Dzisiaj jest 13 maja 2025, 12:26

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

mnie też się podoba, choć to nie na temat, przepraszam na temat , załapałem :smt023
Pozwolisz że to będzie mój cytat przez jakiś czas :smt053

U mnie flaga wisiała na maszcie do wczorajszego późnego wieczora i wywieszam ją przy każdej nadażającej się okazji - ta uwaga dot. autora wątku choć to żadna tajemnica.
Flag w mieście faktycznie było jak na lekarstwo

============================================================
do NOP-u (wróbla) strzela się z armat a do sępa, który sra nam cały czas na głowę nawet procy nikt nie wyciągnie.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jurenito, bądź tak miły i pisz jaśniej. Któż to taki zajmował się owym, przytoczonym przez Ciebie szpiegostwem??? :shock:

Albo to, kogo masz na myśli??

Cytuj:
Metoda wypisz wymaluj z pewnej gazetki w2ydawanej w języku polskim,której właściciel od lat szydzi z patriotyzmu,dumy narodowej ,honoru.Natomiast jego brat kat ubecki jest ofiarą polskiego antysemityzmu

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
Nawiązałem w poprzednim poście do owego zgorzeleczanina,gdyż upodobania do węszenia nie pozostawiają mu widocznie wystaczającej ilości czasu,by realizować swe donosy i stąd nieustannie gorzkie żale
witam na forum, dobrze zaczynasz, czekam na kolejne rewelacje :grin:
Cytuj:
Nie chce tutaj wyjść na tego co dzieci zjada (bombas już wyszedł )
gdzie tam, węszę cały czas a kartoteka puchnie ;)
Cytuj:
jurenito, bądź tak miły i pisz jaśniej. Któż to taki zajmował się owym, przytoczonym przez Ciebie szpiegostwem???
interesują Cię szczegóły? służę na priva, nie będę tu sensacji robił :shock:

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
W waszym celebrowaniu zastanowiła mnie tylko jeden rzeczowy aspekt i w związku z tym zadałem pytanie. Dlaczego przedłożyliście "promocję" swojego ugrupowania ponad cześć dla ojczyzny? Tylko i aż tyle mnie interesuje. Chciałem Cichy abyś do tego się odniósł, ale tak na poważnie. Czy się doczekam?

POWAŻNIE.
Zawsze i wszędzie przy kazdej okazji w ten sposób manifestujemy z otwartą przyłbicą.Po uroczystościach jak wszyscy się rozeszli zapaliliśmy jeszcze znicze pod pomnikiem.
POWAŻNIE.
:D
:(

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
POWAŻNIE.
Zawsze i wszędzie przy kazdej okazji w ten sposób manifestujemy z otwartą przyłbicą.Po uroczystościach jak wszyscy się rozeszli zapaliliśmy jeszcze znicze pod pomnikiem.
POWAŻNIE.
:D
:(

Bardzo "treściwa" i "adekwatna" odpowiedź na pytanie. Utwierdziło mnie to w pewnych wcześniejszych przekonaniach i przypuszczeniach. Bez odbioru.

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

paawlus pisze:
Bardzo "treściwa" i "adekwatna" odpowiedź na pytanie. Utwierdziło mnie to w pewnych wcześniejszych przekonaniach i przypuszczeniach. Bez odbioru.

Znowu zle. Może powiedz co chcesz usłyszeć to spełnie Twoje oczekiwania. :smt026
I te tajemnicze przekonania i przypuszcenia.Następny z IPN?

[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 7:40 am ]
Jak mam odpowiedzieć żeby było poważnie.

[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 7:40 am ]
Malkontent jesteś jakiś?

[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 7:41 am ]
Człowiek odpowiada Ty dalej swoje.

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

fajnie się wątek rozwija :-)
najbardziej to się chyba ubawiłem, kiedy wyczytałem, że Atomic tak jak i andrzejz zaczął grozić, niczym zamachowiec z bombą w ręce, że jeszcze chwila i zacznie lubić NOP, wot tierroristy.
jesli chodzi o bomby na Izrael, to migracja Żydów do Palestyny, trwała od XIX w dzięki akcjom narodowców jak Europa długa i szeroka, czy można się dziwić, że w tej atmosferze nawet Żydzi zaczęli się uczyć tego "nowoczesnego" nacjonalizmu? nauczyli się go od najlepszych. jednak wyeksportowanie ich do Palestyny wyszło frontom narodowym o wiele lepiej niż przewidywanie konsekwencji tej operacji i choć możemy wyczytać dziś w deklaracji tzw. trzeciej pozycji w punkcie:
6. RÓŻNICE RASOWE I KULTUROWE
Osiedlenie ras w krajach ich pochodzenia jest pierwszym krokiem do pokojowego świata.

teraz moga się obłudnie dziwić i protestować przeciwko przemocy :/
poza tym jak czytam w Zasadach Ideowych Nacjonalizmu:

1. Świadome życie każdego człowieka winno być podporządkowane realizacji celów, ułożonych według ich wartości, w systemie wzajemnych powiązań i zależności, z uświadomionym sobie celem absolutnym.
2. Celem absolutnym - tak w wymiarze indywidualnym, jak i społecznym - może być tylko BÓG. Jest On bowiem wartością trwałą, niezależną od biegu dziejów. Jest źródłem norm i praw kształtujących życie jednostki i wspólnoty.
10. Naród - jako wspólnota naturalna - posiada określone prawa:
c/ prawo do przynależnego z tradycji i historii terytorium narodowego;

Izrael mieści się w ramach naznaczonych przez NOP, organizację kultywującą tradycję katolicką i nawet jak widać promującą model państwa wyznaniowego. Zanegowanie prawa Żydów do ich ziemi obiecanej, to zanegowanie starego testamentu, który dla katolików podobno jest równie święty jak i dla Żydów, jeżeli coś pokręciłem to poprawcie mnie proszę. nie jestem katrolikiem, więc moge się nie znać.
Bomby na Irak i Afganistan postanowiły posłać u nas partie wybrane w wyborach, partie wybierane przez NARÓD są jego reprezentacją, tak więc pretensje do garbatego, to nie jacyś "oni" ich wybrali, to my ich wybraliśmy.
Asafa jeśli mógłbyś uściślić to powiedz mi proszę, jaką ustawą pedalstwo w Polsce zostało uznane za nielegalne, bo chyba coś mi umknęło.
tadam, chcesz podyskutować o zasadach nacjonalizmu NOPowskiego, to przenieśmy się prosze do innego wątku. nie chcę tu spamować rozwijaniem dyskusji o tych lajtowych argumentach.
przy czym cieszę się, ze w końcu CICHY wrzucił choć kilka linków a propo postaci związanych ze świętem narodowym. może świętowanie powinno przede wszystkim polegać na tym, ze w końcu czegoś się dowiemy o naszej historii, przynajmniej od święta, jeśli nie można na codzień. mówię od razu, ze ja flag żadnych nie wywieszam, choć czuję się Polakiem, nie potrzebuję tego po prostu, ale innym tej potrzeby nie odmawiam, dlatego też proszę mi jej nie wmawiać.
dziękuję

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

nie ma to jak się czepiać ruchu NR. Mnie pewnie też zjedzą tutaj wszyscy za ONR, ale to normalka wśród przeciwników politycznych. Najśmieszniejsze jest to, że jakby mogli zabronili by NOPowi, ONRowi i innym organizacjom brania udziału w obchodach 11 listopada.

[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 6:12 pm ]
A Mrbyte jak zwykle ostro się czepia cichego a sam przyznaje, że nie bierze udziału w dniu 11 listopada i nie wywiesza żadnych flag,.

Tytuł:
obserwator
obserwator

Slavicproud pisze:
A Mrbyte jak zwykle ostro się czepia cichego a sam przyznaje, że nie bierze udziału w dniu 11 listopada i nie wywiesza żadnych flag,.

Najłatwiej jest się kogoś czepiać nie zwracając uwagi na to co samemu się robi, każdy widzi tylko to co robią inni lub to czego nie robią :smt084

Tytuł:
VIP
VIP

Cytuj:
wywierana jest, jakby presja na tych, co nie wieszają flag 11.11. Ja jestem przeciwnikiem stadnego wykonywania jednakowych ruchów, pod dyktando tych, co to uważają je za jedynie słuszne i godne akceptacji. Przypomina mi się zaraz przymus chodzenia na pochód 1 majowy :grin:
Opcje polityczne niby inne, a nawyki podobne i to pomimo zmiany pokoleniowej.

Tytuł:
obserwator
obserwator

bombas3 pisze:
wywierana jest, jakby presja na tych, co nie wieszają flag 11.11. Ja jestem przeciwnikiem stadnego wykonywania jednakowych ruchów, pod dyktando tych, co to uważają je za jedynie słuszne i godne akceptacji. Przypomina mi się zaraz przymus chodzenia na pochód 1 majowy :grin:
Opcje polityczne niby inne, a nawyki podobne i to pomimo zmiany pokoleniowej.

O nie nie, żadnego przymusu nie ma tylko po co się czepiać kogoś że nie powiesił gdy samu się tego nie zrobiło !

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

Spotkajmy się wszyscy 13 grudnia 2008 roku

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

CICHY pisze:
Spotkajmy się wszyscy 13 grudnia 2008 roku

Ale po co? Żebyś jedyne prawdy objawione mógł głosić? ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

...

Ostatnio zmieniony 20 lis 2012, 7:56 przez turek, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
pismak
pismak
Awatar użytkownika

[quote="turek"]Byłbys chyba ostatnią osobą, którą chciałbym oglądać w tym szczególnym dla mnie dniu... :smt058
Odmawiasz mi prawa a dlaczego?

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 155 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.