Dzisiaj jest 08 cze 2025, 23:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman

Przekorny: Aby patrzeć władzy na przysłowiowe ręce należy trafnie kierować krytykę, Ty zaś strzelasz ślepakami i to na oślep. Marna z Ciebie opozycja, pokuszę sie nawet o wniosek, że to jakaś dziwna prowokacja, która ma zupełnie odwrotny oddźwięk. Po prostu najpierw piszesz potem myślisz, albo prowokacyjnie zasypujesz oskarżeniami, aby rozmydlić sedno...

Tadam: Fakt ktoś ewidentnie dał pupy... ale w kręgu tych dawców jest: Były burmistrz który spisał umowę najmu, obecny burmistrz który np. mógł niewłaściwie rozwiązać umowę ( ale i tak to połowiczna wina) oraz najemca... Aby wyjaśnić ta zagadkę niezbędne jest zapoznanie sie z dokumentami z tej całej sprawy. Inaczej pleciemy jak baby na targowisku. Można oczywiście uzbroić się w chamskie chciejstwo jak przekorny i domagać się wyjaśnień na wniosek pierdzielenia na forum. Jak ktoś jest zainteresowany, polecam zgłosić się do źródła tak jak to robią profesjonaliści… :smt028

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Wracamy do tematu wątku, czyli wypowiedzenia umowy byłemu dzierżawcy obiektów na Zalewie, ruin pozostałych po budynkach, 5-letniego nic nie robienia w tej kwestii ze strony Gronicza i (tutaj ukłon w stronę forumowych fisbanów), poszukiwaniu winnego tego stanu, jeśli nie jest nim gospodarz terenu i człowiek zawiadujący miejską kasą i gminnymi nieruchomościami????

Proponuje ponownie nie pytać się Pitka tylko uderzyć bezpośrednio do burmistrza, nie będzie tak łatwiej?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Zamieszczam foty zgliszcz Zalewu w temacie, który ich dotyczy... Przypominam, że był dzierżawca, któremu wypowiedziano (albo nie przedłużono) umowy z uwagi na fakt, że Gronicz miał inną "wizję" tego terenu... Byłem wówczas na sesji i słyszałem o tej "wizji"...

Do czasu, kiedy ktoś tam się tym zajmował, było to miejsce do którego przybywało wiele osób. Wiem, bo sam tam byłem nieraz... Teraz natomiast są tam ruiny i nie ma widoków na zmianę, a przynajmniej ja o takowych nie słyszałem...

Włącza się w dyskusję lemuś fisbanik, który "żąda" dowodów "w sprawie" (do końca nie wiem o co kaman, że sterczą tam ruiny, czy że burmistrz jako właściciel tego terenu jest odpowiedzialny za jego utrzymanie przynajmniej w stopniu co najmniej zadowalającym), po czym z kolei Dr. Dre poucza mnie jak być krytykiem... którym wcale nie mam ochoty zostać... :D :D

A dlaczego nikt nie zażąda dowodów od Pitka, że jakaś tam sprawa się odbyła i zakończyła dopiero w tym roku a nie np. 3 lata temu??? Jaki był wynik, z czyjego powództwa, kto dał ciała itd.???

Ja opisuję to co widzę na zdjęciach i mam w głębokim poważaniu, czy wam się to podoba czy nie... Mnie osobiście razi taki stan gminnej nieruchomości, która powinna służyć nam wszystkim, ale z niewyjaśnionego do końca powodu odchodzi się od umowy dzierżawy dla prowadzącego ten przybytek. Powtarzam - w wyniku działań burmistrza nie tylko, że obiekt popadł w ruinę i nic się tam nie dzieje to do tego miasto utraciło kwotę, jaką był gotów zapłacić najemca...

Dr. Dre pisze:
Ty zaś strzelasz ślepakami i to na oślep.

Ty natomiast kompletnie nic nie wnosisz do dyskusji, poza marudzeniem i typowymi Tobie "przemądrzałkowatymi" wstawkami... 8)

Ps. fisban - ty mnie chyba w ogóle nie zrozumiałeś, więc napiszę wprost - mnie kompletnie nie interesują twoje propozycje, sugestie czy jakiekolwiek inne "światłe", wesolutkie uwagi... Doszło??? :smt050

Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 13:03 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Włącza się w dyskusję lemuś fisbanik,

A fe znowu styl poniżej krytyki....... a co nie mogę się dołączyć do rozmowy??? Jeśli chcesz mnie ignorować możesz przecież nacisnąć IGNORUJ...... ale nie mogę pozostać obojętny na obrzucanie gówn....em kogokolwiek bez zachowania obiektywności. Może po prostu tak się już w nim upaćkałeś, że nie widzisz brudu na sobie ..... Nawet jeśli odkryłeś jakiś problem i masz w tej kwestii rację, to sposób w jaki do tego dochodzisz pozostawia wiele do życzenia. A co jak nie masz racji i nie znasz wszystkich czynników tej sprawy??? Przeprosisz kogoś za swoje zachowanie? Czy znajdziesz inny temat aby tylko kogoś przekornie atakować na forum? Pomimo twojej sugestji ponawiam propozycję abyś najpier wyjaśnił sytuację w UM a potem komentował otrzymaną odpowiedź. Tak dla przyzwoitości.....

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

fisban pisze:
Może po prostu tak się już w nim upaćkałeś, że nie widzisz brudu na sobie .....

Jeśli już, to przez dyskusję z tobą... i bardzo mi to doskwiera... :|

fisban pisze:
aby tylko kogoś przekornie atakować na forum?

Tak jak Ty Cichego, za każdym razem kiedy tylko się odezwie??? Nie sądzę, a jeśli już to z pewnością będą to ludzie, którzy poprzez swoje decyzje szkodzą miastu.

fisban pisze:
Przeprosisz kogoś za swoje zachowanie?

A znasz kogoś, kogo przeprosił Gronicz za niespełnione obietnice wyborcze i zmarnotrawione publiczne środki??? Skończ żartować i przestań stroić się w piórka jedynego sprawiedliwego, leć do swojego kumpla burmistrza, podpytaj, ustal oficjalną wersję i zmasakruj mnie argumentami niwelującymi moje uwagi nt. Zalewu... :lol:

Tytuł:
zinfoman
zinfoman

przekorny pisze:
Ty natomiast kompletnie nic nie wnosisz do dyskusji, poza marudzeniem
Ty wnosisz? Powtarzasz jak mantrę dziecinne slogany tupiąc przy tym nóżkami... za stary jesteś aby sie zmienić więc nic nasze rady MARUDO :smt084

[ Dodano: Czw Lip 19, 2012 3:36 pm ]
OT:
Oczywiście nie na temat ale zamiast uzewnętrzniać prywatne animozje pod adresem burmistrza lepiej przyjrzyj się jak wyglądają akacje na ulicy Kościuszki, które marnieją w oczach i wymagają zdecydowanych zabiegów leczniczo pielęgnacyjnych. One po prostu usychają i z roku na rok wyglądają marniej, albo przyjrzyj się modernizacji drogi z Radomierzyc do Bogatyni która wygląda mi na jedną wielką fuszerkę. Ale ty wolisz efektowne zdjęcia ruiny która jest wynikiem pewnych zaszłości... pupka z Ciebie nie opozycja... to mi wygląda na zwykłego FOCHA na PO. :smt021

Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 14:41 przez Dr. Dre, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Co mi przypomniało, że Pitek ze sprawnością z której już słynie, prędziutko schował głowę w piasek i nabrał wody w usta w kwestii części programu PO dot. miejskiej zieleni i obiektów rekreacyjnych... :)

Przepraszam, że natychmiast nie odpisuje na Twoje pomruki. W odróżnieniu od Ciebie chodzę do pracy. Nie zawsze mogę śledzić każdy Twój wpis i sprawdzać czy znowu sobie nie radzisz i potrzebujesz mojej pomocy. Przebrnięcie przez ten, jak ktoś nazwał, bełkot wymagało poświęcenia trochę wolnego czasu. Zaraz siadam i odpisuje, ok.?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Dr. Dre pisze:
Powtarzasz jak mantrę dziecinne slogany tupiąc przy tym nóżkami...

Powtarzam, bo jakieś lemusie z uporem maniaka usiłują wmówić mi, że za sytuację na Zalewie... nie odpowiada nikt. Ot, tak po prostu musiało być...

Dr. Dre pisze:
pupka z Ciebie nie opozycja...

Jaka opozycja, coś Ty sobie, albo ktoś Tobie wkręcił??? :D Jestem taką sama opozycją jak Ty... :lol:

Dr. Dre pisze:
przyjrzyj się jak wyglądają akacje na ulicy Kościuszki, które marnieją w oczach i wymagają zdecydowanych zabiegów leczniczo pielęgnacyjnych. One po prostu usychają i z roku na rok wyglądają marniej, albo przyjrzyj się modernizacji drogi z Radomierzyc do Bogatyni która wygląda mi na jedną wielką fuszerkę.

Po co mam sie przyglądać jakiejś drodze czy drzewom... Cokolwiek bym nie napisał, zaraz fisbany pro PO-wskie się uaktywnią, rozpoczną swoje ulubione gadki o męskich torsach i zażądają dowodów na to, że te czy inne drzewo tam stoi, albo że droga na pewno jest w tym miejscu, które opisuję... :smt058

PiTeK pisze:
W odróżnieniu od Ciebie chodzę do pracy.

Fakt, chodzisz... Jednak jak te Twoje "chodzenie" do pracy wpływa na wyniki spółki, poznamy zapewne na którejś z przyszłych sesji RM. Bo póki co, marnie to wygląda... :oops: Ale chodź, chodź - póki PO wciąż tkwi przy korycie, masz gdzie pójść... Jak widzę, napawa Cię dumą, że masz gdzie pójść, choć niewiele brakowało, żebyś nie miał...

PiTeK pisze:
Przebrnięcie przez ten, jak ktoś nazwał, bełkot wymagało poświęcenia trochę wolnego czasu. Zaraz siadam i odpisuje, ok.?

Ok, tylko krótko, na temat, bez kłamstw, jąkania się i rozmydlania całej tej historii... W razie gdybyś nie dał jednak rady, zawsze wesprze Cię fisbanik. On niezmiennie gotów jest bronić "cnoty" burmistrza, jak na prawego rycerzyka przystało... :smt082 :smt044

Tytuł:
pismak
pismak

Podczas pierwszej kadencji Gronocza ogłoszono konkurs na rewitalizację parku nadnyskiego oraz skweru Popiełuszki. Przygotowując koncepcję dróg rowerowych pracowałem min. naponiższych koncepcjach zagospodarowania wspomnianych terenów.
W lipcu br. ogłoszono przetarg na modernizację parku nadnyskiego. http://zgorzelec.info/index.php?k_d=27& ... g&t=news2b
Pozyskano na ten cel środki unijne. Wiem, że miasto otrzyma środki na modernizację skweru Popiełuszki – umowa czeka do podpisania. Do podpisania przygotowywana jest również umowa na wykonanie placu zabaw tzw. Wioski Słowiańskiej. Te trzy projekty to prawie 5,5mln zł pozyskanych ze środków unijnych. Ale nie piszmy o tym co niebawem zostanie wykonane - podczas pierwszej kadencji Gronicza skupiono się na modernizacji placów zabaw oraz budowy boisk. Zmodernizowano min. plac zabaw przy parku Błachańca oraz boisko wielofunkcyjne. Przy okazji przy boisku wykonano mały skwer gdzie są ławki, rośnie trawa. Z brzydkiego asfaltowego placu zrobiono fajne miejsce.
W parku Paderewskiego utwardzono nawierzchnie ścieżek – teraz po deszczu można tam dalej spacerować.
Na Ujeździe zrobiono plac zabaw w kamieniołomie, przy ul. Okulickiego oraz przy szkole podstawowej nr 2
Na Osiedlu Zachód wykonano nowy plac zabaw przy szkole nr 5. Z tego co pamiętam poprawiono plac zabaw przy ul. Wyspiańskiego – uzupełniono elementy i ogrodzono go.
Co do rekreacji poza nowymi boiskami przy każdej szkole, boisku przy MDK wybudowano skatepark oraz drogi rowerowe wzdłuż Nysy. Co do bezpieczeństwa miejsca te są ogrodzone, oświetlone, monitorowane (oczywiście poza drogą rowerową)
Obecnie przygotowywane są projekty na modernizację podwórek co przełoży się min na wykonanie kolejnych placów zabaw.

[ Dodano: Czw Lip 19, 2012 8:08 pm ]
Renegat pisze:
Pitek co do tego że inne budynki tam były to chciałbym Ci przypomnieć że właściciel je sam postawił za własne $$ więc miał prawo je zabrać nie sądzisz?

Ale mi nie chodzi o te wiaty, które ten "inwestor" postawił. Kiedyś poza tym, obecnie zrujnowanym budynkiem, stały tam inne 2 budynki. Jeden był naprzeciwko tego, który jest, drugi przylegał do tego zdewastowanego. "Inwestor" zburzył je nie pytając o zgodę właściciela.

[ Dodano: Czw Lip 19, 2012 8:34 pm ]
przekorny pisze:
Wypadałoby się teraz dowiedzieć co sprawiło, że sprawa ciągnęła się aż tak długo, jakie były ewentualne roszczenia, z czyjej strony itd. itp. I przede wszystkim jak się zakończyła. Bo wcale bym się nie zdziwił, gdyby wypowiedzenie umowy najmu nie do końca było zgodne z zapisami umowy dzierżawczej i teraz gmina musiała zapłacić jakiś gruby grosz w ramach odszkodowania...

Dla nas długo, dla wymiaru sprawiedliwości niekoniecznie. Pamiętasz sprawę Kalaty? Sprawa dotyczy sporu o poniesione nakłady. To co zostało zrobione na wyspie jest dowodem w sprawie. Dlatego nikt tam nie mógł nic robić. „Inwestor” tylko czekał aż miasto tam wejdzie. Wówczas oskarżyłby miasto o zniszczenie mienia. A to co tam jest, jakie nakłady zostały poniesione przez wszystkie lata widać na zdjęciach zamieszczonych przez Ciebie. W odróżnieniu od innych mających dużo czasu ale nie mających po drodze do Urzędu Miasta poszedłem wczoraj do urzędu aby przeglądnąć dokumenty dotyczące tej sprawy. Sprawa się nie zakończyła. Urząd Miasta zażądał wydania terenu. Nie można przeglądnąć dokumentów ponieważ są u mecenasa prowadzącego tą sprawę.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

PiTeK pisze:
W odróżnieniu od innych mających dużo czasu ale nie mających po drodze do Urzędu Miasta

Nie wiesz kto ile ma czasu i kto czym się zajmuje, ale wyczuwam w Twoich słowach s.....ską satysfakcję z tego, że partyjka w której jesteś członkiem zarządu, dokonuje mściwych zwolnień z pracy z przyczyn czysto politycznych. O czym doskonale wiesz... Zapamiętam te Twoje słowa, które z lubością powtórzyłeś już drugi raz i przypomnę Ci w odpowiednim momencie... Szczerze mówiąc, aż takiej małości nie spodziewałem się po Tobie...
A do Twoich wypocin dot. "sukcesów" w całkowitym "zreformowaniu" miejskich terenów rekreacyjnych, odniosę się później...

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Przypominam, że był dzierżawca, któremu wypowiedziano (albo nie przedłużono) umowy z uwagi na fakt, że Gronicz miał inną "wizję" tego terenu... Byłem wówczas na sesji i słyszałem o tej "wizji"...

Zapewne pamiętasz również, że został ogłoszony konkurs na zagospodarowanie tego terenu. Szkoda, że nie wziąłęś w nim udziału... Wolałeś odcinać kupony po zwycięstwie Gronicza zamiast wziąć się do roboty. Pomysł na te miejscee był i jest nadal. Wypominasz mi co jakiś czas, że jedyny w tym mieście wysłałem swoją koncepcję na zagospodarowanie tego miejsca. Jej część została wykonana w postaci tego co jest w kamieniłomie. Kiedy miasto odzyska wyspę, ureguluje sprawy związane z prawem własności będzie można modernizowąć ten teren w całości. Jak mało kto czekam na zakończenie sprawy sądowej dotyczącej terenu wyspy. Ściągnąłem inwestora Wakepark Wrocłąw do Zgorzelca, który nadal czeka na rozwój spraw. Wiecznie czekać nie będzie...

[ Dodano: Czw Lip 19, 2012 9:14 pm ]
Owszem nie wiem kto ile ma czasu i czym się zajmuje. Kiedy czytam o politycznych zwolnieniach przypomina mi się jak próbowałeś rozdawać karty przy zatrudnianiu pracowników Muzeum Łużyckiego. Ale to nie ten wątek... Czekam na to co napiszesz bo chyba nie chcesz chować głowy w piasek czy nabierać wody w usta :P

Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 20:15 przez PiTeK, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Wszystkie te Twoje opowiastki doskonale obrazują sposób rządzenia PO-wców zarówno w kraju, jak i naszym mieście. Wciąż obietnice, wciąż zamierzenia, wciąż plany, których wciąż nie możecie zrealizować... A długi państwa (i miasta) rosną, budżet z powodu złego gospodarowania środkami publicznymi wali się. Aby go podreperować, drenujecie kieszenie zwykłym obywatelom i wyprzedajecie nasz wspólny majątek. Świadomie robicie wodę z mózgu społeczeństwu (jak te Twoje opowiastki powyżej), aby tylko jak najdłużej trwać przy korycie... A sami z lubością taplacie się w nepotyzmie, kumoterstwie, kłamstwach i bucie. I jednocześnie żarłocznie wyciągacie maksymalnie wysokie wynagrodzenia z publicznych pieniędzy...
Zatrudniacie własne żony, kochanki i rodzinę w UM i spółkach i uważacie, że tak właśnie powinno być... A innych traktujecie z wyższością z dużą domieszką pogardy... Ale do czasu...

Tymczasem jednak nie pierdziel mi o utwardzeniu ścieżek, modernizacji placów zabaw, małych skwerkach gdzie rośnie trawa, tylko wskaż miejsce, do którego zjeżdżają się turyści zza granicy, dokąd biegną ludzie, którzy przyjeżdżają do nas w delegacje i gdzie mieszkańcy masowo spędzają wolny czas... WSKAŻ MI CHOĆBY JEDNO TAKIE MIEJSCE!!!

To o czym piszesz to normalne działania władz, a nie rewolucyjne niemal przemiany, które obiecywał Gronicz... To wszystko co opisałeś, zdołałby zrobić nawet Kononowicz, mając poparcie większości RM, a do pomocy cały aparat urzędniczy, miejska kasę i możliwość zaciągania kredytów...

Przeczytaj jeszcze raz program, bo chyba nie do niego się odniosłeś, a wypunktowałeś jedynie dotychczasowe działania Gronicza...

Cytuj:
ŚRODOWISKO
Chcemy zmienić fatalny stan parków i terenów zielonych w Zgorzelcu. Powinny one stać się jedną z głównych atrakcji naszego miasta. Obecnie istniejące parki powinny zostać zorganizowane wg nowoczesnych koncepcji architektury terenów zielonych. Zamierzamy ogłosić konkurs na organizację terenów zielonych w Zgorzelcu, w tym istniejących parków, przy których funkcjonować mogą nowoczesne place zabaw dla dzieci. Takie miejsca powinny funkcjonować w każdej dzielnicy Zgorzelca. Na ten cel chcemy pozyskać środki unijne oraz środki z funduszy ekologicznych. Wokół tych terenów zlokalizowane powinny zostać usługi rekreacyjne i hotelowe, o charakterze gastronomicznym i sportowym, jako element przyciągający turystów odwiedzających Goerlitz i Zgorzelec, oraz przyjeżdżających do naszego powiatu w sprawach służbowych. Szeroka oferta rekreacyjna powinna skutkować atrakcyjnością inwestycyjną terenów należących zarówno do miasta, jak i właścicieli prywatnych.
Ale przede wszystkim będą to miejsca bezpiecznego i zdrowego wypoczynku dla mieszkańców miasta.
Szczególny niedosyt terenów rekreacyjnych lub ich fatalny stan, zauważalny jest na Ujeździe i Osiedlu Zachód. Dlatego zmiana wizerunku miasta w tych rejonach rozpatrywana będzie ze szczególnym uwzględnieniem braku terenów zielonych w tych rejonach.

Cytuj:
Kiedy czytam o politycznych zwolnieniach przypomina mi się jak próbowałeś rozdawać karty przy zatrudnianiu pracowników Muzeum Łużyckiego.

A jak to się ma do zwolnień z pracy za krytykę rządzącej PO??

Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 20:28 przez przekorny, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

przekorny pisze:
Tymczasem jednak nie pierdziel mi o utwardzeniu ścieżek, modernizacji placów zabaw, małych skwerkach gdzie rośnie trawa, tylko wskaż miejsce, do którego zjeżdżają się turyści zza granicy,

Ja sie tylko zapytam po co turyści mają przyjeżdżać do tej naszej pipidówy? Tu nic nie ma, co tu oglądąć mają? Twoja krytyka nie jest merytoryczna, operujesz sloganami i ogólnikami. Faktycznie cie boli że nie dopuścili cie do kręcenia lodów. Aha i nie pitol że na zalewie było tak super, to miejsce od połowy lat 90 upadało jak większośc interesów w mieście tego pana.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

xionc pisze:
Ja sie tylko zapytam po co turyści mają przyjeżdżać do tej naszej pipidówy? Tu nic nie ma, co tu oglądąć mają?

Zadałeś sobie trud przeczytania całości wpisów, czy wyskoczyłeś jak Filip z konopi po przeczytaniu połowy wpisu Pitka??? Mają przyjeżdżać do zorganizowanych wg nowoczesnych koncepcji architektury terenów zielonych wokół których jak grzyby po deszczu rozwinęły się usługi rekreacyjne i hotelowe, o charakterze gastronomicznym i sportowym, jako element przyciągający turystów odwiedzających Goerlitz i Zgorzelec, oraz przyjeżdżających do naszego powiatu w sprawach służbowych...Tak obiecał Gronicz w 2006 roku...

xionc pisze:
Twoja krytyka nie jest merytoryczna, operujesz sloganami i ogólnikami.

A skąd mam poznać fakty, skoro, jak stwierdził Pitek, wszystko jest utajnione???
Przy okazji - chylę głowę przed Twoim merytorycznym, pozbawionym sloganów i ogólników wpisem... :smt026

xionc pisze:
Faktycznie cie boli że nie dopuścili cie do kręcenia lodów.

Nooo, kręcą je sami... :cry: :lol: :lol:

xionc pisze:
Aha i nie pitol że na zalewie było tak super

Nigdzie nie napisałem, że było super. Amen.

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

heheh ale pyskówka i nagle znika płaszcz prawdy i prawdziwego bohatera Zgorzelca...... :smt075 wszystko rozbija się o animozję zwolnienia z pracy jak i pogonienie przekornego z lewej i z prawej strony politycznej w naszym mieście. Można to tylko tłumaczyć tym iż nie jest przystosowany do współpracy z ludźmi i wychodzi mu tylko klikanie na forum, bo jeśli w realu zachowuje się tak jak przed komputerem to dużym wyzwaniem byłaby praca z taką osobą...... :smt027

A że prawie w każdym poście wyklina na fisbana .... :D to znaczy że myśli o mnie hehhehe :smt044

przekorny pisze:
ale wyczuwam w Twoich słowach s.....ską satysfakcję z tego, że partyjka w której jesteś członkiem zarządu, dokonuje mściwych zwolnień z pracy z przyczyn czysto politycznych. O czym doskonale wiesz...

A nie pomyślałeś czasem, że nie nadawałeś się na to stanowisko???? ]:->

przekorny pisze:
leć do swojego kumpla burmistrza, podpytaj, ustal oficjalną wersję i zmasakruj mnie argumentami niwelującymi moje uwagi nt. Zalewu... :lol:

Ponownie stwierdzę, że nie znam burmistrza osobiście, znowu się pomyliłeś . Jednak co do argumentów Pitek zrobił to za mnie ........ a ty mu wylałeś na głowę "gorzkie żale" jaka PO jest obrzydliwa. No to jak to jest? Kiedy ktoś rozpoczyna konkretną rozmowę, ty posiłkujesz się opluwaniem systemu....... a może wróć do tematu Zalewu i nie zalewaj hasłami o lemingach...... co najwyżej zrób coś dla wszystkich i otwórz temat ornitologiczny jak pisałem wcześniej ]:-> , albo posłuchaj większości i zacznij rozmawiać normalnie, starając nie tryskać jadem dookoła.

A tak na koniec:

przekorny pisze:
Tymczasem jednak nie pierdziel mi o utwardzeniu ścieżek, modernizacji placów zabaw, małych skwerkach gdzie rośnie trawa, tylko wskaż miejsce, do którego zjeżdżają się turyści zza granicy, dokąd biegną ludzie, którzy przyjeżdżają do nas w delegacje i gdzie mieszkańcy masowo spędzają wolny czas... WSKAŻ MI CHOĆBY JEDNO TAKIE MIEJSCE!!!

Proszę bardzo Club 22 :smt111 tam zawsze mają ruch, koledzy mi mówili :D .......A może zgłosisz projekt abyśmy zrobili w Zgorzelcu lepszą wersję Jezusa ze Świebodzina :D

Ostatnio zmieniony 19 lip 2012, 21:57 przez fisban, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.