Dzisiaj jest 12 maja 2025, 19:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
z tego co wiem jest jej tylko 250 sztuk więc ilość naprawdę ograniczona.

to nie można by tego przeliczyć na zera i jedynki? jeśli autorzy nie chcą jej sprzedawać to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby jakiś pdf z tego powstał, chyba?

Tytuł:
VIP
VIP

Tadam, jak się okazało przed chwilą będziesz miał swój egzemplarz. :D

Właśnie dzwonił do mnie Pan Prosyniak z informacją, że w poniedziałek przyniesie mi do biura 10 egzemplarzy więc jeden bankowo rezerwuję dla Ciebie :)

Poza tym treść zostanie wyeksportowana do pliku pdf więc każdy będzie miał szansę zapoznać się z treścią ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

aleksander pisze:
Tadam, jak się okazało przed chwilą będziesz miał swój egzemplarz.

:smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026 :smt026

Tytuł:
gaduła
gaduła

Tadam sobie na to zapracował....
Pewnie i bombasowi się jeden dostanie,nie?

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Moi drodzy , odchodzicie od tematu :) Niedobrze ;-) . I jak tam pierwszy dzień imprezy ?

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Alex,..chytrusie, dla mnie jeden poproszę :smt084

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Mi się akurat tegoroczny D Z I E Ń Zgorzelca dobrze zapowiada, przeważnie nie ma dla mnie nic ciekawego, w tym roku chociaż jest szansa posłuchać Szymona Wydry z zespołem. Wreszcie jakiś artysta śpiewający na żywo, z zespołem grającym prawdziwą muzykę na prawdziwych instrumentach ... :)

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

żeby jeszcze repertuar miał swój :smt044 a tak - ni to republika, ni to dżem, ni pies, ni wydra :roll:
jaki festyn - takie atrakcje. kicha.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Nie ma sie co oklamywac - zarowno Kasia Cerekwicka jak i Wydra to klasa "B" polskiego rynku muzycznego. Ich kariera to glownie festyny w wioskach i malych miasteczkach, granie i spiewanie do kotleta, sztuczne promowanie przez telewizje publiczna, do tego na sile, do znudzenia. Nedza jakich malo.

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Nie ma sie co oklamywac - zarowno Kasia Cerekwicka jak i Wydra to klasa "B" polskiego rynku muzycznego. Ich kariera to glownie festyny w wioskach i malych miasteczkach, granie i spiewanie do kotleta, sztuczne promowanie przez telewizje publiczna, do tego na sile, do znudzenia. Nedza jakich malo.

kolego, nie przesadzaj :P ta cerkwicka to nie wiem czy do D się zaliczy...
co do promowania; wydra chyba nie jest aż tak promowany, bynajmniej ja mało o nim słyszę w radiu, telewizji i internecie. a cerkwicka to "gwiazdka" pokróju andrzejewicz, ich troje i the jet set.
gdyby nie ten cały nagłos, jaka to ona nie jest fajna i super, to chyba w zyciu nie stanelaby przed kamera...

Tytuł:
pismak
pismak

Kto to Kasia Cerekwicka? Pierwszy raz slysze o kims takim :shock:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

xionc pisze:
Kto to Kasia Cerekwicka? Pierwszy raz slysze o kims takim :shock:

gdyby nie telewizor w szkolnym barze w elitarnym (a co^^) LO z jakimś kanałem muzyczno-kiczowatym to też nie wiedziałabym kto to taki...
/// tak dla dygresji powiem, że kojarze AŻ jedna jej piosenke :D

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Killer Queen - sluchalem Queen`ow przez kilka lat, do tej pory darze ich olbrzymim sentymentem i uwielbiam ich utwory. Dlaczego teraz nie ma takich gwiazd, takich osobowosci jak Freddie? Komercjalizacja rynku muzycznego dobrnela do slepego zaulku. Gwiazdy jednego sezonu, hity wpadajace w ucho, ale bez przeslania, banalne do znudzenia, by nie powiedziec do zzygania. Liczy sie tylko to ile plyt da sie sprzedac, ktora stacja bedzie czesciej grala jakis utwor, kto czesciej pojawi sie z TV z okazji jakiegos wyrezyserowanego skandalu, kontrowersyjnej wypowiedzi, idiotycznego zachowania... Wlasnie wlaczylem TV, skaczac po kanalach trafilem na Polsat 2. Krakow - Wianki. Prowadza Ibisz i Mlynarska - to nie na moje nerwy:)

Ostatnio zmieniony 01 lip 2007, 19:43 przez gobo007, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

gobo007 pisze:
Killer Queen - sluchalem Queen`ow przez kilka lat, do tej pory darze ich olbrzymim sentymentem i uwielbiam ich utwory. Dlaczego teraz nie ma takich gwiazd, takich osobowosci jak Freddi? Komercjalizacja rynku muzycznego dobrnela do slepego zaulku.

po pierwsze: Freddie, nie Freddi :P

po drugie: ten, kto śledził wyczyny Królowej, wie na pewno, że po trasie promującej Kind Of Magic (Wembley '86 m.in.) i pewnie z nią włącznie Q. stawał się komerchą jak pozostałe "gwiazdy". Przkładowo patrząc na piosenkę The Miracle, Kind Of Magic, Somebody To Love (no trochę starsza :P), You dont Fool Me, itd. Kto wie, jakby wyglądal teraz band, gdyby Fredek żył. Ale jedno można powiedzieć: 98% tekstów Queen mają w sobie mniejsze bądź większe przesłanie, znaczą coś nawet po 30 latach, stanowią jakąś część historii.

Gdyby każdy potencjalny fan dzisiejszych "gwiazdek" przetłumaczyłby sobie tekst ich utworów, to nie wiem czy dalej z tak wielkim zapałem sięgałby po ich płyty. [w tym momencie pomijam tych, którzy słuchają muzyki dla samej muzyki - nie przesłania i treści]

Po prostu większość producentów (jak i samych twórców/wykonawców) stawia na ilość, nie jakość.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Byłam wczoraj na X Festiwalu Piosenki Greckiej. Piękna pogoda, bardzo dużo ludzi dobra zabawa. Moze było skromniej, ale dobrze że się odbła ta jubileuszowa bo X edycja imprezy. Co mnie zastanowiło, a może co bardzo poruszyło. Otóż w trakcie imprezy wręczano Nikosowi Rusketosowi okolicznościowe upominki z okazji 25 lecia istnienia zespołu Orfeusz. M.in. otrzymał on złotą płytę. Były kwiaty i zyczenia. Wójt Janik i były Starosta Pacyniak przekazali Nkosowi wydaną specjalnie na tę okazję książkę o Grekach w Zgorzelcu. Wszystko fajnie. A co uczyniły władze Zgorzelca? Nic! Wstyd, że w tak ważnym momencie Burmistrz Miasta nie umie się zachować. Czyżby 25 lat działalności Nikosa dla władz miasta nic nie znaczyło! Bardzo to przykre, że nasza władza nie potrafiła w jakikolwiek sposób tego docenić. Wstyd!!!!! Było tyle przyjezdnych gości, którzy zapewne byli bardzo zdegustowani taką sytuacją. Przecież wystarczył skromny gest. Bukiet kwiatów i kilka słów. Ale do tego trzeba mieć kulturę chyba coś jeszcze........... Pozdrawiam

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.