troszkę się q naszukałem, za poleceniem

mieszczucha jednak nalezało to zrobić

, wątek w końcu znalazłem, aby odnotować kolejne spotkanie czwartkowe.
Dla niezorientowanych donoszę, że spotkania czwartkowe mają się dobrze i się odbywaja cyklicznie /brakuje jednak stałego posła-sprawozdawcy/, tematów przybywa, stare nabrzmiewają nową treścią i wkrótce prawdopodobnie połaczymy dwa wątki: ten obecny z wątkiem 2010, albowiem wydaje sie to coraz bardziej zasadne.
Większość bywalców czwartkowych BESTa zdecydowała bowiem o konsolidacji stowarzyszeniowej i uznała, iz dobrze im będzie w przekształconym stowarzyszeniu ESK2010.
W związku z czym, zapadły wstępne decyzje o wspólnej woli wspólnego działania pod wspomnianym szyldem 2010. W najbliższych dniach planowane jest spotkanie w celu określenia nowej misji nowego /przekształconego/ stowarzyszenia, które zdecyduje co i którędy dokąd.
W dniu dzisiejszym spotkali się zasłużeni w dyskusjach i poszukiwaniu wspólnej drogi wyprowadzenia z marazmu miejskiego aktywni obywatele miasta:
K.R, krytyczny, mieszczuch, olivia+1, menelopa, ESK2010, Alex, przekorny oraz niżej podpisany.
tematy bieżące, czyli szkoły zgorzeleckie, multikino i pomnik im JPII w parafii św, Jadwigi, ostre polemiki światopoglądowe pomiędzy krytycznym i ESK2010, rowery i bezpieczeństwo nie tylko rowerowe w mieście, muzeum łużyckie, kanalizacja burzowa na PN, plotki o zmianach osobowych w UM, możliwości pozyskania środków umijnych dla Zgorzelca, komentarze do dyskusji na forum itd,
czego tu nie ująłem, zmęczonu dyskusją

, proszę pozostałych uczestników o łaskawe uzupełnienie.