Podziękujmy Januszowi za osiągnięty cel

Właśnie rozmawiałem z kubą, który zrezygnował z uczestnictwa w tym forum w zwiazku z wypowiedziami ESK2010. Osobiście w pełni popieram także krytycznego, który już wcześniej stwierdził:
Cytuj:
Esk2010 : oddzielił bym osobiste wycieczki od meritum sprawy kto kim był w przeszłości nie ma najmniejszego wpływu na sposób organizacji. Nawet gdyby rzecznik był członkiem Opus Dei to i tak nie dało by to gwarancji zadowolenia wszystkich.
Musimy pamiętać, ze obecnie liczy sie to co ktoś robi i czy robi to dobrze. Co ma przeszłość do teraźniejszości ?!? Janusz, czy nie uważasz, że zbyt mocno próbujesz rozliczać w tym przypadku kubę i traktujesz go nie w porządku tylko dlatego że jest związany z Urzędem Miasta ?
Kuba brał udział w dyskusji i niektóre wnioski były przyjmowane bardzo poważnie, czego dowodem jest to, że wiele razy wypowiedzi użytkowników były drukowane i zanoszone do Burmistrza, czego sam byłem świadkiem. Efekt był taki, że dzięki temu Burmistrz wiedział o rzeczach, o których dyskutujemy. Czy można mieć lepszy sposób na komunikację z Burmistrzem niż ten, który właśnie straciliśmy ?
Nie wiem jak chcesz to zrobić, ale moim zdaniem kuba powinien powrócić na to forum. Dlatego może masz na to jakiś pomysł ?