów to normalnie jeden klip ma od 50 do 250 MB, ja zaś potrafię zmniejszyć go do 500 bajtów nie zmieniając jego oryginalnego wyglądu ani prędkości odtwarzania.
Wiec na ekranie oglądając klip ma się wrażenie że ogląda sie klip powyżej 100 MB a w rzeczywistości jest to poniżej 1 MB.
Niezdradze wam tajemnicy jak to robić, spróbujcie sami.
Może to dziwne ale moja strona zajmuje nie całe 2.50 MB a jak sami wiecie serwer Neostrady daje zaledwie 50 MB przeszczeni dyskowej.
Strona jest pod dwoma adresami www.marioland.friko.pl oraz www.marioland.neostrada.pl.
Kiedyś się bawiłem w pisanie programów w Basicu potem był kod maszynowy i wreście HTML oraz PHP i Java, a ostatnio bawie się w C++.
Wszystkie te rzeczy łącze co daje takie możliwości.
A i jeszcze jedno są dwa kody iso do stron www jeden to ISO-8859-2 oraz ISO-8829-2.
Wystarczy wsawiś taki kod html>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-2"
A w sprawie firmy to na razie nie mam sponsora a na ręcie niewiele mogę zdziałać.
Piszcie czy coś nie działą i ruszajcie na podbój internetu robiąc własne strony www.
Jeśli wyda wam się to za trudne nie poddawajcie się tylko spróbujcie pokonywać przeszkody.
Ja zanim zacząłem pisać strony www to poszyłem do sklepu i kupiłem sobie kurs html zanim pierwszy raz miałem styczność z netem.
Nie wiedziałem co mnie czeka i jakie przeszkody będą czyhać na mnie po drodze.
Jeszcze jeno do Carery polecam kompa najlepiej z dwoma procesorami P4 jeden to P4 3.0 drugi to P4 3.2, 1 Giga ramy i kartę graficzną ATI X 850 Pro lub Nvidia GeForce 7800 GTX 512 MB którą sam mam.
Cena tej karty to zaledwie 650 EUR

Wciąż miałem nadzieję, że to wszystko jest jakimś złym snem, który się zaraz skończy bądź żartem, z lekka nieudanym. Jednak nie, kolega Mariusz mówiąc to, zzachowuje całkowitą powagę. Przeraża mnie to... :shock: :shock: :shock: :?

Tytuł:
VIP
VIP

Jedna rzecz ktora mnie zastanowila:
Cytuj:
A co do wideoklipów to normalnie jeden klip ma od 50 do 250 MB, ja zaś potrafię zmniejszyć go do 500 bajtów nie zmieniając jego oryginalnego wyglądu ani prędkości odtwarzania.

1 bajt to jeden znak na tyle ile sie orientuje wiec 50 mb filmu ma sie zmiescic w 500 bajtach ? A moze chodzi o streamming o ktorym zaden z nas "nie wie" ? :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ludzie dajcie spokój! Nie widzicie że to jakiś pajac próbuje nabijać Was w butelkę i wciągnąć do swojej dyskusji która jest dla niego niezłą zabawą.
Pewnie ma niezłą polewkę jak czyta odpowiedzi na swoje posty.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Marioland pisze:
Może i nie ukończyłem szkoły studiów informatycznych ale za to skończyłem szkołę w warszawie na na teleinformatyce 5,5

jakoś fakty i informacje Twojej Mamy się nie zgadzają za bardzo... kolejna ściema Mariusza :roll:

Marioland pisze:
Nie wiem jaki kierunek miałeś na informatyce bo znam osoby które nigdy nie robiły szkoły a potrafią jak niejeden po studiach

No właśnie nie mam studiów, a musiałem po Tobie wgrywać na nowo WinXP jak coś 'hakerze' poprzestawiałeś siostrze w nowym komputerze...

Tytuł: buhahaha
rekrut
rekrut

lol, temat przeniesc do dzialu humor.
nie kazdy musi skonczyc studia informatyczne (albo jakiekolwiek inne) ale tez nie kazdy MUSI robic strony www. Ale jak ktos juz MUSI, to powinien byc bardziej otwarty na nauke i... krytyke - szczegolnie tych bardziej doswiadczonych. Pozdrawiam

Tytuł: Re: buhahaha
szafiro pisze:
lol, temat przeniesc do dzialu humor.
nie kazdy musi skonczyc studia informatyczne (albo jakiekolwiek inne) ale tez nie kazdy MUSI robic strony www. Ale jak ktos juz MUSI, to powinien byc bardziej otwarty na nauke i... krytyke - szczegolnie tych bardziej doswiadczonych. Pozdrawiam

To teraz oficjalnie mogę pójść i się wyrzygać :shock: :shock:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.