zubek:
Cytuj:
ja, moja żona, moja rodzina, moi przyjaciele i wszyscy, którzy z nami współpracowali w tworzeniu muzeum.
Chyba wkradła się do Twojej wypowiedzi pewna nieścisłość?!!
Mam nadzieję że nie zamierzona???
Nie wiem w jakim zakresie brałeś udział Ty i Twoja rodzina w procesie tworzenia się
IDEI,..lub jeśli wolisz,
KONCEPCJI powstania na naszym terenie Muzeum Łużyckiego,..wiem natomiast, ze samo muzeum jeszcze de facto nie istnieje.
Dlatego też twierdzenie, że Ty i Twoja rodzina jesteście
twórcami muzeum, niestety, nieco mija się z faktami.
Być może celowo użyłeś tego typu określenia żeby wzmocnić swoją pozycję "przetargową" w chwili wyłaniania dyrektora tego obiektu, być może jednak, jak już wspomniałem, określenia tego użyłeś całkowicie bezwiednie.
Wydaje się natomiast pewne, że podobnie jak i ja, ani Ty, ani żaden członek Twojej głęboko zaangażowanej w ideę powstania muzeum, nie posiadacie wymaganego kierunkowego wykształcenia muzealnego aby objąć funkcję dyrektora muzeum.
Społeczna działalność to jedna sprawa, druga natomiast to chęć "odcinania kuponów" od niej!!!!
I tak oto w moim przekonaniu dochodzimy do końca owej sprowokowanej przez Ciebie i jak się okazuje całkowicie bezprzedmiotowej dyskusji,...!!
Wszak wszystkie ze stron, jak się wydaje, wypowiedziały się już w tej kwestii!!!
Pozwolę więc sobie na koniec zadać pytanie Tobie!!!!
Czy zamierzasz w przyszłości, nie posiadając wymaganego ustawowo wykształcenia, podkreślam, ubiegać się o funkcję Dyrektora Muzeum Łużyckiego???
Dodam "przekornie", że milczenie z Twojej strony uznam jako odpowiedź twierdzącą!!!