W głowie mi się nie mieści skąd ta tak nagła i potężniejąca w swym rozmiarze fala krytyki???
Wszak była to jedna z przedwyborczych obietnic PO za którą opowiedziała się przeważająca liczba biorących udział w głosowaniu mieszkańców!!!
krytyczny:
Mógłbym się odnieść do poszczególnych Twoich teorii,...ale zajęłoby to zbyt wiele miejsca w poście.
Powtórzę więc to co mówiłem jeszcze przed wyborami,..
Każda forma inicjująca w ,pewnym zakresie oczywiście, wzrost aktywacji dyrekcji szkół i pedagogów proces podnoszenia poziomu kształcenia swoich wychowanków zasługuje tylko i wyłącznie na poklask.
Dziwię się, znając Ciebie, że do tak tanich chwytów propagandowych posuwasz się!!!
Cytuj:
Panowie konstytucja mówi art.70 pkt. 4. :
Władze publiczne zapewniają obywatelom powszechny i równy dostęp do wykształcenia. W tym celu tworzą i wspierają systemy indywidualnej pomocy finansowej i organizacyjnej dla uczniów i studentów. Warunki udzielania pomocy określa ustawa.
Zapis konstytucyjny jest prosty jak budowa cepa. Władza publiczna ma obowiązek zapewnić powszechny a przede wszystkim równy dostęp do edukacji.
Wybacz, ale ta żałosna pseudointerpretacja zapisów Konstytucji tryska wręcz malkontenctwem i niezrozumieniem jej istoty!!!
batosza:Cytuj:
Czy jest na sali lekarz, który wyjaśni mi, skąd takie pomysły się biorą? Bo śmiem wątpić, że z głowy - chyba, że pustej.
Być może,..jednak śmiem wysunąć twierdzenie, że Tobie akurat tego typu wnioski wręcz nie przystoją.
Nie wiem co na to Alex, ale u mnie masz bana!!!
wracając do Ciebie, krytyczny:
Twierdzisz, że 5 tys. PLN dla szkół która wyróżniają się pod względem poziomu nauczania spośród innych jest podważeniem zapisów Konstytucji????
Nie mogę wręcz w to uwierzyć,..!!!!!!
Cytuj:
1) ...nie uwzględnia on zróżnicowanego poziomu uczniów w danej szkole, ...
2) ...taka polityka doprowadzi do dalszego pogłębiania się dysproporcji w jakości nauczania pomiędzy szkołami,.....
3) ...co z uzdolnionymi uczniami z innych szkół, których rodzice nie byli na tyle zapobiegliwi by umieścić je w tych “najlepszych” ? Będą odcięte od nowoczesnych pomocy szkolnych a uczuć ich będą zniechęceni nauczyciele,...
4) ....rodzi poczucie bycia gorszym, zarówno wśród dzieci, rodziców jak i nauczycieli.
ad. 1) o jakim zróżnicowanym poziomie mówisz??? Może o poziomie nauczania,..??
ad. 2) czyżby takie dysproporcje istniały?? A skoro tak, skąd się wzięły??? Czy tego typu działania jak dopingowanie pedagogów aby zwiększyli swoje starania w kierunku kształcenia swoich podopiecznych są w tym układzie czymś nagannym??
ad.3) część pierwsza: myślisz, że ich zdolności przepadną bezpowrotnie w wyniku ofiarowania innej szkole
5 tys. PLN????
,...części drugiej Twojej wypowiedzi, wybacz, nie rozumiem!!!
ad.4) ,...popadasz w jakieś niezrozumiale dla mnie skrajności. Czy coś stoi na przeszkodzie aby następnym razem ta, wg. Ciebie "gorsza" szkoła, jej dyrekcja i pedagodzy otrzymali tego typu skromną moim zdaniem premię uznaniową dla ich pracy???
Rozumiem wszelkie gierki polityczne, ale gra na uczuciach dzieci i ich rodziców to moim zdaniem rzecz godna pogardy!!!