strona blada
brak linka do skomentowania przeglądanych miejsc, np przy informacji dot modernizacji Zakładu Uzdatniania Wody aż się prosi o komentarz /informacja ogranicza się do finansowo-technicznej strony projektu/, nie wygląda na to, żeby Miastu chodziło o przekazanie istotnych dla mieszkańców informacji w tej kwestii /brak nawet komunikatu o przystąpieniu do II etapu modernizacji i brudnej wodzie/, no i miała być możliwość oceny, a jest: Jak podoba Ci się nowa strona Urzędu Miasta?
Jest bardzo fajna, Może być, Taka sobie, Zdecydowanie mi nie odpowiada. Może, aby uprościć, należałoby ograniczyć odpowiedzi to: Tak i Nie?
Zdecydowanie niepotrzebne jest podwójne zdjęcie Gronicza na głównej stronie, pojedynczo wystarczy.
Przy informacji o wizycie pani minister Nauki i Sztuki Rządu Saksonii w Zgorzelcu, przydałoby się kilka słów wyjaśnienia co to jest: Stowarzyszenie MEETINGPOINT MUSIC MESSIAEN i jakie są jego wspomniane osiągnięcia.
Niezrozumiała jest też sprawa braku protokołu z ostatniego posiedzenia Rady Miasta, mimo iż minął już tydzień.
Jakoś nie mogę się połapać w powiązaniu menu na poziomym pasku na górze z tym na lewym marginesie, a może takiego związku brak?
W informacji dotyczącej Punktu Informacji Turystycznej nazwa ‘Słupa Dystansowego poczty polsko-saskiej’ powinna mieć formę: ‘Słupa Dystansowego Poczty Polsko-Saskiej’, w innym miejscu pisany jest w całości małymi literami a jest to przecież nazwa własna. Informacja: ‘Pozyskano też środki na wydanie przewodnika „Śladami Jakuba Böhme po obu stronach Nysy”.’ wymagałaby aktualizacji – przewodnik został już dawno wydany.
Jakoś tak nie rzuca się w oczy współpraca polsko-niemiecka...
No i ten baner na głównej jest nieco irytujący.
Generalnie jednak idzie ku lepszemu, tak mi się zdaje, jest w każdym razie inaczej