Dzisiaj jest 12 maja 2025, 13:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Internet ma to do siebie, że przyjmie każdą bzdurę. Nigdzie nie ma takiej wolności słowa, swobody wyrażania poglądów i takiej różnorodności. Można pisać co się chce, jak się chce bez dbania o jakiekolwiek zasady. Dziś trafiłem na tekst, który mnie poraził. Nawet nie dlatego, że jest napisany koszmarną polszczyzną. nie dlatego że zawiera ewidentne nieprawdy, poraził mnie skoncentrowaną bijącą po oczach nienawiścią. Na stronach Gazety Powiatowej (nie będę linkował bo był to by akt masochizmu, kto chce to znajdzie), niejaki Obserwator umieścił taki oto tekst (pogrubienie moje) :

Cytuj:
Rzecz była do przewidzenia, SLD-owska tuba, - dogorywa. Jednak z naszych informacji wiadomo, że to nie takie proste. Taką stronę utrzymać to nic trudnego, koszty żadne, jak do tego dołożymy, iż reklamują ją firmy poprzez nalepki i to za frajer ... (czyli za darmo), można być spokojnym. A prestiż, no cóż, to słowo jest mu obce. Niektórym będzie smutno, że zostaną pozbawieni wirtualnej rzeczywistości, niczym jak ćpakole działek. Jednak zdecydowana większość, po prostu, - odpocznie.

Gdy to przeczytałem, pierwszą myślą było : oho, ktoś zapomniał łyknąć tabletek i w przejść na tym do obojętnie. Co Aleks z tym zrobi to jego sprawa, bo w zasadzie dotyczy to głównie jego, jednak nazwanie mnie użytkownika tego forum - ćpakolem podniosło mi ciśnienie. Ja rozumiem, że autor tego tekstu ma problemy emocjonalne, bo nie dostał po wyborach tego na co liczył. Rozumiem też że podziela wizje świata pełną spisków i agentów niczym likwidator WSI, tylko nie rozumiem dlaczego obraża nas internautów. Czy wynika to z przerostu ambicji, czy zgorzkniałej natury wiecznie przegranego naprawdę nie wiem. Martwi mnie tylko, że tacy ludzie chcą odgrywać "znaczącą" rolę w naszym życiu społecznym.
A co Wy o tym sądzicie ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

wyjatkowo sie z Toba zgadzam :-)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Gościu przesadził. Ciekawe co zrobi z tym Alex

Tytuł:
Jakaś plaga czy co? Kolejny atak na Alexa ?!...

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Cóż,...Szostek prawdopodobnie nieopatrznie doprowadzi do sytuacji w której forumowicze, bez względu na dzielące do tej pory przekonania, zjednoczą się w proteście przeciw tego typu porównaniom. ;-) :lol:

Nie wiem jakie i czy wogóle Alex podejmie działania przeciw gazecie, ale w moim przekonaniu wypada jedynie z politowaniem pochylić się nad osobą autora i,...machnąć ręką.

Gdzieś w tle owej notki, wydaje się, pobrzmiewa krzyk rozpaczy i bezsilności wobec całkowitemu zmarginalizowaniu tego periodyku i jego wydawcy. :cry:

Tytuł:
rekrut
rekrut

W pełni podzielam wypowiedź Krytycznego.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

brukowcowi dno się oberwało

Tytuł:
rekrut
rekrut

Z wywiadu RG wynika jasno, kto finansuje Gazetę Powiatową i Region (co to za gazeta, jaki ma nakład, w jaki sposób kolportowana etc... ).
Czyżby RG stał za tym atakiem na nasze forum!? :( Bo przecież nie łysi ...

------------------------------------------------------
Media są jak chwalą władzę (dostają kasę).

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

:smt044 JA TEŻ DOGORYWAM!!
Tu się nie ma co bulwersować. Tu się nie ma nad czym litować. Tu się można tylko śmiać!
Ten tekst nie jest zabawny, ale jest naprawdę śmieszny!

PS W konkursie na najrzadsze słowo indeksowane przez google wyraz 'ćpakol' plasuje się w czołówce. Google znajduje 5 unikalnych wyników w internecie. http://www.google.pl/search?q=%C4%87pakol GRATULACJE!

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Bartosz śmiać się można ale zauważ też że zostaliśmy tutaj wyzwani od ćpakoli :lol: Tego nie da się puścić płazem zróbmy ściepe narodową i kupmy bombę atomową :lol: :lol: :lol: :lol:

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

A jakby menel na ulicy, z butelką denaturatu w ręce, wyzwał Cię od ochlaptusów, to co byś zrobił? Psy szczekają, karawana jedzie dalej.
Psią dolą jest szczekać. Karawana odszczekiwać się nie musi - ba, nie powinna!

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Dyskutowac lub miec za zle mozna komus, kto jest przynajmniej rowny poziomem. Ale wydawca "Powiatowej"? Od czasu do czasu wpadaly mi probki jego talentu dziennikarskiego. Godne politowania. Owszem, usiluje zaszkodzic portalowi, stara sie jak moze dyskredytowac lub przynajmniej pomniejszyc role portalu. Moze w ten sposob naraza na potencjalne straty wlasciciela. Nie wiem tego. Ale ja spuscilbym na to zaslone zapomnienia a potem spuscilbym wode.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Z jednej strony dobrze mówicie ale z drugiej przydało by się utemperować nos autorowi tego artykułu.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Chyba właśnie o to mu chodzi. O odrobinę zainteresowania w myśl zasady "Nie ważne jak mówią, ważne żeby w ogóle mówili". To darmowa reklama i napędzanie czytelników tej żałosnej gazetce.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ale jeśli nie zadziałamy teraz to pewnie będzie swoje ataki ponawiał aż ktoś go nie uciszy bo pomyśli sobie że może bez karnie miotać w nas błotem. Ale jak to mawia mój kuzyn " Nie ruszaj gówna bo bo śmierdzi"

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.