Dzisiaj jest 11 maja 2025, 6:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
VIP
VIP

no to teraz ja :) pozostało mi jeszcze 30 minut i zamierzam je wykorzystać :)

re paweł
Cytuj:
ehh... miała być relacja z debaty...ale coż chyba ktos rzucił słowa na wiatr...
rzeczywiście miała być i była ale opóźniona - dlaczego ? ano dlatego, że nie chciałem puszczać samej informacji gdy nie było filmików.

re kuba_w
Cytuj:
Aleksandrze w zaproszeniu do udziału w debacie napisałeś:
....a zapis ze spotkania w postaci video zostanie zaprezentowany na zgorzelec.info już następnego dnia po debacie.???
Mija kolejny dzień, a tu jak relacji nie było - tak nie ma.

Problemy techniczne, okazało się, że dźwięk pochodzący z mikrofonów był za duży i technik musiał następnego dnia jechać (z Lubania) do Jacka po minidisc z nagraniem dźwiękowym debaty, żeby podłożyć odpowiednio dźwięk. Dodatkowo całość została połączona obrazem drugiej kamery gdzie można zobaczyć, kto bierze udział z publiki.

re jacek szymański
Cytuj:
Przedstawiamy treść pisma jakie otrzymał organizator przedmiotowej debaty.
Nieznane są nam powody, dla których Pan Pitura nie podał do publicznej wiadomości przyczyn, dla których nasz kandydat musiał odmówić udziału w debacie.
Wątpliwości naszego Komitetu budziły też sposoby ustalania zasad tego spotkania.
Jakie by te zasady nie były, to co najmniej brakiem profesjonalizmu jest ich ustalanie na chybcika. Może to przynieść szkodę /jak się zresztą stało/ wszystkim stronom tej debaty.

Nic dodać nic ująć, komentarze użytkowników wyjaśniły całą sytuację. :) Powiem krótko na pierwszym moim spotkaniu z Jackiem Szymańskim odniosłem wrażenie, że jest ciekawą osobą. Z czasem, kiedy coraz bardziej poznawałem go w sytuacjach związanych z debatą mogę stwierdzić zdecydowanie, że nie jest profesjonalistą i zastanawiam się czy aby czasem nie stał się kandydatem na burmistrza przez przypadek, lub za namową osób trzecich. :wink:

Skąd taki wniosek ? Ano stąd, że kiedy dzwoniłem do niego z zapytaniem w sprawie debaty, strasznie chciał mieć to na papierze jak stwierdził po to, aby móc odpowiedzieć co mu się w tym nie podoba. Żadnej rozmowy i tłumaczenia, tylko pismo. Tak samo w dniu debaty zadzwoniłem, aby zapytać czy będzie i otrzymałem informację, że dostanę pismo. :lol: Strasznie mnie to rozśmieszyło, ale czekałem cierpliwie. Następnie zadzwonił do mnie z prośbą, a następnie bezpodstawnym żądaniem usunięcia tematu z plakatami itd, straszył przy tym prawem prasowym, z którym w przeciwieństwie do strony głównej to forum nie podlega itd... Niestety znajomość zagadnień internetu w jego sztabie jest mizerna, stąd też dziwne zachciewajki spowodowane zapewne minioną epoką, lub też wiarą w swoją "siłę" przebicia. No cóż "głową muru..."

aż mi się z tego wszystkiego przypomniała przypowieść o dwóch kumplach, którzy postanowili na swojego kolegą założyć firmę... Ciekawe czy ktoś tą przypowieść zna :twisted:

Szkoda, że nikt mi nie odpowie bo za 7 minut będzie cisza przedwyborcza... :)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cytuj:
zastanawiam się czy aby czasem nie stał się kandydatem na burmistrza przez przypadek, lub za namową osób trzecich.

Z dużą dozą prawdopodobieństwa śmiem twierdzić, że tych "osób trzecich" było dwie, z czego jedna od niedawna ma dziwną, dość sporych rozmiarów "dziurę" w życiorysie :!: :lol: :lol: 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator

przekorny pisze:
Czy naprawdę młodość, energia i wizja pozytywnych przemian miałaby polec w konfrontacji z rutyną???
Czy społeczeństwo zaufa kolejnym wyborczym obietnicom człowieka który w przeciągu ośmiu lat sprawowania funkcji burmistrza tak naprawdę nie ma się czym pochwalić???

Jak dla mnie liczy się też fachowość (wiek wcale mi tu nie przeszkadza) a tej moim zdaniem kandydat PO nie ma, mówiąc, że np. certyfikat ISO dla UM to przyporządkowanie komuś funkcji/pracy na papierku (coś takiego powiedział na debacie) ROTFL. Taki certyfikat, trzeba też utrzymać, rok w rok jest kontrola audytora z zewnątrz. A co tam, jakiś tam pan Rafał nie ma o tym zielonego pojęcia. Bezpłatny, bezprzewodowy internet dla mieszkańców. Czy to jest zadanie gminy? Czy stać nas na to? Czy to jest 1 potrzeba naszego miasta? Co do inwestycji: czy ktoś wie, jakie grunty ma miasto, żeby dało je pod inwestycje zachodnim koncernom? Chyba raczej ŻADNE. Nawet Carrefour chyba kupował grunty od prywatnych właścicieli.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Debatom kolenym wszelkim zdecydowane nie... Wolałabym coś w rodzaju weekendowego turnieju dla kandydatów z różnorodnymi konkurencjami, np:
- przejazd własnym samochodem po przejeździe kolejowym na ulicy Francuskiej (15 razy z prędkością powiedzmy 40km/h)
:twisted:
- jazda na rowerze po ulicach od godz 14 do godz 16 :twisted:
- wieczorny spacer po zgorzeleckich ciemnych ulicach (zawsze po 22) :twisted:
- konkurs fotograficzny "znaszli swoje miasto" i pare fotek (dworzec kolejowy zgorzelec, reprezentatywne blaszaki w okolicy pułaskiego, amfiteatr ... pare dziur w drogach)
- łowienie ryb w parkowych sadzawkach :twisted:
- konkurencja pt: siła przebicia = zadzwoń na 112 i uzyskaj pomoc lekarską :twisted:
- i ponownie jazda własnym samochodem po przejeździe kolejowym tym razem na ul. Lubańskiej...
- konkurencja nocna (kondydaci nie robią nic, śpią) bezpieczne miasto, wierzę, ufam, zdaje sie na siły porządkowe i zostawiam SWÓJ samochód na parkingu niestrzeżonym :twisted:

to tylko parę propozycji...;)

uhh ale mnie poniosło... 8)

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

no poniosło Cie mószko ale pozytywnie :D:D, takie debaty nie mają juz sensu by je ponawiac, bo i po co, skoro jedna strona ma cos do powiedzenia a druga wychodzi na...kazdy wie jak sie to skonczyło. skoro nasze miasto takie koszykarskie to moze jakis pojedynek 1 na 1 miedzy kandydatami :P:P hehe, Mirek na streetballach widac ze trenuje :lol: ciekawe czy pan Gronicz zaskoczyłby nas swoimi umiejetnosciami w najpopularniejszym sporcie naszego miasta :):)
moze konczyłby akcje z góry :lol: :lol:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa UTC+1godz.