Dzisiaj jest 14 maja 2025, 18:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Przekorny - zgadzam się całkowicie ze Smektałą - dla mnie Jakuby w polskim/zgorzeleckim wydaniu też są kompletną klapą. Jestem przekonana na 100%, że pan Zdzisław zrobiłby za te same pieniądze coś, na co warto byłoby pójść, ale jestem też przekonana, że MF zrobi coś w tym kierunku.

Podejrzewam, że RG nie da sobie rady. Nie chcę, żeby wprowadzał swój program wyborczy do życia, bo Miasto na tym straci. Z bałaganu stworzonego przez niego długo się nie podniesiemy.Może i chce dobrze, ale nie wie jak się do tego zabrać. Znów argument, że będzie miał od tego ludzi - nie przemawia do mnie, bo szef, który nie wie o co chodzi nie jest dobrym szefem. A skoro w urzędzie są dobrzy fachowcy - to tylko dzięki Fiedorowiczowi.

Nigdy też nie twierdziłam, a nawet parę razy to powtarzałam, że Fiedorowicz jest idealny – nie jest, ale czy ktoś jest. Są ludzie, którzy się bardziej nadają a inni mniej ...

Nie próbuję też robić z ludzi kretynów - ESK2010.

Bombas 3 - czy uważasz, że każdy kto inaczej myśli niż Ty od razu musi mieć jakiś inny cel niż tylko wyrażanie swoich poglądów - a może oceniasz innych po sobie? Ja rozumiem, że przed drugą turą PR pozytywny przechodzi w czerń, ale niektórzy chyba trochę przesadzają ze złośliwościami.

Moim celem nie jest robienie ludziom wody z mózgu. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie. A moje jest takie, że pomimo niedociągnięć MF, jest on kandydatem, na którego stawiam i przy którym mogę być pewna, że Zgorzelec wykorzysta wszystkie szanse jakie przed nim stoją.

RG nie jest gotowy i żyje chyba w innym mieście niż ja, bo z tekstów podczas debaty wyszło, że albo ja rzeczywiście gdzie indziej mieszkam, albo mamy do czynienia z totalnym pesymistą. Może rzeczywiście coś mu w życiu nie wychodzi, skoro jest mu aż tak źle.

Po raz trzeci też zadam pytanie – jakimi osiągnięciami może pochwalić się RG? Na jakiej podstawie można mu zaufać? Proszę o fakty.

Ostatnio zmieniony 15 lis 2006, 23:47 przez azja, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

.. czy Wy jestescie bezrobotnymi czy tez tak bogatymi, ze macie cale dni wolne i klepiecie w te klawiatury co 15 minut???? A moze to rodzaj pracy...?

mi-kel - dziekuje, na zarobki nie narzekam, pracuje w branzy IT, wiec mam czas na prace i na posty na forum.
Dodam jeszcze,ze pracy nie dostalem dzieki M.F. bo znajac zycie wczesniej,czy pozniej ktos by doszedl do takiego stwierdzenia...Na kazdym zwolenniku obecnego burmistrza wieszacie psy, ale mnie to nie rusza. Mam swoje zdanie, przy ktorym bede konsekwentnie obstawal, a ze jestem z natury uparciuchem, to bedzie mi je tym latwiej podtrzymac:)

Tytuł:
rekrut
rekrut

AZJA i GOBO007 - te bzdury o "wykorzystaniu szans" przez miasto dzieki MF itp przeslijcie swoim znajomym w UK lub Irlandii (bo na pewno takich macie, jak wielu ludzi w miescie i kraju). Na pewno rozweselicie ich na pare sekund... Tylko najpierw spytajcie czy nie maja zajadow, bo moze to byc bolesne rozbawienie :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

mi-kel - bylem w UK, pracowalem tam i zarabialem dobre pieniadze. Jakis czas temu wrocilem, znalazlem dobra prace tutaj i jest ok. Mam caly czas propozycje pracy w UK czy Irlandii, ale na razie nie mysle o wyjezdzie. W UK tez zaczynalem od smazenia frytek, wiec uwazam,ze zadna praca nie hanbi. I tak wiekszosc z tych ludzi wroci wczesniej czy pozniej i tak. Zarobia na mieszkanie, samochod, odloza na jakas wlasna firemke, sklep, bar i wroca. Migracja zarobkowa istnieje na calym swiecie i nie ma w niej nic dziwnego. Do Polski przyjezdzaja Ukraincy, my jezdzimy do UK, Irlandii, Anglicy jezdza do Australii badz Nowej Zelandii.
Taki wyjazd to same korzysci. Uczy spogladac z dystansu, poprawia zdolnosci jezykowe, umozliwia zarobienie pieniazkow...
Z Twojej wypowiedzi wynika,ze wina za wyjazd obwiniasz M.F.:)

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

mi-kel pisze:
mam nieodparte wrazenie, ze ludzie ktorzy pisza na tym forum a sa za Rafalem Groniczem walcza z jakims dziwnie uaktywnionym, super intensywnie dzialajacym automatem "odpowiedziowym", bo nie ma ani jednego posta "za" Groniczem, ktory nie bylby torpedowany, niewazne czy w sposob uzasadniony czy nie, przez cala chmare klakierow MF.
(...) A moze to rodzaj pracy...?

Może dlatego nie ma nie ma ani jednego posta "za" Groniczem, ktory nie bylby torpedowany, że nie ma żadnego logicznego posta "Za" :)

A z tymi zarzutami o chmarze klakierów - no cóż, nie warto po sobie innych oceniać....

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
AZJA i GOBO007 - te bzdury o "wykorzystaniu szans" przez miasto dzieki MF itp przeslijcie swoim znajomym w UK lub Irlandii (bo na pewno takich macie, jak wielu ludzi w miescie i kraju)

Dziwne macie argumenty z tą Irlandią...Jaki wpływ na to miał Fiedorowicz - ZEROWY. Taki sam jak np. Dutkiewicz. Facet który wygrał wybory jak chciał. Wrocław organizował akcje promocyjne by ludzie wracali do Polski a szczególnie do Wrocławia. Nie wiele w tej materii zdziałał, odzew był prawie zerowy - chociaż zarobki wrocławskie a zgorzeleckie dzieli przepaść . Ten argument jest naciągany i wciskany na siłę. Szukasz winnych tej sytuacji to pisz na Wiejską.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

bombas3 pisze:
Cytuj:
nie każdy ma szczęście trafić do elektrowni i grzać posadkę do emerytury:)
co Ty możesz wiedzieć o szczęściu :? :roll:

Jednak jest szczęściem dostać pracę w np.BOT.
Jest szczęściem teraz,20 czy 30 lat temu,było to jak sie ówczesnym absolwentom wydawało "obowiązkiem państwa wobec obywatela".
Po wspomnianym czasie,kiedy to nastały "nowe czasy"i wile się zmieniło,pracownicy kwb,są zdegustowani obecną sytuacją.
Życzę im wszystkim zejścia na ziemię ,i zastanowienia się na swoją sytuacją.
Bo problemów w rodzaju"Majorka,czy Malediwy w tym roku na urlop"
ma naprawdę nikły procent społeczeństwa.
Przepraszam za OT,ale jednym słowem wkur..... mnie ludzie pracujący w kwb,i jednocześnie mówiący jak im to źle się dzieje.
To nie jest personalna wycieczka Bombas:)

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
czy uważasz, że każdy kto inaczej myśli niż Ty od razu musi mieć jakiś inny cel niż tylko wyrażanie swoich poglądów
nie bardzo wiem, skąd wyciągasz takie wnioski :o
Cytuj:
Jednak jest szczęściem dostać pracę w np.BOT.
pojęcie szczęścia jest względne, więc, aby podyskutować o tym poważnie trzeba określić jakieś kryteria. Bo dla Ciebie szczęściem jest praca w BOT, dla mnie coś całkiem innego :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

azja:
Cytuj:
Przekorny - zgadzam się całkowicie ze Smektałą - dla mnie Jakuby w polskim/zgorzeleckim wydaniu też są kompletną klapą. Jestem przekonana na 100%, że pan Zdzisław zrobiłby za te same pieniądze coś, na co warto byłoby pójść, ale jestem też przekonana, że MF zrobi coś w tym kierunku.

Ręce mi opadają jak to czytam. Przecież wyraźnie zaznaczyłem, że wywiad przeprowadzony ukazał się 7.10.2005
A to znaczy, że Mirek F. nie miał i nie ma zamiaru niczego zmienić. Gwarantuję Ci, że czytał to wydanie Powiatowej, wiedział o deklaracji Smektały i,...nic. Kolejne, tegoroczne Jakuby znowu poraziły bezguściem, zielonymi piwnymi namiotami Maciusia, tandetnymi straganami z jeszcze bardziej tandetnymi towarami na sprzedaż. Nota bene, zapytaj swojego guru Fiedkę kto pobierał opłaty od handlowców za tzw. placowe i dlaczego nie robiło tego miasto??? Przypominam, że festyn trwał 3 dni a stoisk handlowych było ponad 100 (sam liczyłem!!). Mało tego, w jego mniemaniu, co wielokrotnie podkreślał, impreza ta udała się w 100%. Skoro tak, jak możesz liczyć na to, że cokolwiek będzie chciał w niej polepszyć??

Cytuj:
Podejrzewam, że RG nie da sobie rady.

Twoje podejrzenie niewiele mnie obchodzą. Zauważyłem w Tobie zachwyt Fiedką i cokolwiek ktokolwiek nie powiedziałby, Ty dalej z dziecinnym uporem będziesz obstawała przy swoim.

Cytuj:
Nie chcę, żeby wprowadzał swój program wyborczy do życia, bo Miasto na tym straci. Z bałaganu stworzonego przez niego długo się nie podniesiemy.

Gdybyś była w pobliżu, zaśmiałbym Ci się prosto w nos. Wylicz potencjalne straty. Co byłoby przyczyną owego bałaganu? Znowu przytoczysz swój koronny argument, że brak mu doświadczenia? Twoje kontrargumenty coraz częściej przypominają dziecięce "nie, bo nie i już" :lol: :lol:

Cytuj:
Moim celem nie jest robienie ludziom wody z mózgu.

i cieszę się z tego, bo, bez urazy, nie jesteś w stanie tego zrobić, nawet gdybyś tego naprawdę mocno pragnęła.
8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

bombas3:
cytat >>
co Wy tak Nauczyciele uparliście się nauczać Gronicza, wykształcenie ma nie gorsze od FM, na ekonomii zna się o wiele lepiej, doświadczenie zaś zdobywa sie przez całe życie a im się ma mniej latek, tym szybciej i łatwiej to przychodzi.

tak jak mowisz!! i MF juz przez pare lat ma to doswiadczenie, a w to ze Gronicz zna sie na ekonomii, nikt nie ingeruje, nikt w to nie wątpi, ale obawiam sie ze tu nie wystarczy sama teoria, praktyka sie liczy!! a po tym co sie dzieje w PKO, gdzie urzedował RG smiem twierdzic ze ta praktyka nie wychodzi mu za bardzo. ładnie mówic kazdy moze, a tu trzeba działac.
po drugie jesli jest takim dobrym ekonomistą to chyba ma naprawde jakies duuuuuze zrodła pieniedzy, bo to co on chce zrobic w tym miescie to z budżetu starczy na pierwszy kwartał:) jesli (nie daj Boże) RG wygra, to marnie widze nasze miasto w drugiej połowie roku

Tytuł:
pismak
pismak

Praca w BOT u niektórych powoduje także traktowanie tych, którzy pracują w marketach jak ludzi drugiej kategorii. A to właśnie oni walczyli o przeżycie i szukali często w sposób zdesperowany pracy. Nie mieli w BOT nikogo wysoko postanowionego, kto załatwiłby im mimo zakazu przyjęć pracę.
MF stworzył choćby tak szansę, z której korzystają także podjeżdżający swoimi furami pracownicy BOT i wielu przedstawicielami dobrze prosperujących firm.
Jeśli chodzi o tych, którzy wyjechali do Irlandii, bo Fiedorowicz nic im nie zaoferował to ewidentne pustosłowia.
Odnoszę wrażenie, że Ci, którzy używają tego argumentu nigdy szczerze nie porozmawiali z tamtą grupą. W Irlandii i wielu innych krajach świata są młodzi ludzie z Polski i całego świata.
Wyjechali z domów z różnych powodów. Taki przyjęli styl. Jeśli popatrzycie dokładnie, to zdecydowana większość z nich pochodzi z domów, gdzie spokojnie zapewniano im warunki egzystencji. Oni szukają swojej szansy w innym miejscu, sprawdzają siebie i swoje możliwości. Taka była, jest i będzie zawsze młodzież. Ja rozmawiałem z wieloma z nich większość mówi, że wróci.
Będą bogatsi o swoje doświadczenia, będą wdrażać w nasze życie nowy styl i rozwiązania problemów w tym także społecznych. To Ci, którzy nas zastąpią i tego im życzę.
Znam to z własnego doświadczenia, też jako osoba w średnim wieku kiedyś byłem za granicą, pracowałem na innych warunkach niż obecna młodzież. Zmiana jest duża a możliwości powrotu i działania całkowicie lepiej brzmią teraz niż kiedyś.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Przekorny
Cytuj:
(...) Mirek F. nie miał i nie ma zamiaru niczego zmienić. (...)

No proszę jaka wróżka

Cytuj:
Twoje podejrzenie niewiele mnie obchodzą.

No tak, jeżeli Cie nie obchodzą, to po co jesteś na forum? Nie obchodzi Cię, to nie czytaj – proste
Cytuj:
Zauważyłem w Tobie zachwyt Fiedką i cokolwiek ktokolwiek nie powiedziałby, Ty dalej z dziecinnym uporem będziesz obstawała przy swoim.

Zachwyt – to jest za dużo powiedziane. Myślę, że jest dobrym burmistrzem i będzie lepszym niż RG – i tyle. Jeżeli mój pogląd uważasz za dziecinny – no cóż, Ty chyba też nie zmieniasz zdania, więc czy Twój upór też jest dziecinny?

Cytuj:
Gdybyś była w pobliżu, zaśmiałbym Ci się prosto w nos. Wylicz potencjalne straty. Co byłoby przyczyną owego bałaganu? Znowu przytoczysz swój koronny argument, że brak mu doświadczenia? Twoje kontrargumenty coraz częściej przypominają dziecięce "nie, bo nie i już"

Śmiej się ile chcesz, może myślenie Ci się poprawi. J
Straty – rok, może dwa bez szefa miasta, który może coś zrobić, bo wie jak to zrobić – za mało jak dla Ciebie? Mnie to wystarczy, a Ciebie przecież i tak nie przekonam... Klapeczki z oczek nie spadną (dziecięcy upór?)
Staram się odpowiadać na te zaczepki – ale proszę tylko o jedno (zresztą po raz czwarty). Wyżywasz się na Fiedrowiczu, powtarzasz w kółko jaki był zły – w Twoim mniemaniu czarniejszego charakteru nie ma w tym mieście itd. Sukcesów nie widzisz, bo nie chcesz zobaczyć. Ale czy możesz mi powiedzieć co do tej pory zrobił RG? Jakimi sukcesami On się może poszczycić?
Jakoś odpowiedzi na to pytanie nie mogę się doczekać.... dziwne[/b]

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

gregor-85 pisze:
...ale obawiam sie ze tu nie wystarczy sama teoria, praktyka sie liczy!! a po tym co sie dzieje w PKO, gdzie urzedował RG smiem twierdzic ze ta praktyka nie wychodzi mu za bardzo...

Bzdura. Mozna by zapytac co sie dzieje w wojsku gdzie urzedowal M.F.? Pracowalem kiedys w firmie ktora zbankrutowala dwa lata po moim odejsciu. Czy mam sie czuc winny?

I jeszcze cytat z Seksmisji ktory doskonale pasuje do tych atakow na R.G.

"...No tak! Nieodpowiadamy tylko za gradobicie, trzęsienie ziemi i koklusz!..."

Tytuł:
pismak
pismak

Sprawa z PKO wyraźnie mówi o tym, że brak doświadczenia na odpowiedzialnych funkcjach może doprowadzić do tragedii, która jak ta z PKO skończyła się w sądzie, gdzie nic nie winien człowiek miał za wszystko zapłacić odsetki.
W mieście zapłacimy wszyscy.
Zgorzelca na takie działanie po prostu nie stać.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

azja pisze:
Przekorny
Cytuj:
(...) Mirek F. nie miał i nie ma zamiaru niczego zmienić. (...)

No proszę jaka wróżka

... moze rozwin ten temat. Czy tylko na taka odpowiedz Cie stac jesli nie masz argumentow?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 286 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.