Cypis pisze:
Menelopa -pieniądze na ten tekst wyborczy Brodniaka poszly z konta wyborczego czy prywatnego?
Retoryka na poziomie słownego opluwania, poniżania, szukania haków, układów jest wszechobecna i jak widać udziela się coraz większej rzeszy Polaków. Za normę przyjęliśmy, że polityk to „świnia, która chce się nażreć przy korycie”. Z wypiekami na policzkach czekamy na kolejną aferę, prowokację… dla mnie to jest rynsztok, w którym nie chcę przebywać.
Odejście od tego typu wypowiedzi traktujesz jak sponsorowany tekst kampanii wyborczej - rozczarowujesz mnie mając tylko tyle do powiedzenia. Liczyłem, że przy okazji tego tematu rozwinie się konstruktywna dyskusja, z której wszyscy wyciągną jakieś wnioski. Za 10 dni mamy dokonać wyboru kto będzie nas reprezentował a Ty jedyne potrafisz napisać niewyszukaną złośliwość pod moim adresem.
Kampania wyborcza Romana Brodniaka jest finansowana z funduszy Komitetu Wyborczego Platformy Obywatelskiej RP, a to co pisze jest moim udziałem w dyskusji na tym forum. Jak ktoś zacznie płacić mi za pisanie tutaj to będę

i będę miał więcej na "środki wspomagające rozmowy forumowiczów w BB"
[ Dodano: Czw Paź 11, 2007 11:38 am ]gobo007 pisze:
Nie chce sluchac co ten Pan moze zrobic, by zylo nam sie jak w raju, ale to co do TEJ pory ten czlek juz zrobil.
Ja uwazam, ze niewiele, wiec niestety mojego glosu nie zdobedzie.
Szanuje Twój wybór ale nadal nie przeczytałem kto zrobił na tyle by zdobyć Twój głos. To co mamy wokół to praca zbiorowa – nie ma jedynego który jest odpowiedzialny za sukcesy i porażki miasta. Pytasz co R. Brodniak zrobił? Zapytaj się czego nie spiep... Zauważ, że o rzeczach dobrych nie mówi się zbyt głośno. Przeglądnij posty na forum – gdzie tu się chwali urzędnika bądź polityka? Jak napiszesz coś w tonie pozytywnym to oskarżają Cię o płatną wypowiedź bądź podszywanie się pod rzecznika UM
Komisja Budżetu i Finansów której Roman Brodniak jest przewodniczącym decyduje o tym na co idą nasze pieniądze. Dzięki odpowiedniemu rozłożeniu wydatków udało się zakończyć min. budowę stadionu miejskiego. Jeszcze rok temu grzmiało wokół, że Granicz nie zdąży w terminie i będziemy zmuszeni oddać fundusze unijne, które na to pozyskano. 19.10 o godz. 15 wielkie otwarcie stadionu. W mojej ocenie R. Brodniak przyczynił się do tego aby nasze miasto otrzymało to na co zasługuje. To tylko przykład.
Nie zmienia to faktu, że nasi urzędnicy/kandydaci nie potrafią przekazywać nam informacji o swoich dokonaniach – przed wyborami robią pospolity zryw, który przez wielu traktowany jest jak zabieg populistyczny. Na miejscu Romana głośno bym mówił, że wtedy kiedy wielu z nas leży przed telewizorem oglądając mecze, (bądź siedząc na forum

) on poświęca swój wolny czas min. udzielając się w klubie piłkarskim Granica Bogatynia. Dodam, że robi to nieodpłatnie. Gdzie udzielają się pozostali kandydaci? Jak wpływają na rozwój młodego pokolenia?
Tak jak wspomniałem – jeżeli ktoś nie widzi swojego 100% kandydata niech zastosuje negację odrzucając tych, którzy najbardziej mu nie pasują. Lepiej wybrać kandydata, z którego poglądami choć w części się zgadzamy niż nie głosować w ogóle pozostawiając wybór innym.