menelopa pisze:
Cytuj:
Naszego Miasta ("bo starówka taka piękna i w ogóle i że KHS2010"), aniżeli naszej szarejszej .
Bliskość Goerlitz wraz z jego walorami, ogólnie położenie Zgorzelca stanowi o jego atrakcyjności. Mamy blisko do takich miejscowości jak Drezno, Praga, Liberec, Wrocław. Aby w zimie pojechać na stok wystarczy pojechać do Liberca na Jested, dodatkowo mamy Harachov, Roketnice. Chcąc pochodzić po górach wystarczy pojechać do Karpacza, Szklarskiej Poręby. Nie doceniamy Witki gdzie można popływać na łódkach (o zalewanym akwenie po stronie niemieckiej nie wspomne). Nie jest to akwen za duży ale niech wrocławianin czy jeleniogórzanin pokaże mi swój:-)
Nie byłbym sobą gdybym nie wspomniał o rowerach

Chcąc pojeździć po bardzo dobrze przygotowanych szlakach rowerowych wystarczy pojechać do Hejnic bądź Raspenavy - tam rozpoczyna się sieć tras rowerowych w czeskich izerach.
I znowu się przyłapałem, że "cudze chwalicie, swego nie znacie". Ale co się tyczy samego miasta, to może ono służyć jedynie za "punkt wyjścia" dla któregoś z ww. wypadów - wnoszę. Zgodzisz się ze mną?

A tak poza tym, na co dzień, jestem lokalnym patriotą, żeby nie było...