przekorny pisze:
Swoją drogą, kolego krytyczny, posiadasz niezwykle ciekawe materiały.
O ile materiały z
OFICJALNYCH i OGÓLNIEDOSTĘPNYCH od 4 lat stron internetowych Państwowej Komisji Wyborczej można nazwać ciekawymi materiałami... to masz rację.
Cytuj:
naczej gotów jestem pomyśleć, co Ciebie pewnie wogóle nie interesuje, iż odbębniłeś tzw. pracę zleconą.
Jesli się przegrywa w agrumentacji sięga sie po takie sposoby. Zapewne czytałeś lub nieświadomie całkowice zastosowałeś sposób numer 18 z "Erystyki " Schopenhauera który mówi :
Jeśli postrzegamy, że przeciwnik chwycił się jakiejś argumentacji, którą nas pobije, to nie wolno dopuśćić do tego, aby ją doprowadził do końca, lecz musimy za wczasu przerwać bieg dyskusji, odbiec od tematu lub oderwać od niego uwagę i przejść do innych twierdzeń, słowem przeprowadzić mutatio controversiae**zmiana przedmiotu sporu
Stosujesz jak widzę zasadę, kto nie jest z nami ten jest przeciw nam. Twój wybór. Ba nawet sięgasz po insynuację mające zdeprecjonować moje posty. Cały czas to są jednak tylko insynuacje niczym nie poparte.
Cytuj:
Ale to chyba niemożliwe, wszak od dawna próbujesz pozować tutaj na człowieka bezstronnego, całkowicie obiektywnego, którego ostre niekiedy wypowiedzi podyktowane są li tylko głęboką troską o losy miasta.
To są tylko Twoje wyobrażenia. Po raz koleny próbujesz wmówić tu zagladającym rzecz nieprawdziwą. Nie silę się na żadną bezstronność czy obiektywizm. Nie próbuje wmówić nikomu idąc wzorem naszego jasnie panującego premiera że białe jest czarne a czarne jest białe. Piszę o swoich spostrzeżeniach, moich pogladach, które może ktoś przyjmować albo i nie. Od początku nie podobał mi się fakt zblokowania PoPiS-u, nie kryłem tego i nie rozumiałem. Dołączenie do tego I Sobie Odpuśćmy Porozumienie Prawicy przelało moją osobistą czarę goryczy.
Rozdzwięk pomiędzy DEKLARACJAMI a CZYNAMI jest ogromny. Czyny zamazują całkowicie deklaracje zmieniając je w puste słowa bez najmniejszego znaczenia. Tak to wiedzę i może Ci się to podobać albo nie.
Cytuj:
Jak to jest??? Nie możesz, nie chcesz czy może uważasz dokonania dotychczasowych lewicowych włodarzy miasta i gminy za całkowicie pozbawione podstaw do krytyki???
Krytykowałem różne rzeczy. Również obecne władze "lewicowe". Tylko nie wiem czemu przmilczasz fakt który po raz enty podnoszę, że obecny stan miasta jest również dziełem obecnego partnera PoPi-su. NIe moge się doczekać jasnego stanowiska w tej sprawie. Panuje w tej materii całkowite milczenie. Rozumiem że ciężko jest dyskutować z niewygodnymi faktami, jednak pamiętajmu czały czas o DELARACJACH wnoszonych przez PoPIS. A jeśli te wzniosłe DEKLARACJE nie znajduą poparcia w czynach, więcej nawet te, czyny są całkowitym zaprzeczeniem tych DEKLARACJi , to w efekcie jaką wartość mają te DEKLARACJE ? Moim zdaniem, nikłą.