krytyczny:
Ad. Nauka pierwsza:
Cytuj:
W kalendarzach burmistrzowskich byłych i obecnych , to tylko jedna z wielu pozycji. Tak naprawdę zdają się na innych. Fiedka zdał się na Dobrzyna. Burmistrz Gronicz na nas.
No tutaj rewelacji nie wniosłeś. Rolą każdego burmistrza jest sterowanie łodzią zwaną miastem. Tak jak rolą majtka pokładowego jest szorowanie pokładu.
Po prostu każdy wypełnia swoje obowiązki,..i już.
W tym wypadku Gronicz oddał pełnię organizacji MDK-owi,..gdy tymczasem w poprzednich latach, choć jednostką organizacyjną był także Dom Kultury,..tak naprawdę to Maciuś był jednoosobowo organizatorem,...pracownicy MDK-u raczej, ..pomocnikami, parawanem i piorunochronem w jednym.
Tamte imprezy miały za zadanie głownie napełnić kiesę jednego człowieczka, gdy tymczasem charakter tej imprezy jest zgoła inny,..o czym wiesz równie dobrze jak ja.
Co do szans Maciusia na przejęcie tegorocznej imprezy,..to tak dalece zapędziłeś się w krainę fantazji,..że pozwolę sobie nie skomentować tego!!!
Ad. nauka druga: "wujków Dobra Rada" jest na pęczki,...Cytuj:
Nikt nie miał na tyle ikry by zmusić Dobrzyna do wyjścia po za schemat i nadal nikt nie ma siły go do czegokolwiek zmusić.
Nawet jeśli w tym roku nie uda się już nic zrobić,..to jestem pewien, że w przyszłym roku, bogatsi o wiedzę dot. sprytu w/w, organizatorzy lepiej się zabezpieczą.
Cytuj:
trzeba oddać panu Maciejowi, choćby styl jego imprez jest beznadziejny, zapycha na nich na równi w wynajętymi ludźmi,
Zapominasz o jednym zasadniczym elemencie.
Wyobraź sobie zysk ze sprzedaży hektolitrów piwska, dodaj do tego opłaty za miejsca handlowe (osobiście liczyłem,..każdorazowo było ich grubo ponad setka!!) a wyjdzie Ci,...zysk, którego nie jesteś w stanie zarobić przez,..2-3 lata uczciwej pracy.
Jest motywacja?? Jest,..
Ad. Nauka trzecia,..To dziwne,..ale i ja zacząłem ostatnio zmieniać zdanie n/t przytoczonego przez Ciebie obywatela,...rzeczywiście, jeśli może,..to pomoże. Mile mnie zaskoczył już kilkukrotnie.
Ad. Nauka czwarta - najważniejsza. Cytuj:
Jest ogromna przepaść pomiędzy deklaracjami większości ludzi a realnymi działaniami.
Hmmm,..mam nadzieję że się nie obrazisz,..ale jeśli liczyłeś na "pospolite ruszenie" w związku z organizacją nowych/starych Jakubów, to troszkę rozczarowałeś mnie,..naiwnością godną chłopca czytającego z wypiekami na twarzy "Wyspę skarbów",..głęboko wierzącego, że takie miejsca istnieją i czekają właśnie na niego.
Cóż,...z drugiej jednak strony,..ojców potencjalnego sukcesu nie będzie również zbyt wielu,..
,..i dobiegając do końca:
Cytuj:
Podsumowując nie przypisuj zasług tam gdzie nikt nawet palcem nie ruszył. Apoteozujesz burmistrza Gronicza, choć moim zdaniem na wyrost.
Znasz mnie i wiesz, że daleki jestem od apoteozy burmistrza,..ja po prostu z czystej przekory przedstawiłem rzecz całą w nieco innym świetle.
Cytuj:
Tak broniłem opcji politycznej, bo górnolotnie rzecz ujmując serce mam po lewej stronie. Dlatego będę głosował na LiD i wspierał w każdych wyborach lewą stroną naszej sceny politycznej, choćby to nie było "trendy".
I tak trzymaj,...masz mój pełen szacunek i,..nie dziw się z kolei mojej postawie.
Cytuj:
A w tej grupie poglądy polityczne, przedkładane są nad pracę i to praca jest jednym miernikiem wartości.
Elementowi pospiechu gotów jestem przypisać tą,..drobną pomyłkę. Miałeś na myśli, czego jestem pewien,...
że praca przedkładana jest nad poglądy polityczne!!!???
,..i puenta:
My przynajmniej nie jesteśmy skazani na nudę i monotonię w dyskusji ze sobą,..