krzywuss pisze:
Bledy popelnione przez Filipowskiego odbijaja sie czkawka po dzis. Turkiewicz i tak zrobil niezly wynik, wyciagnal zespol z zapasci, z 7 pozycji w tabeli weszlismy na 2 miejsce.
Przypomina mi to pewna sytuację : spijanie po kimś śmietanki. Daj spokój, że Turkiewicz, to dobry trener. Trenera PRAWDZIWEGO poznaje się po tym jak reaguje w końcówkach, najważniejszych momentach meczu. A z tym u nas blado. Ten trener w decydujących momentach, to po prostu kolejny Kibic na hali Turowa. Dać mu trąbę, to by przeszkadzał przeciwnikom w grze. Wolałbym, aby Drobnjak był tak takim trenerem jak Machowski został w Kotwicy niż tą parę T&A.
jojo pisze:
Turkiewicz jest bardzo dobrym trenerem. Filipovski też miał asystenta ,którego się często sluchał.
Przeczytałeś, to co napisałeś? Czy, aby na pewno na miejscu jest porównywanie pary Filipovski,Mitev z Turkiewicz,Adamek? Według mnie, ta druga para dobry scouting miałaby jedynie w młodzikach. Scoutingu Saso i Bobiego nie ma w ogóle co porówynywać. Bo Filipovski miał obok siebie gościa, który potrafił prześwietlić dokładnie taktykę przeciwników, ale ta para, którą mamy, to jest żenada...
Fotka dokładnie przedstawia Turkiewicza - 0 reakcji i odpowiednich rotacji... Mówienie, że to dzięki Turkiewiczowi mieliśmy 2 miejsce, to jest śmiech na sali!!
PS
paawlus - zadam, to pytanie po dwóch meczach na własnej hali właśnie do Ciebie. Ty najwidoczniej kwestionowałeś na forum swoją zmianę opinii odnośnie aktualnego trenera. Zmiana nastąpiła po wygranej w Sopocie. Nadal go tak cenisz jak po tym drugim wyjazdowym meczu? Po tym jak zobaczyłeś jak reaguje w ważnych meczach na własnej hali? Czy to był taki post pod wpływem emocji, które Cię poniosły po tej wygranej w Sopocie?
[ Dodano: Pon Maj 18, 2009 2:32 pm ]SKRz_Zgc pisze:
awel pokazal ze nie jest zlym trenerem - udalo mu sie wygrac pare spotkan swoja rotacja - niestety final plk to za duzo na jego mozliwosci - jednak wierze ze w przyszlosci bedzie lepszym trenerem - i tak wiele zrobil w tym sezonie . Wielkie dzieki Tyus - to Ty odmieniles ta druzyne i bez ciebie ta druzyna by nie zaszla tak daleko . Na pochwale za caloksztalt zasluguje jeszcze Daniels i mimo wszystko DD.
To albo PT odmienił, albo Tyus. Stawiam w 10000%, że to właśnie ten drugi z DD odmienili mentalność i podejście niektórych zawodników.
[ Dodano: Pon Maj 18, 2009 2:36 pm ]kwiatek1991 pisze:
Niestety Edney przez cały mecz nie wytrzymuje kondycyjnie ma juz swoje lata i nie może grać przez 40 minut nawet młodszym się to nie udaje ;(
Przypomnij sobie : Andres Rodriguez... Grał nie tak dawno w Turowie, więc nie powinnaś mieć problemów z przypomnieniem sobie jak grał, ile grał...
[ Dodano: Pon Maj 18, 2009 2:38 pm ]pokemon15 pisze:
Co jeszcze... TRENER !!!

Za wysoki poziom jak dla niego, nie oszukujmy się...
trzeci mecz, to własnie on przegrał i to bez dwóch zdań...
Zgadzam się z Tobą w 1000%.
[ Dodano: Pon Maj 18, 2009 2:45 pm ]
Prokom w środę musi, a my - możemy. Będą chcieli za wszelką cenę wygrać ten mecz u siebie, aby świętować. Jeżeli nasi się zbiorą i porozmawiają między sobą - tutaj liczę na DD, bo o T&A nie ma co liczyć, oni nie mają wśród zawodników autorytetów, więc nawet niech się nie biorą z nimi za taką poważna rozmowę, aby postawić Prokomowi ciężkie warunki w 5 meczu.
Wierzę, że w środę będzie 3:2. Skład jest dobry, obrona dobrze funkcjonowała , Prokom nie wiedział co grać (szczególnie 1 mecz). Tylko trener powinien wiedzieć, który wśród jego zawodników ma słabszą kondycję i dawać odpoczywać poprzez odpowiednią rotację. Jeżeli pracuje się mocno w obronie, to potrzeba odpoczynku. Chodzi mi szczególnie o strzelców, którzy tracili siły głównie w obronie... Gorjan uratował dupsko w Słupsku, a trener zamiast niego wystawiał Marcina "drewno" Stefańskiego. Dlaczego Roszyk w najważniejszych momentach siedzi, a wpuszcza Stefańskiego . Wtedy powinien grać wg. mnie Gorjan, bo w odróżnieniu od Stefana grozi rzutem z dystansu i dobrym wejściem pod kosz. Ot tak w skrócie mogę napisać do tych, którzy uważają, że Turkiewicz, to dobry trener i ta wspinaczka z 7 miejsce na 2, to zasługa T&A - śmieszy mnie ta opinia - nie ukrywam.