Dzisiaj jest 03 lip 2025, 22:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 228 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Nie do końca poprawione, ale niech Ci będzie ;)
I pisze się "foux pas" hehe
Dobra, siedzę cicho, bo będzie, że się czepiam :P

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Kasia ale ty się czepiasz :lol: :lol: :lol: :twisted: :twisted: :roll: :roll:

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Co do ankiety:
pokochałem muzykę progresywną, ale wątpię, aby udało się zorganizować imprezę w tym klimacie w Zgc, więc zaznaczyłem trance, który jest moją drugą miłością Szkoda tylko, że ostatnio w trance-owe klimaty wkradła się komercja...
Jeśli moja wypowiedź jest niezrozumiała - przepraszam. Może to być skutek mojego przepracowania, nieprzespanej nocy...

Pozdrawiam!

To dlaczego nie zaglosowales na progressive?? :P widzisz jak to bywa - ja gram taka muzyczke ale nigdzie w Zgolu nikt nie "przetrawi" takich klimatow :? w Bogatyni jest lokal o nazwie Kon-Tiki na ul. Pocztowej (niedaleko PKS'u) i tam wlasnie graja taka muzyczke. Klub jest zrobiony naprawde wystrzalowo :) sam wyglad + grana muzyczka + klimat + ludzie = :D hehe... Szkoda ze u nas nie ma czegos takiego :( Potupajki w Dworku, wixa w Nikosie, a imprezy HH mnie nie kreca... :? i co tu ze soba zrobic :?: pozostaje mi tylko wlaczyc mojego kochanego Abletona i samemu sobie zagrac muzyczke :) 8)

Tytuł:
gaduła
gaduła

alien_zgc pisze:
To dlaczego nie zaglosowales na progressive?? :P widzisz jak to bywa - ja gram taka muzyczke ale nigdzie w Zgolu nikt nie "przetrawi" takich klimatow :? w Bogatyni jest lokal o nazwie Kon-Tiki na ul. Pocztowej (niedaleko PKS'u) i tam wlasnie graja taka muzyczke. Klub jest zrobiony naprawde wystrzalowo :) sam wyglad + grana muzyczka + klimat + ludzie = :D hehe... Szkoda ze u nas nie ma czegos takiego :( Potupajki w Dworku, wixa w Nikosie, a imprezy HH mnie nie kreca... :? i co tu ze soba zrobic :?: pozostaje mi tylko wlaczyc mojego kochanego Abletona i samemu sobie zagrac muzyczke :) 8)

Progressive jest inną rzeczywistością, jest to klimat bardzo elitarny (?), przeznaczony głównie dla ludzi kochających ten gatunek. Zwykli, "szarzy" odbiorcy muzyki będą narzekać, marudzić, że to ich nie pociąga.

Trance (zwłaszcza komercyjny) z pewnością znajdzie większą liczbę zwolenników. Niekomercyjne trance-owe brzmienia również nie znajdą dużej liczby pasjonatów w Zgorzelcu.
Stwierdziłem więc, że "być może" więcej osób zainteresuje trance i wtedy coś się poruszy w sprawie zorganizowania trance-owej imprezy.

Wspomniałeś o Bogatyni... Nie miałem jeszcze okazji odwiedzić tego klubu, ale... są wakacje, może znajdę czas, aby tam się wybrać. Jeśli pojawią się jakieś plany, dam Ci znać - może będziesz miał ochotę wybrać się ze mną.

Zgorzelec - faktycznie, dla ludzi takich, jak My, nie oferuje interesujących imprez... Może moglibyśmy jakoś to zmienić? Czy są na forum osoby, które również interesują się muzyką progresywną?

Relaks w domowym zaciszu, w ukochanych klimatach, jest czasami lepszy, niż impreza w klubie. Szczerze - jeśli miałbym w chwili obecnej sprzęt - wolałbym pograć sobie wieczorkiem w domu, niż wybrać się na jakąś wiksiarską imprezę.

Pozdrawiam Cię, alien, i uciekam do pracy.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

trance-master napisał:
Cytuj:
Zgorzelec - faktycznie, dla ludzi takich, jak My, nie oferuje interesujących imprez... Może moglibyśmy jakoś to zmienić? Czy są na forum osoby, które również interesują się muzyką progresywną?

Hm... Z muzyką progresywną nie mam raczej nic wspólnego, tzn. nigdy nic takiego chyba nie miałam okazji usłyszeć, ale na pytanie "Może moglibyśmy jakoś to zmienić?" odpowiadam: zdecydowanie jakoś tak :) Działamy jakoś chłopcy? :P alien już wie, że w ciula nie polecę, więc jakby co to się polecam ;)
Prosiłabym też o przesłanie mi jakiegoś fajnego kawałka na mail: kasia145@tlen.pl ;)
Pozdrawiam.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

też chętnie przyjmę jakąś mp3 z tych klimatów - renegat9999@wp.pl , zgóry dzięx

Tytuł:
pismak
pismak

trance + progressive = progressive trance :)

chcecie muzyczke to bardzo prosze :)

www.tranceart.dj.pl/mind-random_experience-mip.mp3

taki lightowy kawaleczek :D 8) w sam raz do zmixowania :twisted: hehehe

jakby co to na pierwszej stronie tego temetu jest tez mala dawka muzyczki :) osobiscie polecam Those Two Guys - 33 Rev (Original Mix) i moj ulubiony zespol d'n'b - Kosheen :D 8)

Obrazek
impreze rozkrecali rezydenci: M@jki & Breg. Impreza w klimacie progressive, zasady jasne i zrozumiale: zero eksplążyn, zero białych rekawiczek, zero gwizdkow, a jak Ci sie nie podoba to nie przychodz :!: :) lokal jest chroniony, nie wpuszczaja wiecej niz ok 150 osob (100 siedzacych + 50 stojacych) - dlatego niektore imprezy maja swoja cene... im mniej ludzi tym drozej, ale tak niestety jest.

brakuje takich imprezek u nas :(

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

alien_zgc - kawałek bardzo mi się spodobał :) Nie rozumiem jednego... Uważasz, że nie ma w Zgorzelcu takich imprez - chłopie, do roboty więc! Pomoc masz zapewnioną, tylko trzeba plan obmyślić, a że ja się na tego typu klimatach nie znam, więc jakby co to zostawiam to Tobie ;)

Tytuł:
pismak
pismak

podstawowe pytanie gdzie?
wymagania: ochrona - zebym nie pozbyl sie sprzetu albo nie dostal w lep za to ze nie chce puscic eksplążyn :lol: , dobre naglosnienie - pierdzace głosniki albo palacy sie w trakcie imprezy piecyk nie wchodzi w gre :P a uwierz mi, ze mialem okazje grac na czyms takim niedaleko Zgola, ale juz nie gram - powod: niechec do eksplążyn i ponoc hu**wa muzyczke gralem 8) hehe

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

alien_zgc - a MDK? Tam jest dużo miejsca, nagłośnienie chyba nie jest najgorsze, ochronę można załatwić. Można nad tym pomyśleć, gdy organizowałam warsztaty sporo się nauczyłam, poza tym ten pomysł naprawdę mi się podoba, zresztą sam wiesz, że to miasto chcę rozruszać ;)
Zmieniłeś nr gg?

Tytuł:
pismak
pismak

MDK :? Nikos odpada bo tam ktos puszcza komercje, strobo blyska 30razy/s. i wies jakich malo, czyli jaki lokal taka publika :P
zostaje Nadole ale hmmm... przydalby sie jakis sponsor :) bo przeciez nikt Ci nie bedzie sie bawil bez piwka :P a sama nie zaczniesz spradawac bo to nielegal :P chociaz prawo jest po to zeby je lamac 8) hehe... no ale koncesja na jeden dzien by sie przydala (z tego co wiem to jest cos takiego), chociaz nie wiem czy jest to niezbedne?

moze na Grzybku? ale ja tam nie chodze bo mnie nie lubia tam :P hehe wiec odpada :P

A za wynajem 2 kolumn i jednego swiatelka MDK zawola sobie bankowo taka kwote ze az kolana mi sie ugna :? chyba wiesz cos o tym....

Ponoc w dworku jest fajno (nie wiem nie bylem) ale z tego co wiem to przychodza tam osoby ktorych nie chcialbym widziec, raczej moga sobie byc, ale zeby byla ochrona :?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Może mi ktoś powiedzieć czym ta muza którą dał Alien różni się od zwykłej techniawy bo różnicy nie widze ??

Tytuł:
gaduła
gaduła

alien_zgc pisze:
Obrazek
impreze rozkrecali rezydenci: M@jki & Breg. Impreza w klimacie progressive, zasady jasne i zrozumiale: zero eksplążyn, zero białych rekawiczek, zero gwizdkow, a jak Ci sie nie podoba to nie przychodz :!: :) lokal jest chroniony, nie wpuszczaja wiecej niz ok 150 osob (100 siedzacych + 50 stojacych) - dlatego niektore imprezy maja swoja cene... im mniej ludzi tym drozej, ale tak niestety jest.

brakuje takich imprezek u nas :(

Szkoda, że nie wiedziałem nic o tej imprezie... Może w pracy załatwiłbym sobie dzień wolny i przybył do Bogatyni. To mógł być wspaniały prezent urodzinowy! :D Trudno...

Imprez takich brakuje, ale ja wierzę w Naszą młodzież (Naszych Forumowiczów i Nasze Forumowiczki) i wiem, że wspólnymi działaniami możemy coś zorganizować :D

kasia145 pisze:
Działamy jakoś chłopcy? alien już wie, że w ciula nie polecę, więc jakby co to się polecam
alien_zgc - [...] Nie rozumiem jednego... Uważasz, że nie ma w Zgorzelcu takich imprez - chłopie, do roboty więc! Pomoc masz zapewnioną, tylko trzeba plan obmyślić, a że ja się na tego typu klimatach nie znam, więc jakby co to zostawiam to Tobie

Działamy, Kasiu, działamy. Pomysł jest - dobrze by było go zrealizować.
Służę pomocą, alien. Jestem otwarty na wszelkie działania. Zapraszam na gg: 1467108.

Odnośnie miejsca organizacji imprezy - niewiele pomogę, gdyż nie jestem ze Zgorzelca, nie znam dokładnie zgorzeleckich lokali...
Palace odpada - to wiem na pewno. Jeśli znacie dobre miejsce, a pojawią się jakieś problemy - zapraszam na gg.
Co do sponsora - myślę, że mając konkretny pomysł na organizację imprezy, mógłbym porozmawiać z paroma osobami, które być może mogłyby pomóc finansowo... :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Taką impre można można by było zorganiozwać w terenie - na zalewie ( nagłośnienie jest, piwko też a ochrone się załatwi - postawi się Alexa i np. Vipera i jest ochrona pierwsza klasa )

Tytuł:
pismak
pismak

www.l-project.prv.pl <-- to jest zwykla "techniawa" zwana potocznie wixą :!: :evil:

grrrr.... widzicie sami :P niektorzy nie rozrozniaja gatunkow muzyki technicznej :?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Techno

ale niestety nie ma tutaj wyszczegolnionego progressivu ale sa za to inne rzeczy :)

pytanie za 100p. dlaczego wiekszosc naszego spoleczenstwa wrzuca wszystko co ma od 115 do 140BPM do jednego wora i nazywa "techniawa" :?:
czyste techno juz malo kto produkuje...

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 228 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.