Dzisiaj jest 11 maja 2025, 6:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Usuwam moje posty, ponieważ zostały one uznane za przejaw kampanii wyborczej. Wszystkich, którzy odnieśli takie wrażenie - przepraszam

Ostatnio zmieniony 26 paź 2006, 16:33 przez zubek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

zubek napisał:

Cytuj:
ja deklaruję wspólpracę z ludźmi wybranymi przez spoleczeństwo, których praca bedzie polegala na wzajemnym porozumieniu, na zasadach bardzo klarownych a nie pozakulisowych "ustawek". nie wyobrażam sobie rady, której czlonkowie będą sie wzajemnie zwalczać
.

Czy Ty napewno przemyślałeś to co napisałeś??? :roll:
Wszak towarzystwo z którym idziesz po mandat zasłynęło właśnie z tych Twoich tzw. "ustawek".
Koniecznie muszę Cię poznać, choćby po to, żeby,...omijać Cię w przyszłości szerokim łukiem.
Powinieneś wziąć kilka lekcji cynizmu, pustosłowia i demagogii od Marko, wtedy być może Twoje wypowiedzi staną się bardziej "strawne". :D :D :D
Pozdrawiam i obiecuję,...mojego głosu w wyborach napewno nie otrzymasz. 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator

bombas3 pisze:
zubek:
Cytuj:
jesli sie dostane do Rady - bedę wspólpracowal z każdym - kto ma olej w glowie a nie partyjne frazesy
z 'oszustami' z PO również :?: :lol:

No nie, a gdzieżby tam!
W PO nie ma NIKOGO z "olejem"...
pewnie nikt taki nie zostanie zidentyfikowany,a więc
z "oszustami" nie bedzie z pewnościa współpracował ;)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Usuwam moje posty, ponieważ zostały one uznane za przejaw kampanii wyborczej. Wszystkich, którzy odnieśli takie wrażenie - przepraszam

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Usuwam moje posty, ponieważ zostały one uznane za przejaw kampanii wyborczej
to po pierwsze nic zdrożnego nawet gdyby to była kampania :? po wtóre: bardziej boleję, bo odbieram to jako pretekst usunięcia niefortunnego stanowiska w dyskusji, i zaplątania się w tak samo niefortunną argumentację :lol: , bardziej honorowo byłoby ustąpić ze swoich racji a nie chować głowę w piasek i zacierać ślady niczym stary Old Shatterhand :oops:

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Czy Ty napewno przemyślałeś to co napisałeś??? :roll:
Wszak towarzystwo z którym idziesz po mandat zasłynęło właśnie z tych Twoich tzw. "ustawek".
Koniecznie muszę Cię poznać, choćby po to, żeby,...omijać Cię w przyszłości szerokim łukiem.
Powinieneś wziąć kilka lekcji cynizmu, pustosłowia i demagogii od Marko, wtedy być może Twoje wypowiedzi staną się bardziej "strawne". :D :D :D
Pozdrawiam i obiecuję,...mojego głosu w wyborach napewno nie otrzymasz. 8)

a Ty przemyślałeś co napisałeś ? Z kim się PoPIS się zblokował ? Z politycznymi cnotkami ? Posty przypominające z kim, z mocy wyroku sądowego zostały skasowane. Szkoda. Nie mierzi Cię że obecny partner PoPis-u przez ostatnie 8 lat umizgiwał się do "lewicy" i współtworzył te tak bulwesujące Cię "ustawki"? .

Obowiązuje sienkiewiczowska reguła : Kali ukraść dobrze, Kalemu ukraść źle ?

A żeby było smieszniej...odświeżę Ci pamięć (poszukaj znajomych nazwisk).

http://wybory2002.pkw.gov.pl/grada/gw1/ ... k1406.html

http://wybory2002.pkw.gov.pl/prada/gw1/ ... k1406.html

Jak można było 4 lata temu startować z pseudolewicowych list to można teraz się można blokowac z pseudoprawicowami stowarzyszeniami...Tak trudno się zdecydować, jakie się ma poglądy... I prosze nie mamrotaj tu więcej o "towarzyszach" bo tradycje "wspólnej walki" to wszyscy lokalni "liderzy" mają długą...

Tytuł:
VIP
VIP

interesujące :?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

krytyczny napisał:

Cytuj:
a Ty przemyślałeś co napisałeś ? Z kim się PoPIS się zblokował ? Z politycznymi cnotkami ?

Polityka jest dziedziną w której bardzo często podejmuje się decyzje nie wzbudzające społecznej "euforii". Niemniej te trudne posunięcia konieczne są do zrealizowania nadrzędnego celu jakim jest przeprowadzenie w Zgorzelcu niezbędnych, w moim przekonaniu, zmian. Zmian które w efekcie końcowym zaowocują dynamicznym rozwojem miasta.
Jedynie ludzie tacy jak Ty którzy dla swej własnej wygody lub, być może, z konieczności nie angażują się czynnie w lokalną politykę mają niewątpliwy "komfort" posiadania "jedynie słusznych" i gotowych odpowiedzi na wszelki sytucje. Krytykować nie poddając się jednocześnie krytyce przez własne niezaangażowanie,...cóż za odwaga!!! Brawo!!! :wink:

krytyczny napisał:

Cytuj:
I prosze nie mamrotaj tu więcej o "towarzyszach" bo tradycje "wspólnej walki" to wszyscy lokalni "liderzy" mają długą...

Mała prośba,...Nie przeinaczaj dla swoich potrzeb moich wypowiedzi przekręcając użyte przeze mnie sformuowania. Napisałem, lub, jak wolisz "wymamrotałem" "TOWARZYSTWIE" a nie "TOWARZYSZACH", choć dla Ciebie być może te tak podobnie brzmiące wyrazy znaczą to samo.
Miłego dnia życzę,... 8)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Witam wszystkich w to piękne jesienne popołudnie :) Dawno nie zaglądałam na forum. Muszę przyznać, że duzo ciekawego sie dzieje. Ale widzę nowe zjawisko, tzn.usuwanie swoich postów. Wygląda mi na to, jakby nasz rozmówca nie potrafił prowadzic dialogu. W końcu mamy prawo się spierac w różnych sprawach, wymieniać poglądy. Ale żeby kasować posty z powodu " podejrzenia a kampanię wyborczą " ? Nie rozumiem. Ja włączyłam sie do forum przed kampanią i tych wypowiedzi nie traktuję jako typowej kampanii. Chcę podzielić sie moimi myslami, ustosunkować się do wypowiedzi innych osób, czasem zgodzić z wypowiedziami a czasem nie. Ale taka jest rola forum. Jak mozna prowadzić dialog, jeśli się człowiek obraża ? Jeśli zabiera swoje zabawki ( tzn.posty) i idzie do domu ?
Na szczęście takich obrażalslich nie ma wielu i dalej możemy prowadzić dyskusję. Ja się nie martwię o to, czy ktoś pomyśli , że to jest element kampanii wyborczej. Przynajmniej ludzie będą wiedzieli, z kim maja do czynienia.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Swoją drogą, kolego krytyczny, posiadasz niezwykle ciekawe materiały. Na tyle rozpaliłeś moją ciekawość, że ośmielę się prosić Ciebie o zamieszczenie również linka listy kandydatów do Rady Miasta i Powiatu w poprzednich wyborach, tyle, że tych ze strony głębszej lewicy. Tak,..dla równowagi.
Inaczej gotów jestem pomyśleć, co Ciebie pewnie wogóle nie interesuje, iż odbębniłeś tzw. pracę zleconą.
Ale to chyba niemożliwe, wszak od dawna próbujesz pozować tutaj na człowieka bezstronnego, całkowicie obiektywnego, którego ostre niekiedy wypowiedzi podyktowane są li tylko głęboką troską o losy miasta. Ostre, ale skierowane wyłącznie w kierunku "prawej" strony naszej lokalnej sceny politycznej. 8)
Jak to jest??? Nie możesz, nie chcesz czy może uważasz dokonania dotychczasowych lewicowych włodarzy miasta i gminy za całkowicie pozbawione podstaw do krytyki??? :shock:
Choć może i w tym względzie również się mylę...?
:roll:

Tytuł:
pismak
pismak

Nie wiem w czym sie objawia ich lewicowosc, toc to zwykle podszywanie sie, naduzycie mozna by nawet powiedziec.
W ogole skad taka moda na ta rzekoma obiektywnosc, krytyczny ma jakis tam swoj poglad i punkt widzenia wiec dlaczego ma sie go wypierac?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

przekorny pisze:
Swoją drogą, kolego krytyczny, posiadasz niezwykle ciekawe materiały.

O ile materiały z OFICJALNYCH i OGÓLNIEDOSTĘPNYCH od 4 lat stron internetowych Państwowej Komisji Wyborczej można nazwać ciekawymi materiałami... to masz rację.

Cytuj:
naczej gotów jestem pomyśleć, co Ciebie pewnie wogóle nie interesuje, iż odbębniłeś tzw. pracę zleconą.

Jesli się przegrywa w agrumentacji sięga sie po takie sposoby. Zapewne czytałeś lub nieświadomie całkowice zastosowałeś sposób numer 18 z "Erystyki " Schopenhauera który mówi :

Jeśli postrzegamy, że przeciwnik chwycił się jakiejś argumentacji, którą nas pobije, to nie wolno dopuśćić do tego, aby ją doprowadził do końca, lecz musimy za wczasu przerwać bieg dyskusji, odbiec od tematu lub oderwać od niego uwagę i przejść do innych twierdzeń, słowem przeprowadzić mutatio controversiae*

*zmiana przedmiotu sporu

Stosujesz jak widzę zasadę, kto nie jest z nami ten jest przeciw nam. Twój wybór. Ba nawet sięgasz po insynuację mające zdeprecjonować moje posty. Cały czas to są jednak tylko insynuacje niczym nie poparte.

Cytuj:
Ale to chyba niemożliwe, wszak od dawna próbujesz pozować tutaj na człowieka bezstronnego, całkowicie obiektywnego, którego ostre niekiedy wypowiedzi podyktowane są li tylko głęboką troską o losy miasta.

To są tylko Twoje wyobrażenia. Po raz koleny próbujesz wmówić tu zagladającym rzecz nieprawdziwą. Nie silę się na żadną bezstronność czy obiektywizm. Nie próbuje wmówić nikomu idąc wzorem naszego jasnie panującego premiera że białe jest czarne a czarne jest białe. Piszę o swoich spostrzeżeniach, moich pogladach, które może ktoś przyjmować albo i nie. Od początku nie podobał mi się fakt zblokowania PoPiS-u, nie kryłem tego i nie rozumiałem. Dołączenie do tego I Sobie Odpuśćmy Porozumienie Prawicy przelało moją osobistą czarę goryczy. Rozdzwięk pomiędzy DEKLARACJAMI a CZYNAMI jest ogromny. Czyny zamazują całkowicie deklaracje zmieniając je w puste słowa bez najmniejszego znaczenia. Tak to wiedzę i może Ci się to podobać albo nie.

Cytuj:
Jak to jest??? Nie możesz, nie chcesz czy może uważasz dokonania dotychczasowych lewicowych włodarzy miasta i gminy za całkowicie pozbawione podstaw do krytyki???

Krytykowałem różne rzeczy. Również obecne władze "lewicowe". Tylko nie wiem czemu przmilczasz fakt który po raz enty podnoszę, że obecny stan miasta jest również dziełem obecnego partnera PoPi-su. NIe moge się doczekać jasnego stanowiska w tej sprawie. Panuje w tej materii całkowite milczenie. Rozumiem że ciężko jest dyskutować z niewygodnymi faktami, jednak pamiętajmu czały czas o DELARACJACH wnoszonych przez PoPIS. A jeśli te wzniosłe DEKLARACJE nie znajduą poparcia w czynach, więcej nawet te, czyny są całkowitym zaprzeczeniem tych DEKLARACJi , to w efekcie jaką wartość mają te DEKLARACJE ? Moim zdaniem, nikłą.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

A ja dzis przekonalem sie naocznie jak wyglada "walka wyborcza w Zgorzelcu". Na klatce schodowej w jednym z blokow na osiedlu centralnym lezaly sobie kalendarzyki z jednym z kandydatow na burmistrza. Pojawil sie tez na klatce osobnik rozwieszajacy plakaty kolejnego kandydata na burmistrza, z ramienia PO. Powiesil plakat i poszedl. Po jego wizycie kalendarzykow z drugim kandydatem juz nie stwierdzilem. Dla mnie to spore oszustwo, choc swoje poglady mam od lat ustosunkowane i tak i tak nie zmienilo to mojego swiatopogladu, ale taka zagrywke uwazam za cios ponizej pasa i mysle,ze to dziecinada - mocno mnie zastanawia fakt, czy sam kandydat zazyczyl sobie takiego zachowania od osoby wywieszajacej plakaty? Mam nadzieje,ze przynajmniej raz zwyciezy w zdrowy rozum, a ludzie po wyrokach sadowych, o marnej reputacji, bez osiagniec, planow i koncepcji odpadna, a wygraja Ci, ktorzy maja cos do zaoferowania, ktorzy juz cos zrobili, a nie tylko przypomnieli sobie, by raz na 4 lata wydrukowac swoje plakaty, porozrzucac ulotki i nic nie robiac zyc pozniej kolejne kilka lat na koszt podatnikow, nie oferujac nic w zamian.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Zastanawiam się, czy tacy młodzi ludzie jak zubek i jego żona ( jeżeli to jest rzeczywiście małżeństwo) decydują się na kandydowanie w wyborach, to czy robią to w pełni świadomie , a jeżeli tak, to na czym ich świadomość polega ? Czy na tym, żeby wzmocnić listę swoimi głosami czy na tym, żeby wzmocnić dotychczasowy układ ? marko z tej samej listy mówi, że jest mu bliżej do horyzontów. Jeżeli wziąć pod uwagę , że na jednej z list jest były I sekretarz PZPR, że tam są wszyscy radni sld , to o czym zubek mówi ?
Z Tycem do ponad podziałami poszli z tylko ci radni , którzy byli w sld. Dlaczego nikt inny z nim nie poszedł ? Bo idea, którą głosi wszędzie, w jego wykonaniu to tylko pustosłowie. Zobaczcie, co się dzieje w starostwie. Obłuda i zakłamanie. Więc w kontekście różnych dyskusji na tym forum widać, na czym polega porozumienie ponad podziałami .
A to, co zrobił zubek, że najpierw puścił temat, a potem wykasował swoje posty, to wstyd dla człowieka, który " ma zasady". Pokazał, jak potrafi wznieść się ponad podziałami. Ale ma dobrego nauczyciela w osobie Tyca. On tez się ciągle obraża, jak coś nie jest po jego myśli.

Ale zubek w poczuciu dobrze spełnionej postawy obywatelskiej będzie się porozumiewał ponad podziałami. Ciekawa jestem, jak chce to robić, bo na razie pokazał, jak nie należy prowadzić dyskusji .

Tytuł:
pismak
pismak

Cieszę się, że mimo kilkudniowej nieobecności nie zapomnieliście o mnie. Fajno jest mieć taką świadomość, że czytacie moje słowa.

Zło…śliwy
Tradycyjnie lubisz sobie pogadać i przyciąć, tylko żeby z tego jeszcze coś wynikało. Znasz się na ludziach jak ja na lotach kosmicznych. Możliwe, że swoje informacja bierzesz właśnie z kosmosu, bo większych bzdur dawno nie słyszałem. Piszesz, że jestem w stanie podpisać z każdym cyrograf dla osiągnięcia sukcesu. To spróbuj podpisać ze mną jakiekolwiek porozumienie.
Mylisz chęć szukania kompromisu z wieczną nienawiścią i potrzebą zabijania wroga. Czy ty kiedykolwiek byłeś w swoich ocenach obiektywny, czy istniejesz tylko dzięki swojej nienawiści? U mnie nigdy nie otrzymasz poparcia, bo takich postaw nie toleruję.

Jeśli chodzi o Porozumienie Ponad Podziałami to informuję, że w samej nazwie jest cześć programu, cel i chęć funkcjonowania innego niż proponują osoby typu Zło…śliwy.
Zgoda buduje, wojna rujnuje. Celowo użyłem słowa „wojna”.
Zobaczcie jak wiele osób zapomina, że żyjemy nie dla wyborów, że jeśli ktoś startuje i ma coś do powiedzenia, to, jeśli nawet przegra powinien dalej działać na rzecz naszego miasta. Czy pamiętacie dyskusje na temat społeczeństwa obywatelskiego? Jeśli mamy działać dla miasta to nie stawiajmy wyboru na radnego na pierwszym miejscu, bo pierwszy jest Zgorzelec. Jeśli będziemy walczyć w stylu Zło…śliwego to lepiej od razu iść na łąkę i wyciągnąć pistolety.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 98 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.