Dzisiaj jest 15 maja 2025, 15:15

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2060 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 138  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
pismak
pismak

Obecni; Oliwia+1, menelopa, ESK 2010, alex, krytyczny , mieszczuch. Tematy;
1) pytania na wywiad z burmistrzem
2) nowa obwodnica miasta
3) plan zagospodarowania przestrzennego
4) ścieżki rowerowe

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

kurde a ja znowu nie mogłem przybyć.
chciałbym, aby ktoś pisał jakie tematy poruszane były na spotkaniu (myślałem że Bombas będzie).
Ale skoro nie, to wyznaczam Alexa (w końcu to właściciel)
Napisz parę zdań co się działo
Pozdrawiam wszystkich theBESTów

Tytuł:
VIP
VIP

stop !!!! to jest temat o spotkaniach forumowiczów i proszę się go trzymać.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Admin to może przenieś to na jakiś nowy temat np: inicjatywy i ich realizacja,
sorki za rozpęd w tamtym wątku - chociaż dotyczyło to również efektów spotkań.

Tytuł:
VIP
VIP

Mnie się wydaje, że wątek dot. spotkań forumowiczów powinien zawierać wszystkie tematy poruszane na spotkaniach /czyli b. szerokie spektrum/. Jeśli mamy tu mówić tylko o samych spotkaniach, to jest to trochę bez sensu :-?
Moim zdaniem ten wątek uzupełnia się z tym, o czym rozmawiamy w czwartki, a rozmawiamy o wielu sprawach, więc i tu powinny one móc istnieć.

Tytuł:
VIP
VIP

bombas, wtedy zrobi się tak, że w tym temacie będize 30 różnych wątków poruszanych w różnym czasie i skończy się na tym, że będziesz narzekał że nic nie można znaleźć na forum i admin się nie stara i musi w końcu zrobić porządek i posegregować tematy...

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
bombas, wtedy zrobi się tak, że w tym temacie będize 30 różnych wątków poruszanych w różnym czasie i skończy się na tym, że będziesz narzekał że nic nie można znaleźć na forum i admin się nie stara i musi w końcu zrobić porządek i posegregować tematy...

rozumiem intencje, tylko trzeba byłoby zważyć czy nie wylewa się w ten sposób dziecka z kąpielą? Z jednej strony jest potrzeba czytelności i przejrzystości forum /aby łatwo było się tu poruszać i coś znajdować - czyli sprawy jakby techniczne/ , a drugiej natomiast to, co jest istotą forum: opinie, dyskusje, wymiana poglądów, także nastroje społeczne. Jakiekolwiek ograniczenia mogą zafałszować prawdziwy obraz stanu umysłów forumowiczów. Dlatego rola dobrego Administratora nie jest łatwa, jest jak cenzor. Jestem świadomy tych potrzeb i ograniczeń, chciałbym jednak, aby możliwości wypowiedzi były jak najmniej ograniczane, bo jeżeli np z jakąś myślą mam się przenieść do innego wątku, to często myśli już nie ma.
Istotą tego forum było i jest kreowanie nowych myśli, proponowanie nowatorskich rozwiązań mogących przyczynić się do poprawy naszej egzystencji, no ale, z drugiej strony dyscyplina :-? , może faktycznie trzeba się do niej przyzwyczajać, łatwiej może będzie żyć w tych nowych czasach. Coś mi się w tym wszystkim mało podoba, tylko: co? :-? ograniczenia Admina, czy ogólna sytuacja? :grin:
I znowu nie wiem, czy nie przekraczam cienkiej czerwonej linii __________wyznaczonej przez Admina :o :|

Tytuł:
VIP
VIP

to już dzisiaj o 19:00 !!! :smt044

Tytuł:
VIP
VIP

troszkę się q naszukałem, za poleceniem :P mieszczucha jednak nalezało to zrobić :smt030 , wątek w końcu znalazłem, aby odnotować kolejne spotkanie czwartkowe.
Dla niezorientowanych donoszę, że spotkania czwartkowe mają się dobrze i się odbywaja cyklicznie /brakuje jednak stałego posła-sprawozdawcy/, tematów przybywa, stare nabrzmiewają nową treścią i wkrótce prawdopodobnie połaczymy dwa wątki: ten obecny z wątkiem 2010, albowiem wydaje sie to coraz bardziej zasadne.
Większość bywalców czwartkowych BESTa zdecydowała bowiem o konsolidacji stowarzyszeniowej i uznała, iz dobrze im będzie w przekształconym stowarzyszeniu ESK2010.
W związku z czym, zapadły wstępne decyzje o wspólnej woli wspólnego działania pod wspomnianym szyldem 2010. W najbliższych dniach planowane jest spotkanie w celu określenia nowej misji nowego /przekształconego/ stowarzyszenia, które zdecyduje co i którędy dokąd.
W dniu dzisiejszym spotkali się zasłużeni w dyskusjach i poszukiwaniu wspólnej drogi wyprowadzenia z marazmu miejskiego aktywni obywatele miasta:
K.R, krytyczny, mieszczuch, olivia+1, menelopa, ESK2010, Alex, przekorny oraz niżej podpisany.
tematy bieżące, czyli szkoły zgorzeleckie, multikino i pomnik im JPII w parafii św, Jadwigi, ostre polemiki światopoglądowe pomiędzy krytycznym i ESK2010, rowery i bezpieczeństwo nie tylko rowerowe w mieście, muzeum łużyckie, kanalizacja burzowa na PN, plotki o zmianach osobowych w UM, możliwości pozyskania środków umijnych dla Zgorzelca, komentarze do dyskusji na forum itd,
czego tu nie ująłem, zmęczonu dyskusją :grin: , proszę pozostałych uczestników o łaskawe uzupełnienie.

Tytuł:
pismak
pismak

jeszcze to, że forumowicz powinien teraz być wg standartów Alexa bardziej wąski ;)

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
forumowicz powinien teraz być wg standartów Alexa bardziej wąski
nie wiem o co tu chodzi, ja mam rozdzielczość ustawioną 1024x768 i nic mi się nie zwęziło :-?
aha, nie było pączków, ale za to było rozdawanie kubków z nadrukiem zgorzelec.info i przekorny dostał z felerem :grin: , jakaś kara zawsze być musi :grin: ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nowe przekształcone ESK2010?
Czyli nic nowego. Ujmując krótko - "Weźmiemy się i zrobicie" :smt023

Tytuł:
VIP
VIP

Ty chyba faktycznie chory jesteś i zaczynasz śpiewać jak w operze /niekoniecznie tej europejskiej/, przykre to stwierdzenie, życzę zdrowia :smt050
proponuję Viper tak: spróbuj coś podziałać z grupą piątkową: zarejestrujcie się albo gdzieś przyklejcie, stwórzcie jakiś program badawczo-historyczno-eksploracyjny i pokażcie co potraficie /ja nie muszę w tym uczestniczyć, jak się przydam, ok, jak nie, nie będę płakał/, potem dopiero próbuj oceniać działania innych. Może wtedy Friedrich Anna stanie się jawą a nie snem.. czego Ci życzę
To jest tak, jak się nie potrafi samemu nic konstruktywnego stworzyć i celuje się w krytykowaniu innych,

Tytuł:
pismak
pismak

Cytuj:
Nowe przekształcone ESK2010?
Czyli nic nowego. Ujmując krótko - "Weźmiemy się i zrobicie"

Viper rozumiem, że przepisywałeś z kartki, którą ktoś Ci podsunął... nie zdążyłeś pomyśleć nad treścią wypowiedzi :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Tak, jestem chory, śpiewam falsetem jak w e-operze, czytam z kartki nie koniecznie ze zrozumieniem i jestm poliytycznie nakręcony.

Powodzenia życzę na nowej drodze, aby nie była tak wyboista jak ta po której toczyło się pierwotne ESK2010 na swoich kwadratowych kołach.

Ostatnio zmieniony 16 lut 2007, 12:37 przez viper126pzgc, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2060 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 138  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.