Dzisiaj jest 10 maja 2025, 23:52

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Dla mnie ta dyskusja jest z deka bez sensu, co było, to było, nie ma raczej większego sensu tutaj się nad tym roztrząsać...
Nie znam sprawy od środka, mówię to, co o tym teraz myślę. Nie obchodzi mnie to, kim był bombas3 i jaką pełnił funkcję, ale to, kim jest teraz i co robi i planuje zrobić.
Proste.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

nie - nie masz Kasiu racji. to, kim jest, czy był kandydat jest bardzo istotne, ponieważ dzieki temu możesz sobie wyrobić pogląd jak jegomość jest wiarygodny w swoich obietnicach i planach.
praca w stowarzyszeniach jest doskonałym próbnikiem przyszłej pracy w samorządzie. jeśli ktoś się nie sprawdzał jako prezes czy za przeproszeniem członek, tym bardziej nie sprawdzi się jako radny.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A ja myślę, że jeśli zawiódł kiedyś to należy dać mu szansę. I nie chodzi mi teraz konkretnie o bombasa.

Tytuł:
VIP
VIP

zubek:
Cytuj:
odpowiedź dla krytcznego - bombas odszedł ( jak zwał tak zwał ) jako szary członek EO. co ciekawe do dymisji z funkcji prezesa podał się tuż przed obchodami dziesieciolecia co postawiło EO w nieciekawej sytuacji.
przekręcasz i to Cię stawia w sytuacji człowieka mało wiarygodnego: nie ma 'jak zwał, tak zwał',
moje odejście z funkcji było dobrowolne i nikt mnie do niego nie zmusił /patrz tekst mojej rezygnacji/, natomiast nie było niczego takiego, jak odejście ze stowarzyszenia, było wykreślenie z listy, z oficjalnym powodem: niepłacenia składek.
Charakterystyczną rzeczą jest kompletny brak odniesienia się do powodów mojego ustąpienia, do dziś dnia nikt z ówczesnego, ani obecnego zarządu nie odniósł się do istniejących i wskazanych przeze mnie czynników, które do dziś powodują taką a nie inną sytuację w Eurooperze.

kasia:
Cytuj:
Dla mnie ta dyskusja jest z deka bez sensu, co było, to było, nie ma raczej większego sensu tutaj się nad tym roztrząsać...
też uważam, że duża część tej wymiany poglądów jest istotna wyłacznie dla jej uczestników, więc, tak jak proponowałem: zejdźmy z forum publicznego, chyba że celem jest tu publiczne udowodnienie za wszelką cenę własnej racji.
Ja sam nie chcę tu nic udowadniać: bronię się przed nieprawdziwymi i niesprawiedliwymi zarzutami, jest mi tym bardziej przykro, iż wystarczyłoby przedstawić działalność Euroopery w latach 2000-2004, a więc wtedy, gdy kierowałem tą organizacją, aby porównać ile imprez się wówczas odbywało, a okresem np 2004-2006, wtedy zubku moglibyśmy zweryfikować twierdzenie, kto się w czym sprawdził.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

bombas - widzisz - to już jest manipulacja. doskonale wiesz, że odejście było Twoją indywidualną sprawą. Nie było jakiś oficjalnych lub nieoficjalnych powodów.
dla wiadomości czytających:
za niepłacenie składek wylatuje sie w nastepujacy sposób
jeśli delikwent notorycznie nie płaci składek ( w czasach Bombasa 5 zł/ mieś), zarząd wysyła do niego zawiadomienie o wysokości długu i terminie jego spłaty. w przypadku nieuregulowania zaległości zarząd wysyła kolejne pismo podobnej treści, po którym zarząd ma prawo skreślić z listy członków. od tej decyzji mozna się odwołać (lub po prostu zapłacić choć część). w przypadku Bombasa Pani Prezes osobiście dzwonila do niego prosząc o załatwienie sprawy.
ja osobiście byłem kilka razy w ten sposób napominany :oops: ale wystarczyło uregulowanie długu. i jestem w stowarzyszeniu do dzisiaj, co uważam za powód do dumy.
Ty Bombas, z jakiś nieznanych mi powodów uznałeś, że należy Ci się tytuł honorowego członka zwalniającego Cię z obowiązku składek. a kiedy go nie otrzymałeś ( do tego doszła klęska w wyborach do zarządu) po prostu sie obraziłeś :shock:

Tytuł:
VIP
VIP

Zubku przeczytaj uważnie tezy zawarte w mojej rezygnacji, bo jakbyś tego nie zauważał w swoim zajęciu sprawami składek, zaległości, pism i telefonów.
Gdybyś jednak spróbował zrozumieć o co mi chodziło i co było powodem, że nie układało nam się razem w ostatnich czasach, to być może zrozumiałbyś rzeczy, których zwyczajnie nie rozumiesz.
Nie rozumiesz, że składek można nie płacić nie tylko z powodu braku pieniędzy, czy przez zapomnienie, można również nie płacić, bo nie widzi się sensu uczestniczenia w 'towarzystwie wzajemnej adoracji' /i nie jest to określenie mojego autorstwa/, kiedy nie ma żadnego rozwoju i żadnej perspektywy, kiedy nie ma się satysfakcji z tego co się robi. Ja odszedłem z własnej, nieprzymuszonej woli, bo uważałem, że Euroopera mogłaby dużo więcej, gdyby jej władze miały więcej wyobraźni, odwagi podejmowania decyzji i woli zmian tej swojej skostniałej struktury. I ta moja decyzja jest dla mnie ważna, a nie to, że moje nazwisko ktoś tam przekreślił na liście. Gdzie są młodzi ludzie, których było sporo w najlepszych latach Euroopery :?: Powyganialiście ich swoimi małostkowymi cechami i brakiem woli zrozumienia o co im naprawdę chodzi :!:
I nie pisz mi o kolejnych pismach i obrażaniu się na innych bez powodu, to nie jest szkoła podstawowa.
O członkostwie honorowym także nie rozumiesz. To nie chodzi o mnie, tylko o szacunek dla tych, którzy jakis ślad w Eurooperze po sobie pozostawili: czy pamiętacie, aby zapraszać na nieliczne już wystawy członków założycieli Waszego stowarzyszenia? Na pewno nie pamietacie nawet, jak się nazywają. To jest styl obecnej Euroopery. Nie pamiętacie, że korzystacie z wielu przedmiotów, które pozostawiłem w Domu Boehmego a inne przedmioty, będące w moim użytku pozabieraliście strasząc sankcjami i prawem. To są cechy odwetowe za wyimaginowane winy, echh, przepraszam wszystkich czytających , bo sam się rumienię czytając to wszystko,
zubek, jak coś jeszcze masz dawaj na priva, nie róbmy igrzysk :cry:

acha, słyszałem, że także jesteś na jakiejś liście, prawda to :?: :lol:

Ostatnio zmieniony 19 wrz 2006, 19:37 przez bombas3, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Zubku, skoro wątpisz, to nie będę się rozpisywał. :)
Zreszta wolę się nie chwalić, bo jeszcze i mi napiszecie, że sobie Eurooperą gębę wycieram. :lol:

I nie było wcale tak super, że jak ktos miał pomysł to nie został odrzucony.
Pamiętam, była propozycja zrobienia wystawy zdjęć z wyprawy w Alpy i została niezrealizowana, ponieważ zdjęcia były nieostre.
Oczywiście nikt nie wziął pod uwagę, że to może być bardzo ciekawy wieczór, z opowieściami o wyprawie. O tym jakie sa warunki, co przeżyli podróżnicy. Mógł to być naprawde miły, przyjacielski wieczorek.
Nie odbył się, trudno.

Szwagier, z tego co wiem, też zniechęcił się biurokracją EO.
Ale o tym dokładnie nie wiem, więc nie będę się rozpisywał.

Z tą "Euroaferą" niepotrzebnie wyskoczyłem. Był taki czas, gdy trudno było zrozumieć posunięcia EO. Mam nadzieję, że ten czas przeminął.
Ogólnie brakowało porozumienia między tymi, którzy chcieli działać, a tymi którzy zarządzali.

Mam pytanie. Czyli bombas3 nie ma żadnych zasług w działaniu EO? Niczego nie zrobił dla miasta, ludzi?
Zubek broniłeś Kuronia przed umniejszaniem jego zasług.
Czy Bombas był w EO tylko figurantem?
Ciekawi mnie to.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
też uważam, że duża część tej wymiany poglądów jest istotna wyłacznie dla jej uczestników, więc, tak jak proponowałem: zejdźmy z forum publicznego, chyba że celem jest tu publiczne udowodnienie za wszelką cenę własnej racji.

Bombas niejednokrotnie na tym forum drążyłeś tematy, dociekałeś i robiłeś to w świetle "reflektorów", a przede wszystkim domagałeś się przejrzystości (np. o stowarzyszeniu ludzie dla ludzi). Nie postępuj więc wbrew głoszonym przez siebie zasadom. Zostałeś kandydatem na radnego a to ciągnie za sobą określone konsekwencje np. niewygodne pytania czy też potykanie sie z całkowicie innym spojrzeniem na sprawę.

Odbywasz przyspieszony kurs polityki :)

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Odbywasz przyspieszony kurs polityki
dzięki wykładowco :D , jednak to o czym wspominasz to nie niekonsekwencja - istnieją po prostu pewne granice dobrego smaku, oraz prywatności, których nie chciałbym przekraczać. Natomiast, jeśli chodzi o sprawy istotne, gotów jestem odpowiadać, bo sprzyja to oczyszczaniu atmosfery. Nie odnosiłem się nigdy wrogo do żadnego z członków zarządu Euroopery i oczekuję tego samego. Nie można stawiać spraw merytorycznych na tym samym poziomie, co emocji, to nie służy sprawie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

miało być Michał na prezydenta a wyszedł sąd nad EO.
nie wnikam w historię bo jestem w EO za krotko, moge tylko mowić o tym co wiąże się ze mną i z Michałem i z EO bezposrednio i z mojego punktu widzenia wynika właśnie legenda św Michała w którą wierzyć nie potrafię a legenda św Michala poparta była wczesniej właśnie kilkoma innymi legendami, ktore niestety nie znalazły w moich oczach potwierdzenia. A mity te to:
1. Legenda zbuntowanej większości (za przeproszeniem) członków stojących za Michałem.
2. Legenda zarządu brzydali.
3. Legenda skarbow ukrytych.
Za to o dziwo nawet w moim wypadku potwierdzila się - ktorą Michał wysmiewał jako wyssaną z palca u nogi - legenda Michala opuszczającego swoich ludzi kiedy ranny w ambicję wódz udaje się do kurortu kreślić nowe plany.
Potwierdzila się tez legenda Michała złote góry obiecującego.
Powiem tak, skoro już tu wlazlem, nie wierzę w ludzi tylko złych ale nie wierzę też w ludzi tylko dobrych. Ostatnio też doszedlem do wniosku, ze nie ufam już wiecej ludziom sympatycznym, uśmiechniętym i mówiącym to co chciałbym uslyszeć, wiesz Michale nie czytałem "psychologii tłumu", którą mi kiedyś wysłaleś, może dlatego po prostu nie rozumiem sygnałow ktore wysyłasz, nie jestem tłumem i nigdy nie będę, jak mowilem glosu swojego na Ciebie nie oddam, bo mi go szkoda ale życzę Ci abyś wszedł do tej rady i pokazał, ze nie miałem racji, naprawde wierz mi czuję sie kiepsko mając o Tobie zdanie jakie mam i czułbym się o wiele lepiej myląc się, naprawdę - w odrożnieniu od Ciebie - lubię się mylić i nie miec racji.
powodzenia

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

zubek i neandertalski - piszecie to co ja myślę tylko subtelniej niż ja bym to zrobił

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Bombas
najpierw piszesz:
"nie było niczego takiego, jak odejście ze stowarzyszenia, było wykreślenie z listy, z oficjalnym powodem: niepłacenia składek. "
zaraz potem:
"Ja odszedłem z własnej, nieprzymuszonej woli, bo uważałem, że Euroopera mogłaby dużo więcej, gdyby jej władze miały więcej wyobraźni, odwagi podejmowania decyzji i woli zmian tej swojej skostniałej struktury. I ta moja decyzja jest dla mnie ważna, a nie to, że moje nazwisko ktoś tam przekreślił na liście."

litości - trudno się odnosić do Twoich wypowiedzi kiedy kolejne zaprzeczaczają sobie wzajemnie. trudno też zrozumieć ( jak napisaleś - malo z tego zrozumialem) takie skomplikowane konstrukcje - co mialeś na myśli?.
mimo wszystko czuje się usatyswakcjonowany faktem, że koniec końców przyznaleś mi rację - Twoje odejście z EO bylo twoją prywatną decyzją, a nie wynikiem jakiś zakulisowych knowań zarządu brzydali (co sugerowaleś).

co do mojego uczestnictwa w życiu politycznym miasta - rozumiem, że sugerujesz że moja pisanina jest częścią kampani wyborczej. nie taki by mój zamiar :( trudno.
moje wypowiedzi w tej dyskusji są jedynie reakcją na to, co zostalo tutaj napisane.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Qulithinoren pisze:

Mam pytanie. Czyli bombas3 nie ma żadnych zasług w działaniu EO? Niczego nie zrobił dla miasta, ludzi?
Zubek broniłeś Kuronia przed umniejszaniem jego zasług.
Czy Bombas był w EO tylko figurantem?
Ciekawi mnie to.

Bombas nie by figurantem. Byl nawet ważną postacią EO. Wybory na prezesa wygrywal w cuglach. jednak zaprzepaścil to wszystko. Macierewicz też byl zalożycielem KORU, ale dzisiaj jakoś jest mi z tego powodu po prostu przykro. Bombas - przepraszam za porównanie - chodzi mi tylko o zaistnialą sytuację.
Jak już napisalem w poprzednim poście - jest mi niezręcznie pisać w tym temacie - proponuję zalożyć osobny wątek poświęcony EO.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Lepiej byłoby jakbyście się spotkali i porozmawiali o tym między sobą.
Tylko tak jest trudniej, bo trzeba sobie w oczy spojrzeć. :lol:

Tytuł:
VIP
VIP

neandertalski:
Cytuj:
życzę Ci abyś wszedł do tej rady i pokazał, ze nie miałem racji, naprawde wierz mi czuję sie kiepsko mając o Tobie zdanie jakie mam i czułbym się o wiele lepiej myląc się, naprawdę - w odrożnieniu od Ciebie - lubię się mylić i nie miec racji.
powodzenia
dziękuję, to już bardziej strawne.

zubek:
Cytuj:
Twoje odejście z EO bylo twoją prywatną decyzją, a nie wynikiem jakiś zakulisowych knowań zarządu brzydali (co sugerowaleś).
:?: :?: :?: czekam na wskazanie owej sugestii.
Każdy ma prawo do własnej oceny ludzi i zjawisk. Mnie się wydaje, że i tak nie wyglądam tu najgorzej, nawet przy zmasowanym ataku i nie zawsze obiektywnych ocenach. Przychylam się do pomysłu założenia osobnego wątku /jeśli tak Wam zależy na dyskusji, skoro zjawiliście się już tu we trójkę :lol: /, albo kontynuację tematu na prywatnych skrzynkach. Mimo wszystko dziękuję za pamięć, bo podobno nie ma nic gorszego niż zapomnienie :?

Qulithinoren:
Cytuj:
Lepiej byłoby jakbyście się spotkali i porozmawiali o tym między sobą.
Tylko tak jest trudniej, bo trzeba sobie w oczy spojrzeć.
wierzysz, że to by coś dało :?: po dwóch latach :?:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 86 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.