Dzisiaj jest 11 maja 2025, 7:28

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

mieszczuch pisze:
W poprzednim tygodniu burmistrz jednego z dolnośląskich miast M.Fiodor spotkał się z dyrektorką Szkoły Podstawowej z miasta Z.(w/w placówka prowadzona jest na "piątkę") w wynajętym mieszkanku na kolejnym dymanku. Na pytanie dlaczego spotkanie odbyło się w Zawidowie a nie Zgorzelcu czy Pieńsku mógłby odpowiedziec nam kierowca Pana Burmistrza.

Opis powyżej jest dla mnie czytelny i prawdziwy , dla Ciebie jest tchórzliwą bajką.

Nie czytasz tego, co piszę, albo tego nie rozumiesz. Nigdzie nie stwierdzam, ze zmyślasz. Twierdzę tylko, że odwaga stawiania zarzutów zza węgła nie jest żadną odwagą.

mieszczuch pisze:
Opisanie w/w sytuacji w wymagany przez Ciebie sposób naraża mnie:
na niedogodnośc uczestniczenia w ewentualnym procesie o zniesławienie

Rzecz jasna. Tyle że urządzanie "zgadywanek" do niczego nie prowadzi. Osoby które nie wiedzą o kogo chodzi, nie dowiedzą się tego. Osoby które wiedzą, już wiedzą - nie potrzebują zgadywanek.

Całość zalatuje maglem. Nigdy nie przepadałem za takimi zapachami.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Ucinając dyskusję przynajmniej z mojej strony, napiszę tak:

Czy "mandat społecznego zaufania" jak sie wyraził Marko otrzymywali ludzie którzy posługiwali się manipulacją, naginali prawo, realizowali tylko i wyłącznie swoje osobiste interesy, zaspakajali chorobliwą ambicję, zastraszali innych, zdradzali za władzę lub jej obietnicę - odpowiedź brzmi TAK.

Czy nie znamy całej prawdy o lokalnych rozgrywkach, interesach, sojuszach, przymierzach i koleżeńskich przysługach - odpowiedź brzmi TAK.

Czy robili to za przyzwoleniem i akceptacją środowisk opniotwórczych, innych radnych choć uczciwych to przytłoczonych, kolejnych burmistrzów i naszą jako wyborców- odpowiedź brzmi TAK

Czy jeśli chcemy coś zmienić powinniśm stosować ich metody, realizować i eskalować politykę obrzucania błotem - odpowiedź brzmi NIE.

Jeśli chcemy coś zmienić zróbmy to rzetelnie, uczciwie a nie posługując się ich metodami. Pseudoczarny PR działa w obie strony, rzucony - rozbryzgując się na przeciwniku prawie zawsze rykoszetem trafia w rzucającego. Tylko ludzie którzy nie mają nic do powiedzenia i zaooferowania korzystają z takich metod. Przywołani tu przez Mieszczucha do takich właśnie należą. Należy ich wyeliminować z życia publicznego poprzez zaoferowanie czegoś lepszego niż tylko wygrzebywanie odpadków z kubła na śmieci. Niektórzy powiedzą, że jestem naiwny, że jak nie przywalisz to nic nie zyskasz. To jednak zależy tylko od nas wyborców. Jeśli się wdamy się wciągnąć w takie rozgrywki nikt nie zaoferuję nam NIC po za kolejnym wygrzebanym brudem, który w żaden sposób nie wpłynie na jakość naszego życia w tym mieście.

Osobiście dość mam lokalnych polityków, przechodzących z partii do partii byle utrzymać się na stołku. Ludzi bez przekonań, ukrywających się pod szyldem lewicowości czy prawicowości a dbajacych tylko i wyłącznie o swoje marne interesy. Ludzi którzy serwują gładkie słowa o rozwoju, zmianach, przedstawiają nierealne programy a tak naprawdę mają mnie i moje problemy jako mieszkańca głęboko w pupie. Chcę władzy która się wsłucha w to co mam do powiedzenia a nie karze mi tylko słuchać i bezwarunkowo przyjmować co ma mi do zakomunikowania . Chce ludzi o czystych życiorysach i którzy swoich zasad nie wystawiają na sprzedaż w imię zdobycia władzy. Mam dość ciągłego wyciągania trupa z szafy, niewypranych majtek i zaglądania do alkowy. Chce takich którzy się uczciwie ze mną jako wyborcą rozliczą z swoich dokonań i poddadzą się ocenie przy wyborczej urnie. Chce ludzi którzy będą potrafić się przyznać do błędu, bo nikt nie doskonały, jednak nie ścierpię gdy będą dalej mnie oszukiwać. Być może to wszystko marzenia ściętej głowy i tylko naiwna wiara że może być inaczej. Nie chce byśmy się zagłaskali na śmierć i mówili jak nam jest dobrze i cudownie. Ścierajmy się, walczmy na argumenty,idee, programy, wizerunki byle tylko z jakimś honorowym kodeksem i przynajmniej resztkami politycznej przyzwoitości.

Tytuł:
VIP
VIP

popieram

Tytuł:
VIP
VIP

bombas3 pisze:
popieram

to ja też !

Dlatego zapraszam po konkrety, zacznijcie mówić do rzeczy bez lania wody i przede wszystkim w punktach:

http://zgorzelec.info/forum/viewforum.php?f=28

Tytuł:
pismak
pismak

Krytyczny
No to sobie pokrzyczałeś.
Wrzucasz wszystkich obecnie funkcjonujących do jednego śmietnika, ja z tym się nie zgadzam, bo tak nie jest.
Później apelujesz o uczciwość, wsłuchiwanie się w głos ludzi, o czyste życiorysy, wybór tych, którzy swoich zasad nie wystawiają na sprzedaż …... Z tym wątkiem się zgadzam. Zatem naszym obowiązkiem jest oczywiście głosować na najlepszych, znanych z uczciwości potrafiących realizować swój program i działać w interesie wyborców ponad podziałami.

Mowa jest o wyborach demokratycznych, w których obowiązuje konkretny system przyznawania mandatów. Demokracja zaś w tym przypadku zakłada, że rywali będzie dużo a miejsc jest niewiele. Można niektóre działania, o których była już mowa na forum zlikwidować. Obowiązek ten mają służby kontrolujące przebieg wyborów i organy ścigania, które muszą działać tak by nie dochodziło do opisywanych na forum sytuacji.

Swoją drogą skoro tak wielu twierdzi, że wie o łamaniu prawa, to, dlaczego właśnie te służby nie reagują. Przecież to prawie doniesienie o przestępstwie.

Mieszczuch.

Brzydzę się Twoimi porównaniami, czy bajkami. To nie tylko tchórzostwo, ale i manipulacja.. Całość świadczyć może tylko fatalnie o tym, który to pisze by bronić swojego nieudolnie przedstawionego stanowiska.
Może zaczniemy pisać „bajki” o każdym, kto pełni funkcje w naszym mieście, będąc nie zawsze dobrze ocenianym przez zwierzchników w tym przypadku mówię o ocenie Twojej pracy przez Burmistrza Miasta.
Jednak uważam, że pod sztandarami portalu nie wszystko jest dozwolone

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Marko pisze:
Krytyczny
No to sobie pokrzyczałeś.

ZGODNIE Z PANUJĄCYM INTERNETOWYM ZWYCZAJEM TAKI ZAPIS TO JEST KRZYK, a taki nie.

Marko pisze:
Wrzucasz wszystkich obecnie funkcjonujących do jednego śmietnika, ja z tym się nie zgadzam, bo tak nie jest.

Nie wszystkich. Napisałem :

Cytuj:
Czy robili to za przyzwoleniem i akceptacją środowisk opniotwórczych, innych radnych choć uczciwych to przytłoczonych, kolejnych burmistrzów i naszą jako wyborców- odpowiedź brzmi TAK

Dlaczego uważasz, że moje słowa dotyczą tylko i wyłącznie "obecnie" funkcjonujących ? Byli w zeszłych kadencjach i są tacy obecnie którzy robili to wszystko to co napisałem. Nie da się wszystkiego zamieść pod dywan, przydeptać i stwierdzić że jest posprzątne. Świat jest tak jakieś dziwnie skonstruowany, że politykę w głównej mierze postrzega się nie przez jej sukcesy tylko przez jej wpadki. Choćby obecnie rzadzący PiS doznał nagłej iluminacji i stworzył najlepszy na świecie budżet, wszyscy będą go oceniać za ostatni rok. Kto mówi dziś o wzroście gospodarczym za rządów SLD, który faktycznie był. Nikt. Wszyscy widzą tylko afery które też niestety były. Spójrz na sytuację obiektywnie. Może czas po prostu przestać udawać, że sie nie zauważa że przy stole ktoś puścił okrutnego zjadliwego bąka mordercę. Tak mamy demokrację, demokrację opartą na konsensusie politycznym, ale chyba to nie znaczy że w imię tego porozumienia musimy się zgadzać na wszystko. Mój post to próba oczyszczenia atmosfery a jedynym sposobem jest jest jasne określenie tego co wszyscy i tak wiedzą, bo inaczej mieszczuchopodobne posty się nie skończą się nigdy. Platforma będzie naparzać w SLD, SLD w PiS, Horyzonty w PO i PIS, komitet Radomskiego w kogo popadnie a wyborcy nigdy sie nie dowiedzą kto załata dziurę w chodniku na ich ulicy. Tylko się tak pechowo składa, że wszyscy nie są kryształowi. Nie da się przejść nad tym do porządku dziennego mówiąc : ok. było minęło, zdarza się itp. Niektóre osoby odeszły z polityki inne tkwią w niej po dzień dzisiejszy tylko zmieniły barwy a wcale chwały nam nie przynoszą. Nie pomniejszam osiągnięć, nie robię za materac. A przede wszystkim nie rozróżniam czy ktoś jest z lewej, z prawej, z centrum, czy znikąd. Nie obchodzi mnie to skąd kto pochodzi i starałem się swoją wypowiedź wyprać z emocji.

Tytuł:
pismak
pismak

Za

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 20:20 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak

!?!

Ostatnio zmieniony 28 sty 2012, 20:21 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

mieszczuch pisze:
W poprzednim tygodniu burmistrz jednego z dolnośląskich miast M.Fiodor spotkał się z dyrektorką Szkoły Podstawowej z miasta Z.(w/w placówka prowadzona jest na "piątkę") w wynajętym mieszkanku na kolejnym dymanku.

this is so hardcore! :oops:

Tytuł:
gaduła
gaduła
Awatar użytkownika

Ja pozwole sobie wrócic to poruszonego wcześniej wątku płacenia za głosy, potwierdzam ten fakt, jak 4 lata temu szedłem głosować, to pewien jegomość stojący pod szkołą muzyczną zaproponował mi 30 zł. za oddanie głosu na jednego z kandydatów na burmistrza....Jeszcze chciał najwyraźniej "przyciąć" sobie 5 zł :) żenada, w tym roku raczej nie pójde głosować,bo po co i na kogo?!?

Tytuł:
pismak
pismak

Re

Tytuł:
Namruf pisze:
bo po co i na kogo?!?

Ta, a później psioczysz... Vide podpis krytycznego 8) .

Tytuł:
pismak
pismak

mieszczuch
podtrzymuję swoje zdanie i mam nadzieję, że reszta członków PO potępia twój styl.
Nie oczekuję odpowiedzi, bo inny mam styl.

Tytuł:
pismak
pismak

E.

Tytuł:
pismak
pismak

Oj Gienek, Gienek, ale popisy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 161 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.