dathepellow pisze:
Pozwól, że nie skomentuję Twoich uwag na temat spamu. Jeśli do kogoś piszę wiadomość, oczekuję odpowiedzi, nawet gdyby było to coś bezsensownego. Jeśli ktoś nie odpowiada - traci szansę rozmowy. Nie lubię nawijać w próżnię.
Zeby bylo jasne, bo widze ze masz problemy z pojeciem slowa spam:
Cytuje tutaj tresc z wikipedii:
Cytuj:
Spam to elektroniczne wiadomości masowo rozsyłane do osób, które ich nie oczekują.
Nikt nie oczekiwal Twojej wiadomosci. Jezeli ktos szuka pracy idzie do urzedu pracy, nie czeka na wrozki z GG.
Cytuj:
Istotą spamu jest rozsyłanie dużej liczby wiadomości o jednakowej treści do nieznanych sobie osób.
Tutaj nawet nie ma sensu komentowania...
Cytuj:
Rozsyłanie znacznej liczby maili w dowolnej "słusznej sprawie" również jest uważane za spam.
W tym wypadku zamiast maila mamy GG (bo widze ze masz problemy z kojarzeniem).
Jak juz mowilem. To ewidentny spam. Osob chetnych do pracy szuka sie za pomoca przeznaczonych do tego celu miejsc jak ogloszenia w gazecie, ale przede wszystkim URZEDACH PRACY. A nie na GG, ktory sluzy do prowadzenia prywatnych pogawedek.
Jak napisal slusznie tuka zgodnie z prawem Polskim zlamalas przepis. Twierdzisz jednak ze nie uwazasz tego za spam. My twierdzimy inaczej. Ale co liczy sie ponad Twoje i nasze zdanie? Prawo Polskie, kraju w ktorym to robisz, do ktorego zastosowac sie powinien kazdy obywatel (Ty tez). Odpowiedni przepis rozwiewa nasze i Twoje watpliwosci, mowiac wprost iz jest to spam, czyli przestepstwo. To ze Ty tego nie uwazasz za spam (zeby sie nedznie bronic) nie ma zadnego znaczenia w obliczu naszych przepisow, ktore sa jednoznaczne.
dathepellow pisze:
Powtarzam, nie namawiam Cię do pracy.
Namawiasz, robisz to podle, wykorzystujac socjotechniczne sztuczki. Jestem po 2ch latach szkoly reklamy. I kazdy stwierdzi iz jest to ewidentne proponowanie pracy. Co wiecej sama o tym napisalas w 1wszej linijce wiadomosci na GG! Cytuje:
dathepellow pisze:
szukam ... osob do pracy w zgorzelcu
.
Chyba sama nie wiesz co mowisz.
dathepellow pisze:
Nie chcesz - nie korzystasz.
Tak. nie chce dostawac spamu na GG, i prawo mi to gwarantuje. Ty je zlamalas!
Twoje teksty o rzekomej checi pomocy biednym osobom mnie nie interesuja. Wcale pracy nie mam. Ale wydymac sie za marny grosz nie dam. Nie ma ch##a! Wszyscy, ktorzy chca wykorzystywac innych za takie pieniadze powinni byc mocno napietnowani!
I mimo ze przywiazany do tego miasta nie jestem, to nie pozwole by ludzi z naszego miasta tez wykorzystywano. Moze to nie poskutkuje na wszystkich czytelnikow, ale jest szansa ze chociaz 1 osoba stwierdzi ze mam racje, i tez w podobnej sytuacji tak zareaguje. I dla mnie bedzie to juz sukces. Trzeba niszczyc wykorzystujacych innych, pracodawcow. To przez nich mamy taka sytuacje w kraju (bo on mercem jezdzic moze, a robol co u niego robi niech sie cieszy, ze go stac na chleb).
Przede wszystkim zlamalas prawo. Nagabujesz ludzi na GG (spamujesz). I to nie tylko w taki sposob. Przeanalzuj swoja pozycje jeszcze raz, i sie zastanwo czy sie oplacalo...
Zycze milego dnia.