bonzo pisze:
nie wiem, dlaczego w swoich wypowiedziach używasz nazwisk. Ja nie znam tych panów na tyle, żebym miał im coś mówić. Mówiąc o możliwości ( bądź nie ) wypowiadania swojego zdania a także o bezstronności nie miałem na myśli konkretnych osób a tylko wypowiedziałem swoje zdanie na ten temat. A Ty na forum walisz nazwiskami.
Dlaczego pojawiają się nazwiska/nicki ? Z prostego powodu. Zobrazowania konkretnej sytuacji. Proponujesz oddzielenie dyskusji od rzeczywistości w imię źle pojętej politycznej poprawności. Separacja dyskusji i rzeczywistości prowadzi do rozmydlenia, rozpłynięcia się meritum sprawy w słowotoku co prowadzi z kolei do czysto akademickiej dyskusji - zrozumiałej tylko dla interlokutorów.
bonzo pisze:
To ciebie sytuuje bardzo jasno - jako osobę, która nie tyle wypowiada swoje zdanie na tematy uniwersalne, co po prostu chce komuś z tych ludzi zwyczajnie dowalić.
Popadasz w pułapkę własnej poprawności. Zauważ że większość wątków na forum dotyczy konkretnych sytuacji, decyzji, wydarzeń itp. Przyczynkami dyskusji stają się działania i decyzje konkretnych ludzi a nie bliżej nieokreślonego "uniwersum". Gdybym chciał się oddawać dyskusjom filozoficznym , udzielał bym się na zgoła innym forum.
Jeśli sądzisz, że moim celem jest jedynie dowalić temu czy innemu, to cóż tą swą bezstronność możesz schować do kieszeni. Jako osoba operująca jak rozumiem na pewnym poziomie abstrakcji, wyższym poziomie dyskursu i epatująca bezstronnością nie możesz wyciągać takich wniosków, ponieważ przeczą głoszonym przez Ciebie ideom. Krótko mówiąc opowiadasz się po jednej ze stron - a czynisz to oceniając mnie. Jako osoba bezstronna nie uczestniczysz w żadnych sporach, nie popierasz żadnych osób ani prywatnie ani zawodowo, w wyborach nie uczestniczysz bo musiałbyś się opowiedzieć za jakąś opcją.
bonzo pisze:
Chcesz komuś przywalić, a może mu zaszkodzić, piszesz o nim na forum. To jakieś świństwo. Pozdrawiam
A jeśli pochwalimy z imienia i nazwiska to co wtedy ? Też świństwo ?. Mam wrażenie, że wielu chciało by forum działało tylko w jedną stronę. Pozdr