Dzisiaj jest 09 cze 2025, 16:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
rekrut
rekrut

Koncert Golden Life naprawdę spoko,super atmosferka, także jeszcze raz wielkie dzięki Robert, a może by tak kiedyś koncert zespołu Coma?

Ostatnio zmieniony 17 lut 2011, 19:53 przez arr998, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cenię Kuźnię za to, że jest ostoją kultury w naszym wstrętnym mieście. I choćby dlatego będę Wam kibicował:)
Marzy mi się koncert Happysad. Dla mnie byłoby to muzyczne wydarzenie roku w tym mieście opuszczonym brzez Boga:). Nie żadne reaktywowane Kombi, plastikowa Doda i inne beznadzieje, gwiazdki jednego hitu. Golden Life również mnie nie rusza. Kilka lat temu owszem -tak jak i jak IRA, Wilki, T Love - jednak teraz to cień tamtych gwiazd i odcinanie kuponów.
Jedyne co mnie muzycznie zachwyciło w ostatnich latach na polskim rynku muzycznym to Indios Bravos, Happysad i Kult Unplugged:).

Teraz żyję kwietniowym koncertem Rogera Watersa w Łodzi w ramach trasy The Wall 2010-2011, na który to mam bilet:).
Jeśli jednak coś ciekawego trafi się w Kuźni, to na pewno się zjawię:)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

hmm... Indios Bravos... chętnie! Uwielbiam wokal Gutka ;)
Pod koniec marca będziemy mogli w Kuźni zobaczyć i posłuchać Sztywny Pal Azji, jak dla mnie bomba :smt026 choć szkoda, że nie w składzie i repertuarze jaki pamiętam z końca lat 80 - tych, ale wszystko idzie do przodu i chętnie posłucham, jak sprawuje się ikona alternatywy z tamtych lat :grin: Cieszy mnie też, że i w tym roku jest w planach festiwal bluesowy :smt026 :smt026 :smt026

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Uwielbiałem Sztywny Pal Azji - mam nawet gdzieś schowane 2 oryginalne kasety. Najbardziej utkwiły mi piosenki "Nie gniewaj się na mnie Polsko", "Kurort" i z kolejnej płyty "Łoże w kolorze czerwonym". Świetna wiadomość - z chęcią się wybiorę.
Z gwiazd tego okresu z chęcią bym również usłyszał w Kuźni TILT.
Pozdrawiam!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek pisze:
Pod koniec marca będziemy mogli w Kuźni zobaczyć i posłuchać Sztywny Pal Azji, jak dla mnie bomba :smt026

Dla mnie również - brawo Robert... ;-)

gobo007 pisze:
Najbardziej utkwiły mi piosenki "Nie gniewaj się na mnie Polsko", "Kurort" i z kolejnej płyty "Łoże w kolorze czerwonym".

Dodałbym do kompletu "Wieżę radości, wieżę samotności" - i już się cieszę na kolejny powiew wspomnień z tamtych lat... :roll:

Turku, wspomniałeś o festiwalu bluesowym - wiesz coś więcej na ten temat?? Kiedy miałby się odbyć??
A może Robert uchyli rąbek zasłony, za którą skrywa się ten wspaniały pomysł??? 8)

Swoją drogą, w ostatnim czasie organizowane są różnego rodzaju plebiscyty, mające za zadanie wyłonienie liderów w najrozmaitszych dziedzinach, m. in. kreatorów kultury.
Zadziwiające, że do tej pory nie znalazł się w gronie nominowanych osób - ich krzewicieli - człek, który ma na swoim koncie tak wiele wszelkiego rodzaju inicjatyw kulturalnych. Mam tutaj na myśli oczywiście Roberta i Stowarzyszenie Kuźnia. :smt028

Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, 11:17 przez przekorny, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

To co udało się Kuźni w zeszłym roku :),
wysłałem na meila z informacją o koncercie 26 marca -SZTYWNY PAL AZJI.

To są moje wstępne propozycje na działalność koncertową w tym roku , oprócz tego mam jeszcze w planie 8 projektów ,, edukacyjnych '' i trochę wymian międzynarodowych , o których napiszę później . W zeszłym roku po zajęciach i warsztatach fotograficznych jest grupka chętnych do działanie w Kubie fotograficznym , co chyba od kwietnia-maja ruszy mam także dobre myśli na grupę filmową . Pod festiwalami już teoretycznie wiem kto wystąpi jednakże ,, ujawnię '' po oficjalnych zaręczynach :). Jeśli chodzi o festiwal bluesowy to jeszcze czekam na informacje od chłopaków z Hudu ... i Crackers .

ŁZY
SZTYWNY PAL AZJI
ABRADAB
MECH
STANISŁAW SOYKA
HABAKUK
VOOVOO
ODDZIAŁ ZAMKNIĘTY
STARE DOBRE MAŁŻEŃSTWO
COMA ..............? jeszcze ?
GOLDEN LIFE
GRANICZNA KUŹNIA SZANT -- ----- ok 7 zespołów
,, SZEWC -KABARETY ----czekam na potwierdzenie jeszcze jednego .
SZANCIKI DLA DZIECI ---super zabawa piracka dla dzieci !!!!
WOLF - nasz lokalny :)
BEHAWIOR-- ten od bajeczki z muchami :)
PROJEKT VOLODIA -- byli już ale teraz będzie to połączenie z moim większym ukierunkowaniem sie na bardów ,, wschodnich'' a być może zaczątek na większą imprezę
PIWNICA POD BARANAMI - oni już sami mówią że Kuźnia to ich 2 etat :)
CZEKOLADA --- także byli 3 lata temu
FESTIWAL LUDOWY -- tutaj dopiero w marcu powiem co będzie :) jak odpowiedzą z Euroregionu . A zaręczam że zabawa będzie przednia :).

Od kwietnia będę działał trochę inaczej – ale o tym także potem .:)

Pewnie wpadnie jeszcze trochę koncertów z ,, buta '':)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Mało bluesa... :( :( :( ale rozumiem, że to pewnie przez nie dopisującą publiczność... z Abradaba, Waglewskiego, Oddziału, Comy i Behawiora się cieszę, ale chętnie zobaczyłbym i posłuchał na żywo Why Ducky? - czytane po polsku Łajdaki? świetną bluesową grupę, nudny będę ale bolesławiecką Obstawę Prezydenta ;) no i chętnie zobaczyłbym znowu Sławka Wierzcholskiego i NZB - a tu akurat publiczność nie zawiodła ;) Jako ciekawostkę i dobrą dawkę funku chętnie zobaczyłbym Optimistic - z pierwszą wokalistką The Cracker's finalistką Idola - Bogną Jurewicz 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Turku Sławka Wierzcholskiego z NZB zobaczymy w Kuźni , dużo dojdzie po drodze do Sylwestra :),
spokojnie czekaj - my na trasy koncertowe - lepiej się negocjuje :), :smt028

Ostatnio zmieniony 19 lut 2011, 22:30 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Robert Gruszecki pisze:
...jest grupka chętnych do działanie w Klubie fotograficznym...

O patrz pan - tu klub , tam stowarzyszenie fotograficzne. Moda jaka czy co? 8) :lol:
Napisz coś na ten temat jak będziecie się konkretnie organizować.

Ale o czym innych chciałem - jak tak dalej pójdzie to będziesz Robercie jednosobowym Miejskim Domem Kultury :roll: Co na to MDK nie pytam :|

I tak trzymaj :smt023

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

W dniu 12 marca o godzinie 20.00 zapraszam na :

Koncert Bogna Jurewicz feat. Bluexpressband Blues Funky music
Wspaniała wokalistka z Wrocławaia (The Crakersband Optymistic potężny
wokal w stylu Christiny Aquilery , James Broun połoczony z
kontrastującym akompaniamentem w stylu Herbiego Hancocka

Bogna Jurewicz - wokal
Piano - Paweł Chmurzyński
Matthias Brendel - Gitara
saksofony - Rafał Jędruch
Bass - Ingolf Schuppan
Perkusja - Pietrek Budniak

Po koncercie granie kto będzie miał siłę :)

Ostatnio zmieniony 26 lut 2011, 12:08 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Robert Gruszecki pisze:
Po koncercie granie kto będzie miał siłę

Znaczy po koncercie przewidziane jam session :smt026 czasem bardziej żywiołowe od samych koncertów ;) świetnie wspominam jam, kiedy Cracker'si zwijali się po koncercie, HooDoo Band też potrafią głośno się zbierać - niezły jam na ostatnim festiwalu bluesowym ;) no i wręcz porywający jam po koncercie Kasy Chorych z naszym Wolfem ;) Lubię takie klimaty!!! :grin:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Robert, daloby rade 'Me Myself & I'?? :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
'Me Myself & I'
jeśli to oni: http://www.youtube.com/watch?v=xNhNzC4OSNc to jestem jak, najbardziej za ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

turek pisze:
jeśli to oni

Tak to oni :D

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

yARO_81 pisze:
'Me Myself & I'

Dobrzy są !

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 40  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.