Dzisiaj jest 11 maja 2025, 7:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
rekrut
rekrut

czolem,

mam 29 lat, i od niedawna mieszkam w goerlitz. kiedy juz sie tu urzadzilem, nie ukrywam, ze chcialbym poznac troche interesujacych polakow. i tu pojawia sie maly problem, jako ze samo miasteczko niestety metropolia nie jest. stad moje pytanie. znacie jakies fajne miejsca z zgorzelcu, gdzie mozna sympatycznie spedzic czas - puby, kluby, bilard? co zgorzelec oferuje od strony kulturalnej? gdzie sie bawicie, gdzie mozna kogos poznac? wielkie dzieki!

pozdrawiam,

mar

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

to zalezy, co kto lubi:) ja np nie cierpie zadymionych miejsc oraz takich, w ktorych jak podadza jedzenie lub picie to sie czlowiek zastanawia, kiedy ostatnio myli naczynia. bardzo lubie spedzac czas w "la gondoli", kawiarnia w carrefourze tez ma mily klimat, ale menu dosc ubogie, pozatym w zgorzelcu wlasnie brakuje takich miejsc

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Polecam B7 koło Szpitala

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

To zalezy na co masz ochotę.
Jak lubisz ekstremalne doznania to zajżyj na PKP miasto.
A na poważnie dużo jest barów,kilka restauracji czy pizzerii.
Jeśli szukasz znajomych to chyba zostaje sympata.pl:)
Jeśli masz ochote na koleżanki za kasę to też cos by się znalazło.
Od strony kulturalnej nic tu nie ma.
Chociaż, jest kino Poza,ale chyba ostatnio nic nie wyświetla.
A filmy były ciekawe,nie komercja jak w Grunwaldzie.

Renegat pisze:
Polecam B7 koło Szpitala

Szpital koło B-7 też daje radę:)Jakbys chciał się spróbowac z tutejszymi madafakami:)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

no tak, b7 jest, ale zeby miec jakies miejsce to trzeba przyjsc chyba tuz po obiedzie:P pozatym te schody w b7... jak mam z nich schodzic np ze szklanka piwa to nie jest fajnie, tak samo jak po tym piwie wchodzic do gory:P bez schodow jest np axel, ale o ile wiem ostatnio zmienili nazwe. moze jak wybuduja w koncu ta kregielnie i kino to nie trzeba bedzie siedziec czasem w sobote w domu...

Tytuł:
rekrut
rekrut

ok, a wiec b7. postaram sie zagladnac. jest tam jakis bilard, tv - na mecze reprezentacji? to duzy lokal? dzieki!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

bilarda nie ma, przynajmniej nie bylo jak bylam ostatnio:P sa za to pilkarzyki. telewizor jest, ale raczej rzadko puszczaja mecze, zazwyczaj leca teledyski i calkiem inna muzyka, nie wiem co to za moda, mnie to osobiscie wkurza:P za duzo miejsca tam nie ma, moze z 5 stolikow na dole i z 2 na gorze. mi osobiscie nie pasuje, bo caly czas ktos tam kopci- ja mam uczulenie na tyton i po powrocie do domu czuje sie jak jakas nacpana:P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Lokal mały, na bilard chyba nie ma miejsca... Zawsze można dostać tam w twarz, bo trafiaja się tam często chłopcy spragnieni mocniejszych wrażeń...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

słyszałem iż dobra atmosfera jest podczas meczy piłkarskich w bardze obok stadionu . Tam napewno jest tv ;p

Tytuł:
rekrut
rekrut

hmm, no to kiszka. ludzie, to co wy tu robicie? ale sie wpakowalem...
a mialem jeszcze do wyboru frankfurt oder - slubice, ktore zreszta swietnie znam. no ale slubice maja o polowe mniej mieszkancow niz zgorzelec. ale o slubicach w innym watku...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Agata1 pisze:
bo caly czas ktos tam kopci- ja mam uczulenie na tyton i po powrocie do domu czuje sie jak jakas nacpana:P

Jeszcze dużo wody upłynie w Wiśle zanim koleżanka doczeka sie barów dla niepalących.
Jak masz uczulenie, to po co chodzisz po barach ,wiedząc,że trafisz na kłęby dymu?
Skoro czujesz sie jakas naćpana,to może wcale nie masz uczulenia na dym z papierosa,tylko na dym skuna,stad te zaobserwowane objawy.Ale skoro sa objawy to ,nie jest to uczulenie:):):)

Tak B-7 to bar czesto odwiedzany przez różnych patafianów,którzy mają ochote na sklepanie kogoś.Ale jeśli jestes mocny w okładaniu przeciwnika,to idź śmiało.
Rozumiem,że wyobrażasz sobie centrum rozrywki.
Góra kino,dół kręgielnia,a w piwnicy dyskoteka.
Prawie było takie coś u nas,prawie.
Skoro pracujesz w DE ,to język pewnie znasz.
Proponuje zorientowac sie w rozkładzie barów i knajp w DE.
Tu w Zgorzelcu to tylko zimno i pada.
Szkoda,że nie przyjechałes kilka lat temu.
Stary jakom my dyskoteke mieli w Studniskach,stary ekstra było i dziołchy chentne stary.Nawet telewizor stał na świetlicy ,ale nima dyski,nic tu nima wracaj do domu stary,bo my tu prowincija jestemy,prowincija.
Sam widzisz siedzimy w domach przewd netem i ot taka wegetacja:)
Co innego latem,jest pewna atrakcja dla przyjeznych.Bo tutejszych juz to nie bawi.
Potrzeba auto,najlepiej bmw,koniecznie czarne,potrzeba łańcuch ze złota naturalnie,potrzeba plik setek.
Co dalej napisze w nastepnym poście jesli masz te przybory i poczekasz do lata:)
A tymczasem sięgnij po ciekawa książke i tak spędź sobotni wieczór.
Pozdrawiam.

Cytuj:
shushu4363 napisał:
hmm, no to kiszka. ludzie, to co wy tu robicie? ale sie wpakowalem...
a mialem jeszcze do wyboru frankfurt oder - slubice, ktore zreszta swietnie znam. no ale slubice maja o polowe mniej mieszkancow niz zgorzelec. ale o slubicach w innym watku...

......odkąd powstało zycie:)
Tu mieszkańcy sa na ilośc ,a nie jakość.
Wpakowałeś się jak ci facecie z filmu "Od zmierzchu do świtu"
I prosimy o poprawną polszczyznę,ta niemiecką gadkę mamy na codzień oder kilka razy na dzień.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

nie nie, to z cala pewnoscia uczulenie, bo sa tez inne objawy :P a ze tyton to tez jestem pewna, czesto jak jestem u znajomych u ktorych pali sie w mieszkaniu to tez mam te objawy. do barow nie chodze, jak nie musze, no chyba ze ktos z moich znajomych robi urodziny, itd. w jednym ze zgorzeleckich barow jest jedno pomieszczenie, gdzie w rogu miesci sie kanapa- tam siadaja niepalacy, a praktycznie tuz obok jest stolik, gdzie juz zakazu nie ma, wiec po co to miejsce dla niepalacych, przeciez dym nie odroznia, gdzie moze leciec a gdzie nie :P oczywiscie kazdy robi ze zdrowiem to,co chce, ale ja jestem wielka przeciwniczka papierosow, a szczegolnie odrazajacy jest widok palacej dziewczyny/kobiety :|
co my tu robimy? ja, jesli mam wolny czas ogladam filmy na dvd i z niecierpliwoscia czekam, az za pare miesiecy zdam mature i wyniose sie stad tam, gdzie czlowiek moze sie troszeczke "odchamic" :P bo zgorzelec i ciekawe spedzanie wolnego czasu, to nie idzie w parze ;)

Ostatnio zmieniony 04 lis 2006, 17:15 przez Agata1, łącznie zmieniany 2 razy

Tytuł:
rekrut
rekrut

Ernesto pisze:
Chociaż, jest kino Poza,ale chyba ostatnio nic nie wyświetla.
A filmy były ciekawe,nie komercja jak w Grunwaldzie.

dalej są
jeszcze dzisiaj i jutro w Pozie o godz. 19 "Kawa i Papierosy" Jima Jarmuscha.
Temu, kto nie zna tytułu, ani tym bardziej nie kojarzy tego kultowego już reżysera naprawde polecam.
Warto.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

zxc pisze:
[

dalej są
jeszcze dzisiaj i jutro w Pozie o godz. 19 "Kawa i Papierosy" Jima Jarmuscha.
Temu, kto nie zna tytułu, ani tym bardziej nie kojarzy tego kultowego już reżysera naprawde polecam.
Warto.

No to fajnie.Nie byłem zorientowany.Ale dziś i jutro to pewna informacja?
Zawsze było w piątek i sobote o 19.01h
Poza fajne kino,nawet kilka razy kupiłem ze znajomą po dwa bilety,żeby opłacało się wyswietlić film.Żadko jest 10 osób:)

Tytuł:
rekrut
rekrut

Dobre i czasem te 10 osób.....

Tak, 3-5 listopada, godzina pozostaje ta sama. Można sprawdzić na stronie internetowej MDK'a.

Tak od strony technicznej.
Podobno szykuje się w Pozie mała rewolucja od nowego roku:)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.