Dzisiaj jest 09 cze 2025, 8:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 40  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Zastanawiam się Robercie czy w związku z FESTIWALEM SMAKÓW POGRANICZA jeść dziś/jutro obiad w domu czy zostawić miejsce w trzewiach na pokarmy? Jak to będzie? :smt026

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Zapraszam na koncert legendy polskiego rocka :) , a wcześniej 2-3 września GranicznaKuźniaSzant - specjalny gość - Stare Dzwony :)

http://www.oddzialzamkniety.com/

Koncert Oddział Zamknięty 8 pażdziernika 2011 godz. 20 -Zgorzelec Dobre Klimaty
. Formacja powstała w 1979 roku w Warszawie, założona przez Krzysztofa Jaryczewskiego i Wojciecha Łuczaj – Pogorzelskiego. Na dobre debiutowali w 1981 roku i szybko zdobyli uznanie publiczności dzięki charakterystycznym riffom „Pogorzałki” oraz bezpretensjonalnym tekstom „Jarego”.

Ich pierwsza płyta „Oddział Zamkniety” (1983) rozeszła sie w ciągu paru tygodni, w nakładzie ponad 250 tysięcy egzemplarzy. Do historii wówczas przeszła sytuacja, kiedy to podczas podpisywania pierwszej płyty w warszawskim „EMPIKu” został zablokowany ruch na ulicy Marszałkowskiej, a szyby w salonie powybijane. Nie obyło sie bez interwencji milicji, a zespół zaś musiał uciekać tylnym wyjściem. Rok później ukazuje się drugi album „Reda by Night” (1984), z którym dzieje się podobnie. Prawie każdy utwór zawarty na tych płytach znalazł się na czołowych miejscach wszystkich krajowych list przebojów.
Od 2003 roku wokalistą Oddziału Zamkniętego jest Cezary Zybała – Strzelecki, z którym zespół został zaproszony w 2006 roku do występu przez Guns N Roses podczas ich jedynego koncertu w Polsce na stadionie Legii w Warszawie.

W 2007 wystąpili wraz ze Scorpions na koncercie w Gorzowie Wielkopolskim i w tym samym roku zespół wydaje swoje pierwsze DVD z koncertu w “Stodole” w Warszawie, który został również zarejestrowany na płycie CD. Nakład płyty został szybko wykupiony, a w 2009 roku ukazała się jej reedycja.

Od jesieni 2009 roku zespół obchodzi 30-sty rok swojego istnienia, który rozpoczął i uczcił koncertem na festiwalu w Węgorzewie z udziałem zaproszonych gości.

Dokonania zespołu nie zawsze zjednywały sympatię krytyków i dziennikarzy. Oddział Zamknięty pozostał jednak wierny swoim muzycznym ideałom i przekonaniom, a w jego mianowniku jest wciąż Wojtek Łuczaj – Pogorzelski. Jest to grupa, której słucha kolejne pokolenie młodszych i starszych miłośników dobrego, klasycznego rocka.

Ostatnio zmieniony 14 sie 2011, 10:03 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

W lipcu organizowałem plener malarski w Szklarskiej Porębie - udział bezpłatny , po plenerze wystawa była w Gerlitz ,a w Zgorzelcu we wrześniu , w tym jesiennym miesiącu organizuję kilkudniowy plener fotograficzny także w Szklarskiej Porębie - bezpłatny :) - osoby zainteresowane wyjazdem zapraszam na rozmowę - ilość miejsc ograniczona , kuznia.imprezy@gmail.com

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Po plenerze fotograficznym także zapraszam na wystawę :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Parę fotek z Festiwalu Ludowego już drugiego , a w nim Festiwal Smaków Pogranicza - Przebojem był żurek robiony przez niemiecką grupę :) .

Osoba , która wyświetli 50.000 -tą odsłoną Kuźni - otrzyma bezpłatny karnet / dwie osoby / na koncerty do końca roku , a w planach ODDZIAŁ ZAMKNIĘTY , PUDELSI , SZNTY , i parę innych :) , proszę o przesłanie zrzutu z ekranu .

Ostatnio zmieniony 16 sie 2011, 21:56 przez robert.gruszeck, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Jaki jest adres internetowy Kuźni? Szukam od kilkunastu minut i znajduję jedynie wielki śmietnik - nic konkretnego!

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Została ''zhakowana ,, :) za pare dni ruszy ponownie .

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Piękne zdjęcia Panie Robercie, naprawdę mi się podobają... :)

Co do strony to i tak na niej nic nie było, sam adres od początku istnienia Kuźni kilkukrotnie się zmieniał. Jaki manager, taka firma - to mnie nie interesuje. W tamtym roku po małej sprzeczce z Robertem proponowałem mu pomoc przy ogarnięciu kilku rzeczy, myślę że pewne rzeczy zrobiłbym o wiele lepiej... ;)
Odpowiedzi niestety nie dostałem. Zaznaczam, że o pieniądzach nie było nawet mowy! Wiem doskonale, że Kuźnia troszkę "dryfuje" więc to bez sensu by było, z resztą zawsze powtarzałem, że najważniejsza jest satysfakcja, wyjście na zero z finansami i dobry melanż... :D Jeśli nie trzeba będzie dokładać do tego to będzie super, jak zostanie jakiś bonus to będzie jeszcze lepiej, przynajmniej widać że zaczyna się kręcić :)
Może teraz ta propozycja do Ciebie przemówi? ...drogi Robercie Gruszecki aka Grucha, Smoluch czy nie wiem co jeszcze sobie tam wymyśliłeś... ;-)
...zauważyłem, że Robert zaczyna reagować ekspresowo dopiero gdy zwracam się do niego w sposób publiczny, czyżby to przez publiczność? Instynkt? :roll:

Hmmm... zapewne mój specyficzny sposób pisania ma wpływ na to jak jestem odbierany, zapewne to złe określenie - powinno być NA PEWNO. Wszystko co napiszę jest odbierane jako personalny atak, a Robert jak widać też potrafi odpowiedzieć atakiem, mniejsza z tym że skierowanym w moją osobę a nie w to czym się zajmuję...

Nie interesuje mnie Kuźnia, jego prywatne imprezy, etc. Interesują mnie tylko i wyłącznie projekty na które zostały przeznaczone pieniądze z kasy Miasta Zgorzelec, a więc nasze pieniądze... Projekty, których produkcja finansowana jest tylko i wyłącznie z funduszy UE mnie nie interesują - co chyba widać? ...nie wiem czy ktoś to w ogóle zauważył ;)

Wracając do tematu strony internetowej to załączam jej wygląd z dnia 11.08.2010r. kiedy to Robert zajmował się produkcją projektu finansowanego m.in. ze środków miasta. Tego komentować nie będę bo jak zacznę po swojemu pisać to zaraz będzie, że znów atakuję Gruchę, kłamię, itp. Niech każdy sam sobie zobaczy jak to wygląda i niech każdy sam sobie to skomentuje :)

Fragmenty, które nic nie wnoszą do dyskusji lub należą do osób trzecich zamazałem. Został tylko początek rozmowy.

[ Dodano: Sro Sie 17, 2011 12:58 am ]
Grucha, może źli ludzie Cię otaczają? Nie sądzisz? Bo po przeczytaniu tego nie ona dostała po uszach, lecz Ty - bo jesteś tam szefem ;) Na amatora nie wyglądasz, zbyt zawzięcie walczysz, ale jak sam widzisz - zatrudniasz amatorów, przez których taki ktoś jak ja ma się do czego przyczepić... Oczywiście przekłada się to na sposób postrzegania Kuźni przez potencjalnych klientów... Rozkręciłem 2 lokale, kręciły się aż za bardzo bo dostawałem zjeby że za dużo ludzi... Oba upadły po tym jak właściciele zobaczyli zbyt dużo gotówki, której nie chcieli zainwestować w zaproponowany przeze mnie sposób, pierwszy padł dokładnie rok po tym jak odszedłem, drugi walczył twardo ponad 2 lata, zatrudniając 6 managerów, każdy miał swoją wizję i każdy brał prawie 3000 na rękę, dobre co??? :lol: :lol: :lol:

Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 5:25 przez wizjoner, łącznie zmieniany 5 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Jest to manipulacja - restauracja nie robiła festiwali . Po raz kolejny odmawiam ci zajęcia dotyczacego promocji Kuźni - nawet bezpłatnej

Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 6:27 przez Robert Gruszecki, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Nie "Po raz kolejny odmawiam ci", tylko pierwszy raz odmawiasz mi - to w drodze przypomnienia ;)
Przeczytałeś prywatna wiadomość, którą Ci wysłałem??
Zastanów się co piszesz, zastanów się milion razy zanim coś napiszesz...
Nie unoś się, opanuj emocje.

Żadna manipulacja - Ty wiesz czym jest manipulacja? Jak nie wiesz to łap definicję.
Interesuje mnie tylko temat kasy, którą Miasto Zgorzelec w zeszłym roku wydało na Twój projekt, są to pieniądze publiczne, nasze wspólne, wobec tego mam prawo wiedzieć co i jak się z nimi stało - prawda?
Nie jestem uprawniony do rozliczania Twoich projektów unijnych i nie robię tego.
Powtórzę jeszcze raz - interesują mnie tylko i wyłącznie projekty na które miasto wydało kasę i mam prawo do uzyskania szczegółowych informacji na ten temat (pomijając informacje poufne, np. treść umów z artystami).

Rozumiesz?
Wobec tego mam jedno bardzo ogólnikowe pytanie:
Ile razy w ciągu ostatnich 2 lat (do dnia dzisiejszego włącznie) otrzymałeś wsparcie z kasy Miasta Zgorzelec? Proszę o wymienienie nazwy projektu, ilości uczestników event'u oraz kwoty sponsoringu jaki otrzymałeś z zaznaczeniem czy jest to kwota netto czy brutto.
Reszta mnie nie interesuje, nie chcę znać żadnych szczegółów Twoich projektów.

Potrzebuję te informacje do innego celu niż użeranie się z Tobą... ;)
Od roku czasu nie potrafisz udzielić mi odpowiedzi na to pytanie - wyzywasz mnie, obrażasz, pomawiasz. Odpowiedz w końcu i dam sobie spokój.

P.S. Wydaje mi się, że masz obowiązek udzielenia mi odpowiedzi na to pytanie. Może ktoś to sprawdzić?

Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 7:01 przez wizjoner, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Pod koniec października zapraszam na koncert zespołu PUDELSI

Zespół PÜDELSI powstał w 1985 roku w Krakowie.
Podstawowy skład stanowili muzycy związani z zespołem DÜPĄ pod kierownictwem Andrzeja PÜDLA Bieniasza, który po samobójczej śmierci lidera zespołu DÜPĄ - Piotra Marka postanowił kontynuować dzieło Mistrza wraz z kolegami pod nazwą PÜDELSI.

W pierwszym składzie oprócz PÜDLA pojawiły się takie znakomitości jak: Franz DREADHUNTER, Andrzej Potoczek, Maciej Kowalik, Maciej Biedrzycki, Paweł Mąciwoda oraz wokalista David Rocks.
Znaczącym sukcesem zespołu była nagroda na Festiwalu w Jarocinie w 1986 roku z wokalistą Przemysławem Trębaczem.

W 1987 zespół przystąpił do rejestracji swojej pierwszej płyty BELA PUPA z KORĄ (MAANAM)
i Maciejem Maleńczukiem.
Po kilkuletniej przerwie PÜDELSI zarejestrowali trzy płyty:
VIRIBUS UNITIS (1996), NARODZINY ZBIGNIEWA (1997) i PSYCHOPOP (1999) - przy realizacji której, wziął udział m.in. Olaf Deriglasoff.
Po raz kolejny zespół zawiesił działalność w 2000 roku.

W 2001 roku Andrzej PÜDEL Bieniasz i Franz DREADHUNTER wznawiają działalność zespołu. Do współpracy zapraszają wokalistę Macieja Miecznikowskiego, z którym przygotowują płytę o roboczym tytule POPARTE.
Z różnych przyczyn płyta nie ukazuje się na rynku.

W 2002 roku do zespołu ponownie zostaje zaproszony Maciej Maleńczuk.
PÜDEL, FRANZ i MACIEK tworzą spółkę autorską i w 2003 roku prezentują płytę WOLNOŚĆ SŁOWA (2003),
która zostaje doceniona przez odbiorców i zdobywa status Złotej Płyty a łączny nakład z dodatkami przekracza pół miliona egzemplarzy.
W 2003 roku ukazuje się płyta z największymi przebojami zespołu:
LEGENDARNI PÜDELSI 1986 -2004 - JASNA STRONA.
Na płycie tej umieszczona zostaje jedna piosenka premierowa: DAWNA DZIEWCZYNO, za którą PÜDELSI otrzymują w Opolu nagrodę Polskiego Radia.

W 2005 roku Maciej Maleńczuk wybiera karierę solową a nowym wokalistą w zespole PÜDELSI zostaje Szymon Goldberg, z którym zostały wydane dwie płyty: ZEN (2006) i MADAME CASTRO (2008).

W 2010 roku PÜDELSI zmieniają wokalistę i nowym frontmanem zostaje Piotr Foreman.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Panie Robercie Niech Pan przestudiuje ustawę z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (Dz.U. 2001 nr 112 poz. 1198). Pragnę Pana poinformować, że ograniczając mi dostęp do tej informacji łamie Pan prawo.

[edit]
Jadę wysłać polecony do Ciebie z prośbą o udostępnienie mi tych informacji. A prędzej czy później i tak je upublicznię - więc zastanów się czy utrudnianie mi i sobie życia jest warte świeczki?

[ Dodano: Sro Sie 17, 2011 8:59 am ]
Bez PAN miało być :P sorrry moood ;) Tak oficjalnie nawet ładnie wygląda :)

Ostatnio zmieniony 17 sie 2011, 7:44 przez wizjoner, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Myślę sobie Robercie, że zła energia wysłana w kosmos wraca w podwojonej sile. :roll:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Myślę sobie Robercie, że zła energia wysłana w kosmos wraca w podwojonej sile. :roll:

...najlepsze zostawiłem na koniec ;) ...podniosę energię do sześcianu :D
Na razie cierpliwie czekam aż Robert odpowie mi na moje pytanie 8)

Robercie czy to takie trudne? ...tym bardziej, że ustawa nakłada na Ciebie taki obowiązek!
...no chyba, że Ty jesteś ponad prawem? ...immunitet masz? :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Podczas tegorocznej edycji GranicznejKuźniSzant wystąpią w pełnym składzie - STARE DZWONY ':)
Kto lubi szanty ten powinien obowiązkowo się stawić w Kuźnianej festiwalowej tawernie

Stare Dzwony to grupa, która spopularyzowała w Polsce śpiewanie szantowe, na scenie jest nieustannie obecna od początku lat 80. - formacja debiutowała w 1981 roku w Krakowie.
W pierwszym składzie zespołu znaleźli się: Marek Szurawski (Siurawski) (wokal, koncertina, flażolet), Jerzy Porębski (wokal, gitara fortepian, trąbka), Ryszard Muzaj (wokal, gitara) oraz Mirosław Peszkowski (wokal) - wkrótce zastąpił go Janusz Sikorski, a Peszkowski założył słynny zespół Packet .
Cała czwórka zajmowała się żeglarstwem, ale przede wszystkim śpiewaniem różnojęzycznego repertuaru szantowego. W lutym 1995 roku zespół musiał opuścić Janusz Sikorski z powodu nieuleczalnej choroby. Niebawem do grupy dołączył Andrzej Korycki.

Trudno wymienić wszystkie utwory, które wylansowały Stare Dzwony, większość z nich na stałe weszła do kanonu polskiej muzyki morza. Grupa wielokrotnie występowała na wszystkich najważniejszych imprezach szantowych w Polsce, a także w Anglii, Francji, Holandii, Niemczech, Szwecji, USA i Kanadzie.

Równolegle do działalności w Starych Dzwonach wszyscy członkowie formacji wydają także płyty solowe oraz udzielają się w innych szantowych projektach.

http://www.staredzwony.art.pl

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 598 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 40  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.