Dzisiaj jest 13 maja 2025, 18:12

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

7 czerwca wybory może są jacyś kandydaci ze Zgorzelca. Proszę o dzielenie się wiadomościami lub spekulacjami. ]:-> :D

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

A jakie są Twoje spekulacje PATRIOTO??

Bardzo jestem ciekawa Twojego stanowiska w powyższym temacie.

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

Może Rafał Gronicz, już kiedyś startował i jako bardzo popularny burmistrz miasta(przeciez tak wiele przez 2 lata zrobił) pozyska wiele głosów dla listy PO. :smt082 :smt044
]:-> :D

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Tyle to wiedziałam, że napiszesz nie zabłysnąłeś. Chodziło mi i poważną wypowiedź. Widzę jednak że tego nie można wymagać od Twojej osoby :P

Tytuł:
obserwator
obserwator

z miasta raczej nie wystawią nikogo, lepiej z regionem bo mogą wystawić np. Szmajdzińskiego choć nikomu nie radzę na niego głosować.... no najwyżej, że chce się ta osoba pozbyć kolejnych złotówek z portfela...

Tytuł:
VIP
VIP
Awatar użytkownika

Bastiat pisze:
mogą wystawić np. Szmajdzińskiego choć nikomu nie radzę na niego głosować.... no najwyżej, że chce się ta osoba pozbyć kolejnych złotówek z portfela...

Uściślij proszę wypowiedź - zaintrygowałeś mnie i mój portfel ;)

Tytuł:
zinfoman
zinfoman
Awatar użytkownika

YELLO_35 pisze:
Bastiat pisze:
mogą wystawić np. Szmajdzińskiego choć nikomu nie radzę na niego głosować.... no najwyżej, że chce się ta osoba pozbyć kolejnych złotówek z portfela...

Pewnie dlatego, że to "social partia" zwiększającą dług publiczny i fiskalizm, ale niech Bastiat sam odpowie :)

Wątpię żeby wystartował Szmajdziński - raczej pozostanie przy polskiej polityce, szczególnie jak dziś powiedział, że chce aby IPN przestał istnieć :) W naszym regionie (dolnośląsko-opolskim) wystawieni będą (podobnie jak w innych regionach kraju) kandydaci niezwiązani bezpośrednio z regionem. Ciekawe czy "Libertas" u nas kogoś wystawi - ta formacja ma ostatnio darmową reklamę po szeroko rozpisywanych i ogłaszanych "fochach" Kraśki i Lisowej :lol:

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Zgadzam się z przedpiszącym. też wątpię aby był to Szmajdziński.

Cytuj:

Chyba szczególnie Twój portfel :P

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

DarkChocolate pisze:
Tyle to wiedziałam, że napiszesz nie zabłysnąłeś. Chodziło mi i poważną wypowiedź. Widzę jednak że tego nie można wymagać od Twojej osoby

Intrygujesz mnie, napisałem o Groniczu bo kiedyś startował a rozmowę czas zacząć bo temat coraz gorętszy. Osobiście nawet nie widziałem jeszcze żadnych list poparcia a rejestracja kandydatów 28 kwietnia ostateczny termin (północ). ]:-> :D

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Zgadza sie Gronicz startował teraz nie wystartuje ]:->

A dlaczego to intryguję Cię mój Drogi???

Tytuł:
obserwator
obserwator
Awatar użytkownika

DarkChocolate pisze:
A dlaczego to intryguję Cię mój Drogi???

To pachnie odejściem od tematu a ja jestem na celowniku ]:-> :D

Tytuł:
rekrut
rekrut
Awatar użytkownika

Ależ ja jak najbardziej napisałam w temacie moim zdaniem.... ]:->

Tytuł:
VIP
VIP

Potwierdzam z tym celownikiem.
Proszę się trzymać tematu.

Tytuł:
obserwator
obserwator

YELLO_35 pisze:
Uściślij proszę wypowiedź - zaintrygowałeś mnie i mój portfel

a proszę bardzo ;) lewica popiera rozwój fiskalizmu i walkę z " niesprawiedliwością społeczną" co ostatnio pokazało PIS i SLD grzmiąc o wprowadzenie 40% podatku PIT czy PO głosując za zmianami np. przepisów BHP.
Unia Europejska sama w sobie spowalnia nasz wzrost gospodarczy i wszędzie wprowadza interwencjonizm państwowy a jeżeli więcej znajdzie się tam lewicowców to będziemy mieli przed oczami gorsze informacje niż te, że pani Hubner ( przepraszam za brak pisowni niemieckiej) w Brukseli stała się milionerką, że Unia nie zezwala na obniżoną stawkę VAT na pieluszki dla dzieci itd. dziwne, że żadna "obiektywna" telewizja nie mówi o tym ,że Polska do UE więcej dopłaca niż otrzymuje od jej organów...
Osobiście w wyborach do PE popieram UPR... daleko mi do Libertasu.

Tytuł:
rekrut
rekrut

Bastiat pisze:
Unia Europejska sama w sobie spowalnia nasz wzrost gospodarczy i wszędzie wprowadza interwencjonizm państwowy (...) dziwne, że żadna "obiektywna" telewizja nie mówi o tym ,że Polska do UE więcej dopłaca niż otrzymuje od jej organów...

Powtarzasz to co gdzieś usłyszałeś... a nie jest prawdą więc nie powtarzaj.
Głównym motorem wzrostu gospodarczego w naszym kraju w ostatnim dziesięcioleciu są inwestycje zagraniczne (przeważnie z krajów unijnych) oraz w ciągu ostatnich kilku lat - fundusze pomocowe (m.in. to powoduje że nasz kraj pomimo kryzysu nadal notuje prognozy PKB in plus).
Czy Polska jest płatnikiem netto? Krótko - "płatnikiem netto" nazywamy kraj, który więcej wpłaca do unijnej kasy z tytułu składek niż z niej otrzymuje na przykład pod postacią funduszy europejskich.
W 2008 roku największe wpływy do budżetu UE zapewniły Niemcy - ich składka stanowiła około 20% przychodów Unii, Francja - ok 17%, Włochy - 13,3%, Wielka Brytania - 11,4%; Hiszpania 9,5%.
W wypadku Polski, w okresie 2004-2006, różnica pomiędzy tym, co wpłaciliśmy do unijnej kasy z tytułu członkostwa a pozyskaliśmy z budżetu Unii wynosi około 7 miliardów euro na korzyść naszego kraju. W Ramach Finansowych 2007-2013 również otrzymamy więcej niż wyniesie nasza składka. Takie korzyści gwarantują nam zobowiązania UE wobec Polski w zakresie polityki strukturalnej - celem tej polityki jest przede wszystkim zmniejszanie różnic pomiędzy krajami członkowskimi Unii Europejskiej.
Początkowe miesiące nowego cyklu finansowania to okres, w którym trzeba przyłożyć się by maksymalnie wykorzystać środki z różnych programów i statystyki dla tego okresu przeważnie wyglądają źle.

Ostatnio zmieniony 05 kwie 2009, 9:29 przez mylene, łącznie zmieniany 1 raz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.