alien_zgc pisze:
To dlaczego nie zaglosowales na progressive??

widzisz jak to bywa - ja gram taka muzyczke ale nigdzie w Zgolu nikt nie "przetrawi" takich klimatow

w Bogatyni jest lokal o nazwie Kon-Tiki na ul. Pocztowej (niedaleko PKS'u) i tam wlasnie graja taka muzyczke. Klub jest zrobiony naprawde wystrzalowo

sam wyglad + grana muzyczka + klimat + ludzie =

hehe... Szkoda ze u nas nie ma czegos takiego

Potupajki w Dworku, wixa w Nikosie, a imprezy HH mnie nie kreca...

i co tu ze soba zrobic

: pozostaje mi tylko wlaczyc mojego kochanego Abletona i samemu sobie zagrac muzyczke

Progressive jest inną rzeczywistością, jest to klimat bardzo elitarny (?), przeznaczony głównie dla ludzi kochających ten gatunek. Zwykli, "szarzy" odbiorcy muzyki będą narzekać, marudzić, że to ich nie pociąga.
Trance (zwłaszcza komercyjny) z pewnością znajdzie większą liczbę zwolenników. Niekomercyjne trance-owe brzmienia również nie znajdą dużej liczby pasjonatów w Zgorzelcu.
Stwierdziłem więc, że "być może" więcej osób zainteresuje trance i wtedy coś się poruszy w sprawie zorganizowania trance-owej imprezy.
Wspomniałeś o Bogatyni... Nie miałem jeszcze okazji odwiedzić tego klubu, ale... są wakacje, może znajdę czas, aby tam się wybrać. Jeśli pojawią się jakieś plany, dam Ci znać - może będziesz miał ochotę wybrać się ze mną.
Zgorzelec - faktycznie, dla ludzi takich, jak My, nie oferuje interesujących imprez... Może moglibyśmy jakoś to zmienić? Czy są na forum osoby, które również interesują się muzyką progresywną?
Relaks w domowym zaciszu, w ukochanych klimatach, jest czasami lepszy, niż impreza w klubie. Szczerze - jeśli miałbym w chwili obecnej sprzęt - wolałbym pograć sobie wieczorkiem w domu, niż wybrać się na jakąś wiksiarską imprezę.
Pozdrawiam Cię, alien, i uciekam do pracy.