Dzisiaj jest 10 maja 2025, 15:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Czy ktoś może wie w jaki sposób ok. 130-osobowy rosyjski chór zmieści się w niewielkiej zgorzeleckiej hali i na dodatek będzie w stanie stworzyć niezwykłe widowisko? A może wszystko będzie puszczone z taśmy..?
Pytam, bo zastanawiam się czy wydać 80zł... Nie chciałabym posłuchać za taką kwotę czegoś, co równie dobrze mogę puścić z głośników ;)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

sam się zastanawiam, że zespół jeździ po takich Zgorzelcach, pewnie najlepsze lata ma już za sobą i to, co zaprezentuje w wielofunkcyjnej HALI SPORTOWEJ będzie można porównać do tego, co nam ostatnio funduje reprezentacyjna dyrużyna koszykówki :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut

chór chórem ale co z rozbudowa hali sportowej ???temat jakby umarł..

Tytuł:
gaduła
gaduła

A ja bardzo chętnie obejrzałabym ten występ.Niestety 80 zł,to na kieszeń emeryta za dużo....Czy są jakieś zniżki dla tej grupy ludzi?Nie jestem emerytką z KWB Turów...

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

elektrownia pokrywa połowę, czyli 40 zł z funduszu socjalnego ,czy jakoś tak, dla swojaków :)

Tytuł:
VIP
VIP

Wypełniona po brzegi sala, wielkie emocje, łzy i cztery razy owacje na stojąco. Tak było wczoraj w hali sportowej. Nie chodzi jednak o mecz KS Turów, ale o występ Chóru Alexandrova. Artyści ujęli za serca wszystkich widzów. Przystojni tancerze i śliczne słowiańskiej urody tancerki zrobili "show" jakiego jeszcze Zgorzelec nie widział. Były także popisy muzyczne na bałałajce, saksofonie i przede wszystkim chór. Chór, którego brzmienia nie można zapomnieć, zwłaszcza podczas wykonywania polskiego utworu pt. "Czerwone maki na Monte Cassino", przy którym wszyscy widzowie jak na rozkaz stanęli na baczność. Wtedy właśnie wiele osób nie mogło powstrzymać łez. Zdjęcia z imprezy już w sobotę.

Tytuł:
pismak
pismak

aleksander pisze:
Wypełniona po brzegi sala, wielkie emocje, łzy i cztery razy owacje na stojąco. Tak było wczoraj w hali sportowej. Nie chodzi jednak o mecz KS Turów, ale o występ Chóru Alexandrova. Artyści ujęli za serca wszystkich widzów. Przystojni tancerze i śliczne słowiańskiej urody tancerki zrobili "show" jakiego jeszcze Zgorzelec nie widział. Były także popisy muzyczne na bałałajce, saksofonie i przede wszystkim chór. Chór, którego brzmienia nie można zapomnieć, zwłaszcza podczas wykonywania polskiego utworu pt. "Czerwone maki na Monte Cassino", przy którym wszyscy widzowie jak na rozkaz stanęli na baczność. Wtedy właśnie wiele osób nie mogło powstrzymać łez. Zdjęcia z imprezy już w sobotę.

Potwierdzam ten opis w 100%.
Tą pieśnią "Czerwone maki na Monta Cassino" zupełnie mnie rozbroili... Nie spodziewałem się TAKIEGO utworu po zespole, było nie było- Armii Czerwonej...
No a potem poszła Pabieda......(Dzień Zwycięstwa)
I co jeszcze było przezabawnego?
Ano to, że w którymś momencie (już pod koniec występu) CAŁA sala juz stała, oklaskując na stojąco, a PIERWSZY rząd prawej strony sobie w najlepsze siedział....... Same VIP-y :))))
VIP-y nie odczuwały podniosłości chwili...,

;)

Tytuł:
VIP
VIP

małe sprostowanie: być VIP-em a uważać się za VIPa to dwie różne rzeczy. Poza tym to nie tylko zaszczyt, ale i obowiązki, widocznie ci z pierwszego rzędu po prawej to zwykli przebierańcy byli. :twisted:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Chór, którego brzmienia nie można zapomnieć, zwłaszcza podczas wykonywania polskiego utworu pt. "Czerwone maki na Monte Cassino", przy którym wszyscy widzowie jak na rozkaz stanęli na baczność.

Ot ironia historii... zespół wywądzący się z Armii Czerwonej śpiewa polskie patriotyczne piosenki...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Całe szczęście, że nie krzyczeli "I love you, Sopot" :)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dołączam sie do potwierdzeń!!
Wczorajszy wieczór był niesamowitym spotkaniem. Nie tylko obudził w uczestniczących wrazliwość, ale i ogromną wdzieczność za przesłane piękno, którego naszemu miastu i jego mieszkańcom brak. :(

Mam nadzieję, ze bedziemy mieli przyjemność jeszcze nie raz uczestniczyć w takim czystym wyższym doznaniu :D

Dla osób lubiących śpiew chóralny zapraszam do radzieckiego miasta Legnicy na "Legnica Cantat" w maju. http://cantat.lck.art.pl Wierzcie mi spiew w Akademi Rycerskiej a w Hali spotrowej to bardzo duza róznica odczuc bardzo..

Tytuł:
pismak
pismak

Potwierdz, proszę, że to przeoczenie....

Tak naprawdę, nie uważasz przeceż, że Legnica ani teraz, ani kiedykolwiek wcześniej -BYŁA _radziecka_... ?????????

Cytuj:
Mam nadzieję, ze bedziemy mieli przyjemność jeszcze nie raz uczestniczyć w takim czystym wyższym doznaniu :D

Tak, to było piękne.

A i widzowie nie wskakiwali na ławki, i krzesełka...
:) Dziwnie jakoś......
Spodziewałem się przecież nagle jakiejś pupy przed moją twarzą ( jak bywa nieczęsto w amfiteatrze..) a tu NIC.....
:))))

Cytuj:
Dla osób lubiących śpiew chóralny zapraszam do nie_radzieckiego miasta Legnicy na "Legnica Cantat" w maju. http://cantat.lck.art.pl Wierzcie mi, śpiew w Akademii Rycerskiej a w Hali Sportowej to bardzo duza róznica odczuc,
bardzo..

Mam nadzieję, będzie mi wybaczona ingerencja w cytat.

Tytuł:
pismak
pismak

aleksander pisze:
małe sprostowanie: być VIP-em a uważać się za VIPa to dwie różne rzeczy. Poza tym to nie tylko zaszczyt, ale i obowiązki, widocznie ci z pierwszego rzędu po prawej to zwykli przebierańcy byli. :twisted:

Jeśli było tak jak piszesz, to po_przebierani byli baaaarzo udatnie...

Bo _zewnętrznie_ byli bardzo podobni do oryginałów

;) :) :P

Tytuł:
rekrut
rekrut

Oczywiście, że bedzie wybaczona ta mała ingerencja :) , aczkolwiek kiedyś to bylo radzieckie miasto tzw. "Mała Moskwa" i nadal sa takie małe rosyjskie naleciałości choćby Pomnik Przyjaźni polsko- radzieckiej http://x2.putfile.com/9/26803391423.jpg :D

Mam jedną uwage do naszej "fantastycznej (licznie obecnej )śmietanki towarzyskiej" !!!
Przykre jest, że wykazali się brakiem pomysłowości, co do podziekowań dla chóru, choćby bukietem kwiatów (symbolicznie). :oops:
W "normalnych" miastach artysci za swój występ zawsze są obdarowywani kwiatami.:!: :!: :!: (pierwsze rzędy do czegoś zobowiązują :twisted: :!: :!: )

Tytuł:
VIP
VIP

Tak, w rzeczy samej na swój sposób każdy z nich był oryginalny. To nie zmienia jednak faktu, że być, a czuć się to dwie różne rzeczy. :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.