Dzisiaj jest 12 maja 2025, 21:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator

Przejeżdżałem przez Zgorzelec. Jest ślicznie obrodniakowany.
Nie mam nic przeciwko temu.
No cóż poseł z mojej ziemi to rzecz wskazana. Nie znam go co prawda. Wiem tylko, że jest z PO.

Jeśli odniosę się do poprzednich wyborów, a dokonałem wtedy świadomie wyboru i zagłosowałem na Gronicza, bo miałem dosyć rządów Fiedorowicza i jego grupy wzajemnej adoracji oraz własnych interesów to żałuje, że nie było trzeciego kandydata.

W chwili obecnej mam ponowny dylemat.
Jeśli zagłosuję na Brodniaka i on przejdzie, to będę miał posła z mojej ziemi ale czy to coś zmieni?

A co będzie jeśli Brodnia będzie taki sam bezbarwny i nijaki, jak Gronicz?
Znowu będzie kicha i narzekanie.
Czy taki poseł z naszej ziemi będzie kierował się patriotyzmem lokalnych?
A może będzie beznamiętnie podnosił tylko rękę i naciskał przycisk na komendę?

Może jednak Wy coś wiecie więcej i zaproponujecie mi jakieś rozwiązanie.

Na pewno nie zagłosuję na przystawki.

Oddawanie głosów na przystawki, wg mnie to oddanie pośrednio głosu na PiS lub PO

Wydaje mi się, że PiS chyba nawet nie wystawił żadnego kandydata, więc kto nam pozostaje?

pozdrawiam
Ball Kani

pismak
pismak
Awatar użytkownika

zagłosuj na Roberta Winnickiego :) :P on zadba o sprawy regionu i kraju 8)

Tytuł:
obserwator
obserwator

nie znam Pana Winnickiego ani też osobiście Pana Brodniaka. Za to mieszkańcy Zgorzelca mogą zobaczyć uśmiechnietego gościa na zdjęciu w całym mieście. Co ten Pan może zrobić w sejmie ? będzie taką samą maszynką do głosowania, jak wielu innych. Wydaje mi się, o ile dobrze pamiętam, to gość z Turowa i chyba radny. Ale nic nie słyszałem od ludzi w Zgorzelcu, żeby coś pożytecznego zrobił. Jedno jest pewne, będzie podnosił rękę, jak mu będą kazać. Niektórzy w partiach tak mają. ( a właściwie nie mają własnego zdania ). I na tym się ich rola w sejmie kończy. Ważne, żeby swoich na stanowiska poustawiali. Kiedyś powiedziałem, że polityka to bagno. i pozostanę przy tym

obserwator
obserwator

Ball Kani pisze:
Przejeżdżałem przez Zgorzelec. Jest ślicznie obrodniakowany.
Nie mam nic przeciwko temu.
No cóż poseł z mojej ziemi to rzecz wskazana. Nie znam go co prawda. Wiem tylko, że jest z PO.

Jeśli odniosę się do poprzednich wyborów, a dokonałem wtedy świadomie wyboru i zagłosowałem na Gronicza, bo miałem dosyć rządów Fiedorowicza i jego grupy wzajemnej adoracji oraz własnych interesów to żałuje, że nie było trzeciego kandydata.

W pierwszej turze było ich z pewnością kilku :lol: Dopiero w drugiej turze mieliśmy do wyboru jednego z dwóch: Gronicz lub Fiedorowicz 8)

Ball Kani pisze:
W chwili obecnej mam ponowny dylemat.

Chyba każdy go ma :D (no może prawie każdy :grin: )

Ball Kani pisze:
Nie znam go co prawda. Wiem tylko, że jest z PO.

http://www.po.zgorzelec.org/index.php?c ... 20Brodniak

:smt023

Ball Kani pisze:
Może jednak Wy coś wiecie więcej i zaproponujecie mi jakieś rozwiązanie.

Na stronie głównej zgorzelec.info jest wzmianka o wyborach (01.10.2007) :smt096 i nawet link do gry :smt028 :smt023 . Możesz zapoznać się z sylwetkami różnych kandydatów :o

http://www.grawyborcza.pl

Dla ułatwienia dodam tylko, że w wyborach do Sejmu i Senatu Zgorzelec znajduje się w okręgu wyborczym nr 1 /dolnośląskie/ :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Cytuj:
A co będzie jeśli Brodnia będzie taki sam bezbarwny i nijaki, jak Gronicz?
Znowu będzie kicha i narzekanie
Ball Kani to zawsze jest loteria, jak lubisz hazard, to obstawiaj :smt096
pewne są, jak mawiają starzy, mądrzy ludzie, tylko dwie rzeczy w życiu :P

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

A ja myślę, że nic się nie zmieni przed czy po wyborach. Mam nadzieję tylko, że autostrady powstaną i odbędzie się Euro. Więcej od nich nic nie chcę, bo wartość ma dla mnie to co sam osiągnę własną pracą

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
ja myślę, że nic się nie zmieni
zmieni się: będziemy starsi i głupsi /bo podobno ludzie dziś z wiekiem głupieją: patrz politycy :grin: /
uwierzę, że jest inaczej, jak przegra PiS :|

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

http://www.rmf.fm/main/telebutton/megaB ... wybory.swf - tak na wesoł0:_ a może i nie.

Tytuł:
pismak
pismak

Brodniak jest takim patriotą zgorzeleckim że swoje dziecko zabrał po cichu z klubu piłkarskiego Nysa Zgorzelec i zapisał do Granicy Bogatynia gdzie z resztą w nagrode został członkiem zarządu Granicy!

Tytuł:
pismak
pismak

Czytam wasze posty i zastanawiam się czego się spodziewać po kandydacie do sejmu, na którego będę głosował. Czy ma być tak skuteczny jak pan Gosiewski, dzięki któremu wybudowano dworzec we Włoszczowej (mimo protestów PKP) a może tak przebojowy jak pan Cymański, który wpisał swoją żonę do sejmowego rejestru korzyści materialnych. Chyba wolę aby zasiadł w jakiejś komisji sejmowej i wykonywał powierzoną mu pracę w swoim biurze a nie przed kamerami i mikrofonami dziennikarzy. Chciałbym aby mój kandydat był współtwórcą dobrze zarządzanego sejmu a nie wodzirejem populistycznej hołoty, którą niejednokrotnie oglądam w telewizji. Nie potrzebuje kabaretu w wiadomościach, chciałbym aby dzisiejsi sejmowi kabareciarze zadbali "jutro" o to, żebym miał środki i możliwości na wybranie się na kabareton.
Romana Brodniaka poznałem przy okazji załatwiania spraw związanych z przejściem pod obwodnicą – jako radny z Ujazdu pomógł mi nagłośnić sprawę w UM na tyle żeby burmistrz i pani wiceburmistrz nie zapominali o tym podczas rozmów z DZDW. Z tego co wiem, został wybrany do Rady Nadzorczej kopalni przez załogę – to ludzi z kopalni powinniśmy zapytać dlaczego postawili na niego, zrobili z niego swojego przedstawiciela. Pracują z nim i znają na tyle aby móc przekonać, bądź zniechęcić, do oddania na niego głosu.

Qba,
Mam nadzieję, że radny z naszego powiatu nie tylko zadba o wybudowanie autostrad i zorganizowanie Euro2012 ale również zadba np. o to aby mu się lepiej mu się dojeżdzało samochodem do domu.
Osobom niezdecydowanym, nie mającym swojego kandydata proponuję aby zadały sobie pytanie kogo nie chcę widzieć w sejmie, jakie ugrupowanie nie powinno stanowić siły w podejmowaniu decyzji dotyczących nas wszystkich. Po odpowiedzeniu sobie na te pytania lista kandydatów z naszego powiatu radykalnie zmaleje – ja stawiam na Brodniaka

[ Dodano: Sro Paź 10, 2007 2:38 pm ]
Cypis pisze:
Brodniak jest takim patriotą zgorzeleckim że swoje dziecko zabrał po cichu z klubu piłkarskiego Nysa Zgorzelec i zapisał do Granicy Bogatynia gdzie z resztą w nagrode został członkiem zarządu Granicy!

Nie znam szczegółów powołania Brodniaka do zarządu Granicy ale sądzę że gdyby każdy był tak nagradzany za przyprowadzenia syna do drużyny to zarząd liczył by kilkanaście osób ;)
Bogatynia też jest w powiecie zgorzeleckim. Jako członek zarządu Granicy będzie spędzał z tym klubem trochę czasu Może najzwyczejniej przy okazji chciał miec oko na postępy syna w trenowaniu piłki nożnej.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

Ja wychodze z takiego zalozenia: im mniej ktos robil w czasie trwania kadencji, tym glosniej i nachalniej promuje sie w czasie przedwyborczym.
Nie chce sluchac co ten Pan moze zrobic, by zylo nam sie jak w raju, ale to co do TEJ pory ten czlek juz zrobil.
Ja uwazam, ze niewiele, wiec niestety mojego glosu nie zdobedzie.
Piotr

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

gobo masz zupełną rację :smt026 nie był posłem to nie moze być .
Ale jeszcze jest czas, weź kwit z gminy i w Łodzi zagłosujesz na MIllera on już byl posłem a nawet premieram . A narobiłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłłł.
A powaznie to w obecnej sytuacji politycznej kraju , i złej opinii o dotychczasowych przedstawicielach ludu, trzeba zaryzykować i dac szansę nowym niekoniecznie juz wyrobionym. Oczywiście ryzyko duże i sami musimy decydowac o jego podjęciu.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

co nie zmienia faktu iż nie należy głosowac na populistów

Tytuł:
pismak
pismak

menelopa pisze:
Osobom niezdecydowanym, nie mającym swojego kandydata proponuję aby zadały sobie pytanie kogo nie chcę widzieć w sejmie, jakie ugrupowanie nie powinno stanowić siły w podejmowaniu decyzji dotyczących nas wszystkich.

Ja nie chcę widzieć w sejmie PO to na kogo powinienem oddać głos? :smt053

Tytuł:
pismak
pismak

Menelopa -pieniądze na ten tekst wyborczy Brodniaka poszly z konta wyborczego czy prywatnego?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.