Dzisiaj jest 13 maja 2025, 14:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
obserwator
obserwator

Cytuj:
To złego, że zawsze mogło to iść na inny cel. Choć lepiej niech daja na WOŚP niż tam gdzie te pieniądze idą przeważnie czyli do kieszeni...

A jak miasto organizuje jakiekolwiek inne imprezy kulturalne to też narzekasz, że "zawsze mogło to iść na inny cel"? Czy po prostu boli Cię, że to właśnie z okazji Orkiestry organizowana jest kwesta? Najlepiej w ogóle na nic nie wydawać, bo przecież "zawsze mogło to iść na inny cel".

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

jacobbs pisze:
Najlepiej w ogóle na nic nie wydawać, bo przecież "zawsze mogło to iść na inny cel".

dobrze kombinujesz :grin:
Widzę, że nie tylko ja jestem za maksymalnym ograniczeniem "wydatków publicznych" :smt026
i jak już wkroczyliśmy na ten temat to polecam lekturę nomen omen Bastaiata (tego prawdziwego)
A wracając do WOŚP niech gra do końca świata i o jeden dzień dłużej!

Tytuł:
obserwator
obserwator

jacobbs pisze:
A jak miasto organizuje jakiekolwiek inne imprezy kulturalne to też narzekasz, że "zawsze mogło to iść na inny cel"?

Miasto nie powinno nic organizować, czas igrzysk powinien dawno się skończyć, na drogi nie ma, na szpitale nie ma, na emerytury nie ma a na zabawę jest- dzwina to logika

jacobbs pisze:
Najlepiej w ogóle na nic nie wydawać, bo przecież "zawsze mogło to iść na inny cel".

Postuluje to samo co tadam :P

tadam pisze:
i jak już wkroczyliśmy na ten temat to polecam lekturę nomen omen Bastaiata (tego prawdziwego)

Czyli mojego de facto ulubionego autora książek z dziedziny ekonomii ;)

Krytyczny co ma piernik do wiatraka ?
Może raczyłbyś zauważyć, że dysputa nie toczy się o przeznaczenie danych organizacji ( co tu nam imputujesz) lecz o rzekomej wyższości jednej z nich :P

Tytuł:
obserwator
obserwator

Witam
Kto dobrze pamięta z WOŚP byłem od początku.W tym roku nie miałem żadnej propozycji i siedziałem w domu.Wtedy był duży zryw i chęci działania.
W ostatnich edycjach WOŚP w Zgorzelcu zauważyłem że zostawia się samych harcerzy niech sobie robią.Czytamy zgorzelecki plakat.I już na początku rzuca się w oczy że MDK i Urząd Miasta w tej akcji z Komendą Hufca tylko współpracują.To że nazbierano trochę pieniędzy to sukces ulicznych darczyńców i kilku osób które brały udział w małych licytacjach..Powyższe instytucje odwaliły sztukę bez dużego zaangażowania.Zamówili po raz setny orkiestrę Turowa, nadworny już przy każdej imprezie Teatr z Bielawy no i wypuszczono trochę ogni.Ile to miasta kosztowało?.Dlaczego tak mało?.Byłem kilka razy w tym dniu pod centrum sportowym.Aż mi żal było tych zagranicznych policjantów i parę dzieci.Przecież z góry skazane było, że tam nikt nie przyjdzie bo po co.Burmistrz i jego MDK powinni jak w latach poprzednich nie żałować pieniędzy na ściągnięcie z Polski jakiś zespołów, postawienie niewielkiej estrady i organizować normalny zimowy festyn tak jak to robi wiele miast w Polsce.Po pierwsze jest szansa że przy dobrze nagłośnionej imprezie można mieć wejścia telewizyjne i promować Zgorzelec.
Po drugie, przekonany jestem że nazbierana kwota przy masowej imprezie była by kilka krotnie większa.
Po trzecie,mieszkańcy Zgorzelca po raz kolejny bawią się na festynie za swoje podatki.
Po czwarte najważniejsze- wydane pieniądze mogą przecież wrócić w sprzętach do naszego Powiatowego Szpitala.I tak na różne imprezy Burmistrz przez cały rok partycypuje nie małe środki.Czyżby Burmistrzowi Owsiak i jego akcja też się nie podoba tak jak moja osoba z festiwalem greckim?
A może Panie organizatorki z MDK nie widzą sensu robić coś za darmo i namówiły Pana Burmistrza do odwalenia kolejnej edycji imprezy jaką jest WOŚP?.
A może dalej mają w MDK dużo do powiedzenia portierki i sprzątaczki w sprawach merytorycznych i imprez?..Jak robić imprezę to robić, a nie mówić że żeście się napracowały.Czym?
Owsiak nawołuje nie tylko do zbierania środków.Jemu chodzi też o integrację środowisk podczas tej akcji.Jest to święto gdzie podczas zabawy ludzie się cieszą i osiągają niesamowity efekt podczas licytacji i podczas otwarcia puszek, gdzie owocem są miliardowe kwoty.Czyżby nas Zgorzelczan ta akcja nie dotyczyła?.A może z takich igrzysk w zimie Pan Gronicz i MDK nie chce korzystać?
Nikos

Tytuł:
rekrut
rekrut

Nie ma sie co dziwic ze w tym roku WOŚP wypadla tak kiepsko gdyz wile osob stracilo prace a co wiaze sie z tym oszczednosc ...

Tytuł:
nałogowiec zinfo
nałogowiec zinfo
Awatar użytkownika

Cytuj:
Owsiak nawołuje nie tylko do zbierania środków.Jemu chodzi też o integrację środowisk podczas tej akcji.Jest to święto gdzie podczas zabawy ludzie się cieszą i osiągają niesamowity efekt podczas licytacji i podczas otwarcia puszek, gdzie owocem są miliardowe kwoty.

Zdumiewająca spostrzegawczość i umiejętność liczenia.

Tytuł:
pismak
pismak

Każdemu, kto choćby dał jednego grosza chwała. Każdemu, kto poświęcił orkiestrze choćby jedna minute także chwała i dzięki.
Nie zamierzam wypowiadać się o wypowiedziach nowych "wynalazków" na forum, bo to jak podchodzą do życia społecznego, zrywów i humanitarnego duch Polaków mówi o nich wszystko. Jeśli do tego próbują wmanipulować kościół, czy organizacje charytatywne, to stwierdzam, ze jest to działanie, które oceniam na mniej niż zero

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Marko pisze:
Nie zamierzam wypowiadać się o wypowiedziach nowych "wynalazków" na forum, bo to jak podchodzą do życia społecznego, zrywów i humanitarnego duch Polaków mówi o nich wszystko.

Nazywając człowieka mającego odmienne zdanie od twojego wynalazkiem samo wystawia Ci opinię. Z drugiej strony Marko w Twojej postawie to nie dziwi. Przecież w swoim życiu znane Ci są postawy opowiadania się po jedynej słusznej stronie. Byłeś przecież w słusznym i jedynym wówczas harcerstwie-o ile wiem inne wówczas działać nie mogły. Zapewne otarłeś się również o jakiś jedyny słuszny zdms o jedynej słusznej partii Płatni Zdrajcy Pachołki Rosji nie wspomnę. Na koniec jeśli stwierdzasz że nie zamierzasz się wypowiadać to milcz. A nie na zasadzie nie chcę ale muszę.

[ Dodano: Wto Sty 27, 2009 12:56 pm ]
Marko pisze:
Jeśli do tego próbują wmanipulować kościół, czy organizacje charytatywne, to stwierdzam, ze jest to działanie, które oceniam na mniej niż zero

Podkreślanie roli Kościoła Katolickiego w działalności charytatywnej nazywasz manipulacją, to ciekawe. Prawda w oczy kole TOWARZYSZU.

Tytuł:
pismak
pismak

......a to feler stwierdził seler......

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 69 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa UTC+1godz.