Dzisiaj jest 13 maja 2025, 10:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
nie podejrzewałem cie o taka małostkowość

A co jest małostkowego w opinii, że bity w powietrzu nijak nie wpłyną na klasę dworca? Farba i owszem.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

no ciało czy dusza? nic więcej nie miałem na myśli.
"piękne pałace i diabła dusza....' gdzies mi to z lat młodych pozostało

Tytuł:
pismak
pismak

A ja życzę PKS-owi powodzenia. Uważam, że takie wyjście do klienta jest bardzo dobrym, dwustronnie opłacalnym działaniem. Dajmy im szansę na działanie odmienne od tradycyjnego podejścia do przewozów.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
PKS ma w planach większe udostępnienie dworca podróznym a szczególnie zwiekszenie jego atrakcyjności dla ewentualnych klientów.
atrakcyjność dworca niczego tu nie zmieni. Przy obecnej konkurencji pks powinien się zająć bardziej taborem, koncepcją działania i rozwoju na najbliższą przyszłość a nie rozbudową dworca. Mnie jest obojętne, czy będę jeździł pksem, czy vektorem, byleby było wygodnie, komfortowo, kulturalnie i punktualnie. Oferta pksu, przynajmniej na poziomie przewozów pracowniczych, z których najczęściej korzystam, przedstawia duuuuużo do życzenia. W pksie należałoby zacząć od zmiany sposobu myślenia, bo o to, jak wiadomo najtrudniej.

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Bombas w prawie wszystkich poruszanych przez ciebie kwestiach prace ruszyły. Dworca nikt rozbudowywać nie zamierza a wręcz przeciwnie niektórzy chcieliby burzyć. Mysle że do końca wakacji bedą widoczne pierwsze efekty , które i Ty zauważysz. Ze zmianą myślenia kłopot jest od zawsze i nie tylko w PKS . Ale dopóki wokół są życzliwi ludzie to jest to zawsze możliwe.

Tytuł:
obserwator
obserwator

To może na kursy do Wrocławia będą wysyłane Scanie a nie graty, bo Scania MUSI zawieźć pracowników do kopalni.....Paranoja!

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

BB dałeś sie poznać na tym forum jako miłośnik i znawca transportu i pozwalasz sobie na takie spłycenie tematu ?.
Oczywiście na linie o odległości ok. 200 km powinny jeździć autobusy o podwyższonym standardzie ale obecna poltyka transportowa PL , ustawy transportowe oraz stosunek do tych spraw decyzyjnych organów samorządowych autobus o wartości scanii itp nie miałby szans nawet przez 15 lat użytkowania zamortyzować się. Ale masz racje że autobusy obecnie obsługujące te linie neoplany PR itp muszą być wymienione i z tego co wiem to w najbliższym czasie będą. Ale te na przewozach pracowniczych też muszą w szybkim tempie się zmienić. Codzienny dojazd do pracy również wymaga pewnego poziomu.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
prace ruszyły
miłe i konstruktywne, nie zapomnij dać znać o efektach :grin:
Cytuj:
bo Scania MUSI zawieźć pracowników do kopalni.....
administracyjnych, dodałbym, czyli umysłowych :)
Cytuj:
Ze zmianą myślenia kłopot jest od zawsze i nie tylko w PKS .
fakt, więc może nad tym przede wszystkim należałoby popracować?

Tytuł:
obserwator
obserwator

bog180 pisze:
Oczywiście na linie o odległości ok. 200 km powinny jeździć autobusy o podwyższonym standardzie ale obecna poltyka transportowa PL , ustawy transportowe oraz stosunek do tych spraw decyzyjnych organów samorządowych autobus o wartości scanii itp nie miałby szans nawet przez 15 lat użytkowania zamortyzować się. Ale masz racje że autobusy obecnie obsługujące te linie neoplany PR itp muszą być wymienione i z tego co wiem to w najbliższym czasie będą.

Pożyjemy-zobaczymy. Ja nie mówię, że do Wrocławia mają jeździć Scanie zawsze (chociaż PKS Lubań takowe wysyła baaaaardzo często, więc Twoje tezy jak widać mijają się z prawdą o zwrocie kosztów). Drugą rzeczą są ceny, które w PKSie są wzięte z sufitu. Bo teraz możesz wmawiać mi, że ceny paliw idą w górę, ale ceny biletów drożały wcześniej, gdy ceny paliw były na stosunkowo niskim poziomie. Więc co? Zabezpieczali się w PKSie na przyszłość? Bo komfort podróży nie szedł w parze z ceną za przejazd. Co do Scanii i PR-ek. PKS Zgc nie wstydził się wysłać na kurs do Krakowa starego, przerdzewiałego grata, więc daruj sobie tę przypadkową szczerość (wiem, tu jestem wredny). Inna rzecz, że później uwalili ten kurs, a potem i PKS Kraków się wycofał. Mam nadzieję, że w końcu zakupione zostaną fabrycznie nowe pojazdy, ala Irisbus czy Solbus z klimatyzacją, a czasy przejazdu np.do Wrocławia zostaną skrócone, bo prędkość 65-70 km/h na autostradzie to lekka przesada. No i te ceny wzięte z sufitu. Wtedy będzie można konkurować z busiarstwem. Aha i żeby nie było, to pojeździłem sobie podobnymi środkami komunikacji w Polsce i Europie i naprawdę, są firmy, które mają gorzej niż PKS Zgorzelec (nie mają kury znoszącej złote jaja jak Kopalnia i Elektrownia), a mają o wiele lepszy tabor i niższe ceny.

Tytuł:
VIP
VIP

C o myśleć o kierowcy PKS, który wioząc ludzi do pracy najpierw wyprzedza drugi autobus na podwójnej ciągłej linii i musi się wycofać, żeby uniknąć czołowego zderzenia, potem przez parę minut 'siedzi' na zderzaku tego autobusu, żeby później już pod górką działoszyńską wyprzedzić jednak dwa autobusy i być pierwszy na placu autobusowym?
Ja myślę, że Kubicą on nigdy nie zostanie, bo mu się szosa bogatyńska myli z torem F1. Ale może dobrze byłoby, gdyby szefostwo PKS przyjrzało się czasem swoim pracownikom a szczególnie młodemu z wąsem z linii 20.
Tak w ramach promocji firmy.

Ostatnio zmieniony 20 cze 2008, 16:37 przez bombas3, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

a to dzisiaj ? daj wiecej szczegółów a napewno gościa "wypromujemy"
20 robi kilku kierowców dzisiaj było co najmniej 4 nie duzych i z wasikiem.
Moze jaki autobus albo jakis szczególik.
Od tygodnia trwają kontrole drogowe , jest juz nawet przypadek nie przedłużenia umowy o pracę z miłośnikiem rajdów, dzieki wskazaniom dyspozytorów z Turowa i naszym kontrolujacym mamy nadzieje wyeliminować szaleńców.
Dzięki za uwage prosze o szczególiki.

Tytuł:
rekrut
rekrut

bog180 pisze:
a to dzisiaj ? daj wiecej szczegółów a napewno gościa "wypromujemy"
20 robi kilku kierowców dzisiaj było co najmniej 4 nie duzych i z wasikiem.
Moze jaki autobus albo jakis szczególik.
Od tygodnia trwają kontrole drogowe , jest juz nawet przypadek nie przedłużenia umowy o pracę z miłośnikiem rajdów, dzieki wskazaniom dyspozytorów z Turowa i naszym kontrolujacym mamy nadzieje wyeliminować szaleńców.

Brzmi trochę jak prośba o donosik (szczególnie to hasło szczególiki :) ).
A czy są jakieś plany rozwoju tzw. komunikacji miejskiej?

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Sam post juz był z tego gatunku ale bezpieczeństwo przewozonych pasażerów usprawiedliwia zarówno post jak isama prośbę o szczególiki.
Byłem gorącym przeciwnikiem "łosiowania"na żle zaparkowane samochody szczególnie jeżęli całaszkodą przez taki samochód czyniscą było przyblokowanie przejścia a jego ominiecie nie powodowało zagrozenia w ruchu, ale ludziom którzy codziennie muszą dojechac do pracy należy się pewność bezpiecznego dojazdu ,sposób jego egzekwowania usprawiedliwia różne formy .
Miejska linia to sprawa trudniejsza jest to zadanie wykonywane na zlecenie UM.
Ale temat będzie poddany w najbiższym czasie konsultacji wśród uzytkowników co powinno byc materiałem do dyskusji z samorządami.

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
nie będę gościa likwidował za ten pierwszy raz, post był skierowany do dyrekcji, żeby sprawdzała jak ludzie pracują, a nie czekała na 'gotowce'. To też świadczy o metodach pracy: dajcie szczególiki
Obrazek

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo

Bombas czy wiesz co piszesz ?
Dziennie w szczycie jednocześnie jeździ 140 autobusów , kontrolowanych przez rózne słuzby jest kilkanaście , mam nadzieję że po twojej amnestii drugi raz się źle nie skończy.
A proponowałeś i produkowałeś gotowce dla policji w dużo drobniejszych sprawach.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.