Dzisiaj jest 10 maja 2025, 18:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Bedąc u mamy w odwiedzinach, zauważyłem na kablówce ofertę (my tu na "wsi" tego jeszcze nie mamy - o kablówkę chodzi :)), że są tu niejakie "włości" do sprzedania. Zwracam się z pytaniem do forumowiczów, czy wiedzą coś na ten temat.
Chodzi mi głównie o baseny przy byłym Małpim Gaju i budynki po koszarach. Co się z nimi stanie?
Co z placem defiladowym?
Proszę nie pisać o uzyskanie info w AMW :)
Interesują mnie fakty lub domysły co tu powstanie. [Plotka głosi, że nawet supermarket maja tu postawić :-D ]

pismak
pismak
Awatar użytkownika

Roger00 pisze:
Chodzi mi głównie o baseny przy byłym Małpim Gaju i budynki po koszarach. Co się z nimi stanie?
Co z placem defiladowym?

Baseny raczej pewnie zostaną zasypane, bo ich przydatność jest chyba w tej chwili raczej nikła, a stwarzają jedynie zagrożenie. Budynki koszarowe zostaną pewnie wykorzystane na mieszkania czy biura podobnie jak te które zostały już zaadaptowane.

A plac ? Nie mam pojęcia co może tam powstać, myślę że narazie będzie zostawiony w spokoju.

Roger00 pisze:
Proszę nie pisać o uzyskanie info w AMW :)

AMW raczej by tu nie pomogło, odpowiedniejszym miejscem na uzyskanie informacji byliby inwestorzy którzy zamierzają działać na tym terenie.

Roger00 pisze:
Interesują mnie fakty lub domysły co tu powstanie. [Plotka głosi, że nawet supermarket maja tu postawić :-D ]

W końcu stajemy się, lub już się staliśmy krainą tysiąca supermarketów :D

pozdrawiam

Tytuł:
rekrut
rekrut

teren przy basenach jest już podzielony na działki do sprzedaż, ale ich ceny są prosto z kosmosu,
co do placu to narazie jest we władaniu urzędu miasta i chyba tak zostanie. Garaże są już zamieszkane :) , a kompleks koło placu będzie przeznaczony na mieszkania (jego środkowa część), niższa część budnyków przeznaczona jest na usługi, pan P. wielki architekt ma wizję swtorzenia tak siłowni, pizzerii, jakiś fryzjer etc.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Gucwinska pisze:
teren przy basenach jest już podzielony na działki do sprzedaż, ale ich ceny są prosto z kosmosu...
To fakt. Nie pamietam dokladnie jaka jest cena za metr ale jak widział ogłoszenie (w gablocie koło Pizzeri Kalifornia) to mi sie w głowie zakręciło.

A jesli chodzi o basenty to też mi się wydaje że zostaną zasypane - zreszta juz zostaly osuszone.

Plac defiladowy jest podnajmowany przez (chyba dwie) auto szkoły i dopuki czegoś innego tam nie wymyślą to chyba na razie tak będzie.

Tytuł:
rekrut
rekrut

A propos kablówki to wiadomo kiedy dope³znie na teren Ujazdu?

Tytuł:
obserwator
obserwator

sebac77 pisze:
A propos kablówki to wiadomo kiedy dopełznie na teren Ujazdu?

Na Orzeszkową już dopełzła a przynajmniej do wojskowych bloków - na mojej klatce wiszą już nawet skrzynki z Tomkowa a pod oknem wyrosła mi wielka niebieska skrzynia. Zostało tylko bezpośrednie podłączenie mieszkań. Z tego co zauważyłem to montują juz skrzynki w sąsiednich blokach więc mam nadzieję że już niedługo...
A jak dzwonie do BOK w Tomkowie to cały czas słyszę że już nie długo a na pewno na święta …. Tyle że słyszę już to od października i zastanawiam się o które święta tu chodzi … No ale ogólnie jestem dobrej myśli w każdym razie jest już bliżej niż dalej

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam!
Ja raz jeszcze w sprawie TVK Tomków.
Szperając na ich stronie znalazłem dziwną jak dla mnie informacje a mianowicie - znalazłem tylko jedną ofertę programową i rozumiem że dotyczy ona wszystkich abonentów kablówki ale znalazłem dwie stawki w cenniku 32zł dla Pieńska i 42zł dla z Zgorzelca.
Czy wie może ktoś z Was dlaczego tak jest.
Może w Pieńsku jest uboższa oferta programowa ale nigdzie na ich stronce nie znalazłem takiej informacji.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.