Dzisiaj jest 11 maja 2025, 5:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

Myslę, że tak, czy owak, pytania można zadawać. Czy będzie odpowiedź, czy też nie, można jakieś wnioski wyciągnąć.
Brak odpowiedzi jest również specyficzną formą odpowiedzi :D

Tytuł:
VIP
VIP

Nowe informacje w sprawie. Burmistrz odpowiedział na artykuł znajdujący się na stronie głównej, Dlatego też jutro zostanie opublikowana jego treść. (wówczas dostanę to na piśmie a nie na maila)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Wyborców sie nie olewa więc o to go podejrzewac nie mozna ale kto by mu komputer uruchomił Pułkownicy po Woroszyłówce takich specjalnosci nie zdobywali

Tytuł:
pismak
pismak

Tez bym nie chcial odpowiadac na pytania takich uzytkownikow jak bog180 ktory nontoper wypisuja takie glupoty. Jak zes bratku taki cwany to wybierz sie do urzedu miasta i powiedz to burmistrzowi w twarz a nie cwaniakujesz zza monitora.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
jutro zostanie opublikowana jego treść
jutro jest dziś

Tytuł:
VIP
VIP

dziś mnie nie było w Zgorzelcu bo byłem na rozprawie w sprawie -info.pl i nie mogłem dostac pisma, a jutro wyjeżdżam o 5 rano do Poznania więc informacja zostanie zamieszczona w czwartek.

Przepraszam za utrudnienia :)

Tytuł:
VIP
VIP

Zgodnie z obietnicą kontynuacja tematu - warto poczytać choćby ze względu na ciekawe stwierdzenia oraz inny styl wypowiedzi w stosunku do poprzedniego pisma:

Oto treść pisma nadesłanego przez Burmistrza Fiedorowicza:

Cytuj:
Burmistrz Mirosław Fiedorowicz:
Szanowny Panie
W nawiązaniu do materiału zamieszczonego na stronie głównej Pańskiego portalu, opatrzonego tytułem ,,Burmistrz nie skorzystał” informuję, że zarówno tego typu działania, jak i zawartą w notatce treść uważam za wysoce tendencyjną, podobnie jak tendencyjną, w moim odczuciu byłaby ewentualna dyskusja toczona na forum, od której zresztą się nie odżegnuję.

Niestety nie mam czasu na aktywne w niej uczestnictwo, z uwagi na wykonywanie innych obowiązków, które zapewne redakcji zgorzelec.info nie są znane. W piśmie, które stanowiło zaproszenie nie było zresztą najmniejszej wzmianki na temat częstotliwości udziału w dyskusji. Na marginesie dodam, że to nie z mojej winy zostały zaprzestane spotkania z redakcją zgorzelec.info, podczas których ustosunkowywałem się do często trudnych pytań internautów. Zgodnie z ustaleniami takie spotkania miały mieć miejsce przynajmniej raz w miesiącu. Niestety ta inicjatywa - została zaprzepaszczona. Dążąc do wypełnienia powstałej luki pod adresem mojej strony www.fiedorowicz.com.pl uruchomiłem link pod którym internauci znajdują możliwość zadawania mi pytań.

Pragnę również zauważyć, że to nie www.zgorzelec.info jest przysłowiowym ,,pępkiem świata” - co łatwo odczytać z zaprezentowanego przez Pana materiału -wokół którego obracają się inni. Dla mnie jest nim społeczeństwo miasta i to jemu i jego potrzebom poświęcałem – poświęcam i mam nadzieję, że poświęcać będę – całą swoją uwagę i działalność. Pański tekst tchnie złośliwością i co tu dużo ukrywać impertynencją. Wydaje się, że w sytuacji odmowy udziału w dyskusji, którą uzasadniłem rzeczywistym, a nie urojonym brakiem czasu należało zachować nieco więcej kultury, a także okazywać mniej zadufania, chroniąc się w ten sposób od przekonania, że pozjadało się wszystkie rozumy. O braku odwagi cywilnej wynikającej z obawy podpisania się własnym nazwiskiem / w podpisie znalazła się bliżej niezidentyfikowana ,,redakcja”/ - nie wspominam.

Szanowny Panie
Przez lata pracy w samorządzie nauczyłem się słuchać - zarówno tych, którzy mają coś sensownego do powiedzenia na stronach internetowych - jak i tych, którzy o internecie we własnym domu mogą tylko pomarzyć. Przy czym, zwracam uwagę - tych drugich jest zdecydowana większość. To tym ludziom, podczas niezliczonej ilości spotkań stwarzam możliwość wyrażenia swoich poglądów i o tym – w przeciwieństwie do mnie – portal reprezentowany przez Pana całkowicie zapomniał….

Myślę, że wzorem poprzedniej korespondencji będzie miał Pan tyle odwagi by zmieścić i tę odpowiedź na stronie głównej portalu.

Z poważaniem
Mirosław Fiedorowicz
Burmistrz Miasta Zgorzelec

A tu nasza odpowiedź:
Cytuj:
Szanowny Panie Burmistrzu

Zapoznając się z Pańska odpowiedzą na nasz tekst „Burmistrz nie skorzystał” z każdą przeczytaną linijką ogarniało mnie coraz większe zdziwienie. Forma, styl, a przede wszystkim protekcjonalny stosunek do mojej osoby, utwierdza mnie w przekonaniu, że ciągle nie rozumie Pan przyświecających mi celów i idei.

Buduje Pan pewien mit który nie znajduje odzwierciedlenia w rzeczywistych działaniach. Treścią mitu jest jakoby wsłuchiwał się Pan w opinie mieszkańców. Proszę jednak wskazać kiedy to ostatnio uczestniczył Pan w pełni otwartej publicznej debacie ? Nie chodzi mi o spotkania z okazji Dni Działkowca czy też Dni Miasta gdzie z wysokości swojego urzędu wygłasza Pan płomienne mowy i roztacza wizje w otoczeniu kordonu pochlebców. Co więcej przeanalizowaliśmy sprawozdania z Pańskiej działalności od 2004 roku (dostępne na stronach Biuletynu Informacji Publicznej) i choć przedstawione jest tam wiele różnorodnych inicjatyw, w żadnym z nich nie znaleźliśmy informacji o odbytych otwartych spotkaniach z mieszkańcami nie wspominając o ogólnej debacie.

Co miesięczne wywiady, na których mieliśmy porozmawiać o lokalnych problemach były przez Pana co najmniej trzykrotnie odwoływane w ostatniej chwili. Domyślamy się tylko, że przyczyną było nagłe osobiste zaangażowanie w rozwiązywanie problemów mieszkańców. Zrezygnowaliśmy więc z tej inicjatywy by nie powodować u Pana dyskomfortu niemożliwości odpowiedzi na pytania i wystąpiliśmy z nową, jak wydawało się nam bardziej wygodną dla Pana. Jednak i ona poległa w starciu z Pańskim brakiem czasu. Wczytując się w Pana słowa automatycznie rodzi się pytanie kiedy się pan odbywa „niezliczone ilości spotkań” jeśli ciągle pochłaniają Pana obowiązki służbowe. Jakby nie patrzeć mieszkańcy znajdują się w dokładnie takiej samej sytuacji jak internauci.

Jeszcze raz podkreślam, że głównym celem naszej propozycji było wprowadzenie dialogu pomiędzy wyborcami, a kandydatami. Nasza oferta kierowana jest sukcesywnie do wszystkich osób które jasno określą swoją chęć startowania w wyborach na burmistrza miasta. Tak więc nie ma w tym żadnej złośliwości ani tendencyjności bo taką sama ofertę skierujemy do innych osób gdy tylko określą się w tej materii.

Stoję na stanowisku, że nasze forum dyskusyjne to nadal najlepsza forma komunikacji obustronnej z mieszkańcami o dostępności znacznie większej niż Pan stara się to udowodnić. Nie wiem z jakich względów nie potrafi Pan zrozumieć, ze nasza oferta była próbą oddania w Pana ręce tylko i wyłącznie narzędzia za pomocą którego można było i jest swobodnie kształtować przekaz.
Podsumowując nasza oferta jest nadal aktualna i tylko od Pana zależy czy się wykorzysta Pan tą możliwość.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Pragnę również zauważyć, że to nie www.zgorzelec.info jest przysłowiowym ,,pępkiem świata”
Cytuj:
Dla mnie jest nim społeczeństwo
no to wypadałoby jakąś 'pępkówkę' wypić :lol:

Cytuj:
Pański tekst tchnie złośliwością i co tu dużo ukrywać impertynencją.

impertynencja niegrzeczność, arogancja, zuchwalstwo, grubiaństwo; zniewaga, obelga.
arogancja butna pewność siebie, hardość, zarozumiałość, połączona z lekceważeniem innych, z impertynenckim, zuchwałym zachowaniem się.

Tytuł:
pismak
pismak

c.

Ostatnio zmieniony 31 sty 2012, 0:41 przez mieszczuch, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Hej
Odnosnie tematu na glownej stronie:
A ja uwazam,ze Burmistrz ma racje. Stawianie kogos pod murem, bo takie zyczenie ma zgorzelec.info jest nie fair. Skoro ktos ma inne zajecia, albo nie przejawia ochoty, to powinnismy to uszanowac. Mysle,ze sam bym identycznie zareagowal na takie "wezwanie do tablicy". Portal ten mimo,ze odwiedzany przez sporo osob, na pewno nie jest zadna wykladnia tego co dzieje sie w rejonie i raczej ma maly wplyw na swiatopoglad czytelnikow. Stawianie sprawy takie, a nie inne mozna latwo porownac do tego co dzieje sie w polskiej polityce od kilku miesiecy. Dlaczego Burmistrz ma isc akurat do biura zgorzelec.info, a nie do innych biur lokalnych portali albo dlaczego tez ma byc na kazde zawolanie Adminow? Nie ma takiego obowiazku, kazdy organizuje sam swoj czas, kazdy decyduje co jest dla niego wazniejsze. Wiekszosc czytelnikow forum, to ludzie mlodzi - wiekszosc z nas wiecej mowi, niz robi. Kazdy z nas burzy sie gdy patrzy na scene polityczna, kazdy z nas mysli,ze znalazl rozwiazanie problemow trapiacych kraj. Kiedy jednak zblizaja sie wybory kazdy siedzi w domu i nie ruszy swoich szanownych liter, by oddac glos. Tak wiec podejrzewam,ze Burmistrz wybiera inne miejsca spotkan z innymi srodowiskami chocby dlatego,ze po prostu ma to dla niego wiekszy sens i przyniesie mu to prawdziwe glosy oddane podczas wyborow, a nie "wirtualne" na zgorzelec.info.
Nigdy nie bylem szczegolnym zwolennikiem, czy tez przeciwnikiem obecnego Burmistrza, dlatego staram sie byc w miare obiektywny - i z przykroscia stwierdzam,ze portal powinien byc neutralny, a tak juz od jakiegos czasu nie jest. I to jest najbardziej przykre.
Piotr

Tytuł:
VIP
VIP

W neutralność uderzyłeś to i się odezwę:

Cytuj:
Stawianie kogos pod murem, bo takie zyczenie ma zgorzelec.info jest nie fair.

Nie stawiamy kogoś pod murem, tylko proponujemy. Użytkowników mamy wielu to i chcemy to wykorzystać i przede wszystkim wykorzystamy.

Cytuj:
Dlaczego Burmistrz ma isc akurat do biura zgorzelec.info, a nie do innych biur lokalnych portali albo dlaczego tez ma byc na kazde zawolanie Adminow?

Nie zapraszałem burmistrza do biura tylko na forum, ale rozumiem że to może byćprzenośniąco napisałeś więc przejdę dalej. Moim zdaniem bardzo dobrym argumentem jest to, że jesteśmy jedyni, którzy to zaproponowali w tej formie, bo wg. nas jest ona najlepsza, poza tym niejest to każde zawołanie adminów tylko propozycja redaktora naczelnego dziennika zgorzelec.info

Cytuj:
Wiekszosc czytelnikow forum, to ludzie mlodzi(...)

Tego nie wiesz. Bo liczba osób wypowiadających się na forum jest wierzchołkiem góry lodowej czyli osób tylko czytających to forum czego wyraźny przyklad masz w statystykach.

Cytuj:
Tak wiec podejrzewam,ze Burmistrz wybiera inne miejsca spotkan z innymi(...)

I bardzo dobrze robisz... Bo wszyscy tylko mogą podejrzewać, bo w rzeczy samej takich spotkań nie ma, albo są tak tajne że nic o nich nie wiadomo. Dlatego my też podejrzewaliśmy że może być inaczej i stąd pytanie do burmistrza co z liczbą spotkań na wolnym forum (nawet w rzeczywistości) od 2004 roku, bo takich znaleźć nie mogliśmy.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Dlaczego Burmistrz ma isc akurat do biura zgorzelec.info, a nie do innych biur lokalnych portali
nie musi
jest to jedynie propozycja, z której jak wyżej wspomniałem, nie musi skorzystać.
Dodam, że nie jest to wyłacznie zaproszenie admina, ale także uczestników forum, którzy chętnie tu spotkaliby się z kandydatem na burmistrza i wymieniliby swoje spostrzeżenia na temat stanu spraw miasta, bo są przecież jego częścią.
Co z tego, że społeczność ta jest mała :?: jest jednak opiniotwórcza i kreatywna, przez co być może niewygodna w dialogu, widzi jednak potrzebę zmian i niemoc obecnych władz w zmienianiu zgorzeleckiej rzeczywistości.

Tytuł:
obserwator
obserwator

przepraszam... usuwam

Ostatnio zmieniony 10 paź 2006, 7:12 przez móha f cóksze, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
jacy my?
no własnie :lol:
Cytuj:
bezrobocie nadal będzie spadać. Nie tylko w boskim Zgorzelcu, ale w całym kraju. Wprostproporcjonalnie do spadku cen biletów do Anglii i Irlandii
trafione w sedno :wink:

Tytuł:
obserwator
obserwator

przepraszam... usuwam

Ostatnio zmieniony 10 paź 2006, 7:11 przez móha f cóksze, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.